Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Någon mer som inte gillar porr?

Varför gillar så många porr? För ett tag sen blev jag intresserad av porr, men jag gillar det inte egentligen. Jag tycker det är läskigt och många gånger förnedrande. En gång råkade de komma upp en extremt läskig video i flödet på en porrsida ja va inne på. Jag vet inte säkert men på omslagsbilden av videon såg det ut som ett barn var inkluderat. Jag stängde snabbt ner sidan och började nästan gråta. Jag kan bara inte acceptera att sådant påriktigt finns på internet? Har någon annan varit med om nått liknande? Snälla, känner mig ensammast i världen. Alla verkar älskar porr.
/19 årig tjej❤️

Svar:

 • Det är ganska bra, det är ganska mycket fake och killar behandlar kvinnor fel. Men om man ändå vill ha något att tittat på när man är kär eller ska onanera rekommenderar jag sex filmer. Som romantik och humor filmer fast det innehåller sex. Väldigt naturligt och tändande.
  /Anonym kille
 • Gud räddade mig från mitt beroende. Nu fattar man att det bara ger en orealistisk bild av sex.
  /Anonym
 • Jag gillar inte heller porr, nästan all porr är för männens njutning och de behandlar alltid kvinnor som objekt o sexdockor i videorna, fattar inte hur folk kan njuta av att titta på det
  /tjej
 • Jag hatar också det jättemycket. Jag har provat AI förut då man kunde beskriva fantasierna och det kommer bilder. Sedan råkade jag kolla på porr första gången när jag var 13 år. Det kändes inte bra. Jag har autism och jag kände mig ensam om att kolla på porr. Jag tänkte att jag var jättekonstig och äcklig.
  /13 årig tjej
 • Jag hatar det och tänker sluta just idag och jag ångrar när jag har sett på det. Nu har jag hittat mig själv och ser det bara som äckligt. Hejdå porr vi kommer aldrig mer träffas!!!!!!!!!!!
  /Kille 15 år
 • Jag hatar verkligen det.
  /@orka@
 • Alla gillar porr så mycket för att det är en så stark stimulation för hjärnan så att den blir desensibiliserad av det. Det bästa valet jag nog gjort i hela mitt liv är att sluta kolla på det. 
  /En Upplyst
 • Jag tycker det är bra att du inte gillar porr. Grejen alla tycker om är att det är tillfredsställande och härligt att kolla på. Själv tycker jag inte heller om porr men det är svårt att sluta när man väl har börjat.
  /Karl
 • Tycker också att en stor del av porrindustrin är äcklig och läskig. Det som är mest populärt är ofta sådant som är orealistiskt och utan samtycke. Kollar själv inte på porr längre men när jag gjorde det letade jag efter självständiga kreatörer som vill visa realistiskt sex och onani. Tycker det är mycket bättre på flera sätt om man faktiskt vill kolla.
  /dez
 • 4 riktigt jävla dåliga saker med porr:  Det förstör dopamin receptorerna i hjärnan. Pga evolutionen vill den primitiva delen av hjärnan para sig med så många som möjligt och ger ut dopaminkickar för varje ny potentiell partner man ser(detta kalla för colidge effekten).

  Det finns forskning som visar på att hjärnan kan påverkas på ungefär samma sätt som hos en drogmissbrukare av detta. Hjärnan bygger upp en högre tolerans mot porren och man kräver mer och mer för att kunna uppnå samma kickar.

  Samtidigt får man mindre dopamin av andra saker i livet i jämförelse med det man får av porren och saker man tidigare tyckt om kan sluta ge en glädje. Man får inte heller samma nivåer av dopamin vid sex i verkliga livet då kroppen vant sig vid att kunna se jättemånga potentiella partners istället för bara en.

  Man söker sig till mer extrem porr vilket förstör ens syn på sex, det man ser är orealistiskt och knyter ej ihop med verkliga livet. I och med att man bygger upp en högre tolerans som jag nämde tidigare letar man efter andra sätt att få mer dopamin. Många söker sig då till mer extrem porr, detta är ofta porr man äcklas av att man kollat på i efterhand. Men i stunden gör många det som krävs för att få dopaminkicken.

  Det som är det läskiga med det här är att när så många söker sig till mer extrem porr blir den extrema porren main stream porr tillslut. Många lär sig om sex från porr när de är väldigt unga… många lär sig därmed att sex ska förknippas med makt och kvinnoförnedring (vilket är väldigt vanligt i porr idag). Detta knyter an till den tidigare punkten.

  I och med att det som visas är fake sätts en orealistisk standard för hur sex ska vara och kroppar ska se ut. Det är ju inte konstigt att vi känner en sån press över att vi behöver se perfekta ut och prestera under sex… Vi kan inte tävla mot något som inte är verkligt, smink, redigering och manus. Vi SKA inte behöva tävla mot det. Industrin är ett helvete.

  Har för mig att det var 80% av alla sina videos pornhub var tvungna att ta bort för ett tag sedan för de inte kunde verifiera att personerna i videorna var över 18 och hade gett sitt samtycke till att bli uppladdade där. Många berättar även historier om hur övergrepp de varit med om har filmats och laddats upp för vem som helst att se… Även om du tror att personerna i videon är med på det så kan du aldrig veta. De kanske ser ut att vilja, men det kan finnas hot om tex våld som inte syns i videorna. Du kommer aldrig kunna veta till 100% att det du kollar på inte är ett övergrepp eller laddats upp utan personernas vetskap.

  Om du vill läsa mer finns det bra information på en sida som heter yourbrainonporn. Det är riktigt läskigt hur mycket det påverkar en och att det är så normaliserat att konsumera enorma mängder porr.
  /Tjej 21 år
 • Jag tycker också att det är vidrigt, avskyvärt och förnedrande. De enstaka gånger jag prövat att titta så har jag bara fått ont i magen och velat spy för att det känns som att tjejerna verkligen inte vill och blir våldtagna på film för hela världen.

  Det är så synd att man inte lär ut till tonåringar hur verkligheten ser ut bakom. Jag tror att extremt få (iallafall mentalt stabil) människa vill bli blottad och förnedrad inför hela världen där de TVINGAS och blir beordrade till sexuella handlingar som att deras psykiska mående inte spelar roll.
  /21
 • Tycker det är en väldigt underlig och nedvärderande industri... Tror genuint att världen och många människors syn på relationer skulle vara mycket bättre utan porr.
  /girliepop
 • Jag tycker det är jättekonstigt att kolla på människor när dem har sex. Jag har dock kollat i spel vilket jag kan gilla ibland. 
  /14 årig tjej
 • Hatar porr.
  /flora
 • Jag såg porr första gången när jag var runt 8 år. Kollade varje dag i flera timmar och tyckte att det kändes jättedåligt. I augusti 2023 tänke jag "hm tänk om jag bestämde att jag bara fick kolla varannan dag". Sen gick jag vidare till varje lördag och i oktober 2023 bestämde jag att "nej nu ska jag sluta". Har inte kollat sedan oktober 2023 och nu är det februari 2024. Tänker dock på det varje dag och är sugen att kolla men har i allafall slutat! Så nu är jag på fjärde månaden utan porr! :)
  /Tjej snart 14
 • Jag såg porr för första gången när jag va 10 o det e ju skitdåligt, jag tycker inte ens det borde finnas. Jag hatar porr egentligen, men var ju beroende o sånt förut. Det borde verkligen inte finnas på internet.
  /tjej 15
 • Håller med, porr är äckligt.
  /Korkad drummel
 • Jag har inte varit aktiv på såna sidor, däremot har jag sett och jag tycker det är äckligt. Förutom det påverkar porr också tjejer inte våra killar. Våra hormoner ökar plötligt som gör att kroppen hinner inte hänga med!! Det lurar även vårt psyke där vi får en fel uppfattning av hur samlag ska vara när det är annorlunda i verkligheten. Försök att fokusera på saker som förstärker din hjärna som din kropp också mår bra av. Träning.
  /Vian
 • Jag har kollat på porr några gånger mest för att jag ville se vad jag ”missade”. Men ångrar det verkligen. Tycker också att det är väldigt förnedrande och ger en väldigt skev bild av sex. Jag tycker om att läsa men vet inte om jag skulle beskriva det som porr. Till exempel i Bridgerton är det en del sexscener i böckerna men förutom att det är sånt fokus på oskuld i just de böckerna så är det trevligt att man får vara i huvudet på både tjejen och killen och höra hur de tänker😅
  /Enig!
 • Jag antar att många upplever att de blir avslappnade och kan njuta en stund (om man hittar den typen som passar en då såklart)... För mig är det i alla fall så. Jag är både beroende och hatar det. Det har fått mig att fantisera om sex hela tiden nästan (sjukt störande). Och jag har jag stött på sådant, flera gånger faktiskt :/ Du är absolut inte ensam om det! Porr där de gör sjuka saker - jag förstår inte det heller. Däremot är det ändå så att vi människor är så olika. Det finns till och med sådana sadister eller vad man nu kallar dem... Jag har inte direkt pratat om det med andra men jag tror de flesta undviker sådan typ av porr, eller att många är emot det.
  /16-årig kille
 • Jag. Det är liksom inte så nyttigt och det är inte så bra att göra sådant.
  /Någon svensk ute i vårat fina rike
 • Hej, jag tror att många gillar porr för att se andra upphetsade samtidigt som man själv är det eller vill bli. Det är okej att inte gilla det, alla gillar inte det. Ett tips är att använda din egna fantasi, prova och se om det känns bra!
  /En kvinna
 • Håller helt med. Brukar däremot läsa en del eller lyssna, på yt kan man söka på typ "boyfriend asmr" etc.
  /Anonym
 • Nejdå! Alla älskar inte porr lika mycket som det framstår. Jag till exempel hatar porr och skulle aldrig få för mig att se på sånt. Jag tycker du är stark som vågar berätta vad du tänker! Tack.
  /chrille18år
 • Inte jag, älskar porr.. men hört att många tycker dåligt om det.
  /Kenny
 • Jag gillar porr, fast inte i videoformat utan helst i textform. Och jag förstår att du tycker så som du gör. Men ingen älskar ett beroende. De är beroende av sitt beroende av porr, de älskar inte porr. Det är skillnad. *pekar mot tinningen*
  /Random yngling med en telefon
 • Jag tycker inte heller så mycket om att titta på porr, jag föredrar att titta på nudes jag fått av killar jag känner när jag onanerar.
  /Sara, 15
 • Jag är inte förtjust i porr så känn dig inte ensam, många känner som dig. En del videor kan vara väldigt förnedrande och väldigt dåliga. Jag har bläddrat förbi videor som jag bara mår illa av att se. Exempelvis någon som låtsades våldta en tjej. Mår mar inte bra av att titta på porr ska man inte titta. Alla känner och tycker olika, men en del porr går bara alldeles överstyr.
  /Anonym
 • Hej! det finns många människor som inte gillar porr heller, jag är en av dem. Porr är ett beroende, ett mycket förnedrande och speciellt farligt beroende, det kan skapa "resistens" till "vanilla" och det kan leda till att vara mer "extrem" (till exempel gillar p*e, BDSM, även pedofili). Vissa människor kollar så mycket porr att de inte blir sexuellt upphetsade i riktiga livet. Porr skapar människor som inte kan känna kärlek och bara vill ha sex. 
  /Kille, skulle bli 16 snart
 • Hej! Jag tar stort avstånd från porr. Med all den kunskap jag har om porrindustrin och dess konsekvenser skulle jag aldrig stötta något liknande. Dessutom har jag ingen behållning av att titta på när andra människor ligger med varandra och har aldrig haft det. Dina upplevelser och känslor är helt legitima och det hade varit väldigt bra för världen om fler såg kritiskt på de övergrepp som porr ofta är och riskerar att leda till. I ett samhälle där många är porrskadade och porr är så normaliserat och oproblematiserat är det modigt att stå upp för de åsikter du har. Som jag skrev så är de helt legitima och det är många som håller med oss även om vi ibland kanske inte hörs så mycket.
  /Tjej, 21 år

Mer på UMO

Svara varandra

Hur pratar jag om sex med honom?

Jag och min kille har varit ihop i flera år och vi har aldrig haft sex. Hur ska jag ta upp frågan om samlag med honom?

Egna berättelser

Jag var sexberoende men fick hjälp

Sen började jag att skicka nudes till killar för att bli kåt, jag låg till och med en kille som var 19! Det fick överstyr men jag brydde mig inte om det. Jag låg med flera på skolan.

Svara varandra

Jag är tjej och porrberoende - hur slutar jag?

Jag har jättesvårt att bli kåt med min pojkvän, jag är attraherad av honom men jag blir inte våt och jag måste nästan kolla på porr på toan innan vi ska ha sex för att komma igång. Detta suger.

Svara varandra

Mår dåligt av att min kille tittat på porr

Jag har svårt att släppa tanken att han har tittat på andra tjejer. Jag jämför mig med tjejerna han har tittat på.

Svara varandra

Fler som ritar egen porr?

Är det konstigt att rita sina fantasier? Eller är det helt normalt?

Svara varandra

Killar, vad tycker ni om dominanta tjejer?

I porr är det jättevanligt med mansdominans, dock skulle jag vilja vara dominant när jag har sex med en kille. Är det nåt ni killar skulle tändas till på, eller skulle det vara oattraktivt?

Egna berättelser

Porren gjorde det svårare att få orgasm

Det blev beroendeframkallande. I början kunde jag inte en kolla på kukar, och sen gick det till ganska brutalt sex.

Artikel

Att sluta titta på porr

Du kanske vill sluta för att du mår dåligt efter att du tittat. Eller för att porren gör att du inte blir kåt när du ska ha sex med någon. En del vill titta mer sällan, till exempel för att porren tar för mycket tid.

Frågor och svar

Min partner vill att jag slutar titta på porr

Jag tittar på porr ibland, men personen jag är ihop med och har sex med vill att jag slutar titta. Vad ska jag göra?

Till toppen av sidan