Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur säger jag till killen att jag måste vara våt när vi har samlag?

Jag träffar en kille men vi är inte tillsammans eller så (än). Däremot så ligger vi. Jag gillar honom men hinner inte bli så våt innan vi ligger, vilket får de att göra lite ont. Jag gick till gyn för att kolla upp det och de visade sig att jag kanske spricker lite varje gång vi ligger, och det är det som gör ont. De rekommenderade glidmedel men också att jag prata med honom. Men vad ska jag säga? Och hur ska jag ta upp det? Behöver lite hjälp!

/Anonym

Svar:

 • När han ska ”stoppa in den” så säg till att du skulle vilja hålla på lite längre så du blir våtare.
  /Anonym
 • Glidmedel är asbra och har ni det kommer det definitivt att vara tillräckligt vått men det betyder inte att det inte kan göra ont. Min flickvän är tydlig med mig om vad som är skönt och inte och det uppskattar jag verkligen. Det blir mycket bättre för oss om vi har ordentligt förspel innan.

  Hon har även en lufttrycksvibrator som brukar komma till användning under förspel. Rekomenderas. Är han nåt att ha vill han att det ska vara bra för dig också. Kanske kan ni vända det till något kul att testa glidmedel och leksaker.
  /Kille, 22
 • Hej! Jag känner i igen mig i det du säger! Du kan väl säga att du får ont för att du är för torr. Du skulle kanske kunna föreslå mer förspel? Sedan kan du ju såklart prova glidmedel om du vill. Själv gillar jag det inte. Tycker det blir för kladdigt. Hoppas att det löser sig! Kram!
  /Sofia
 • Lättas är att bara prata med honom jag sa det bara rakt ut och han förstod och sa förlåt.
  /Anonym
 • Jag skulle rekommendera att när ni hånglar eller nått innan ni ligger, placera hans hand där nere så du ksk hinner bli våt. Hoppas det hjälper för det funkar för mig
  /15, Tjej
 • Mitt tips är att säga att du vill ha lite längre förspel med lite smekningar o lite kyssar för då brukar det bli lättare att bli våt, oxå att fråga om han vill pulla dig eller gå ner på dig om du känner dig bekväm med det
 • Hej! Det är ju viktig att du är uppriktig med honom och säger som det är och tror han kommer förstå och tror inte han vill att du ska få ont. Det kan ju vara lite jobbigt att ta upp. Men det kan ju vara nån gång ni hänger och du kanske känner att det är rätt tillfälle. Eller så kan du börja prata om sex och kanske fråga vad han gillar och sp kan du slinka in där att du vill ha mer förspel eller liknande för att det gör ont när ni börjar för snabbt. Hoppas detta var till hjälp :)
  /Anonym
  Jag skulle säga det nästa gång jag ser personen och om hen blir arg eller inte fattar så är det så men du behöver faktiskt inte säga något till honom du köper glidmedel om du vill det🥰
  /En tjej som försöker att hjälpa 😅😊
 • ge hintar om det
  /tjej
 • Säg det bara. Det är viktigt att kommunicera, och att du kanske kan föreslå ex ett längre förspel. Eller glidmedel. Om han är en vettig kille kommer han att förstå.
  /Hej
 • Säg det bara rakt ut! ”Du, jag blir inte våt innan du stoppar in snoppen. Kanske vi kan ha ett längre förspel? Jag njuter inte och det gör ont annars”
  //14 årig tjej
 • Det är för att killars och tjejers kroppar fungerar olika. Hans kropp är redo på en gång att ha penetrationssex när han får stånd, medan tjejers kroppar (oftast) inte är det på samma sätt. Vi behöver längre tid, det är bara så våra kroppar fungerar (men vi kan ofta hålla på längre när vi väl är igång). Att våga ta utrymme och fråga om det man vill ha, men också att inte bara springa mot penetrationssex som om det är huvudpoängen med att ha sex, utan bara göra det man tycker om i stunden. Tänk att ditt kön liksom ska ”öppna sig själv” för att du ska vara redo att ens ha någon typ av penetrativt sex (glidmedel behövs alltså inte när vi har tålamod med våra kroppar och respekterar oss själva). Vi tjejer får inte lära oss att sex faktiskt handlar om att vi ska tycka det är skönt, men det är det absolut viktigaste. Det är liksom poängen med alltihop. Och att prata om vad du gillar och vad du behöver är det absolut viktigaste! Lycka till!
  /Tjej, 28
 • Kan ju vara svårt om man inte är tillsammans och man fortfarande inte känner varandra på samma sätt. Om jag hade varit du skulle jag kanske gjort något annat innan han stoppar in den. Kanske fingrar, runka, oral mm beroende på vad man är bekväm med. Kanske kyssa och ta på varandra lite mer innan. Viktigt iallafall att ni båda är redo för det.
  /:)
 • av egna erfarenheter så skulle jag uppmuntra honom till att göra förspel, vilket som kan upphetsa dig och göra dig våtare. då blir det inte bara inte smärtsamt utan också mer najs.
  /tjej-16
 • Hej, bra att du ställde den här frågan för det är väldigt viktigt att ta hänsyn till den andre i ett förhållande, men även i sex. Ta modigt upp denna fråga. Du kan berätta för din pojkvän att han är för snabb och att du inte hinner bli blöt. Du kan föreslå honom att han fokuserar mer på det vanliga förspelet, det vill säga att kyssas, röra och smeka innan ni fortsätter. Lär känna varandra i fred. Det känns bekvämt och gör dig också upphetsad. När du är upphetsad blir du naturligt blöt och känner ingen smärta under sex. <3
  /Sara
 • Det är möjligt att han eventuellt vill göra dig våt men kanske inte vågar ifall han tror att du kanske tycker att det är konstigt. Jag tror personligen att han vill göra dig våt, så säg bara det på ett schysst sätt.
  /Östermalmssnubben
 • Många hinner bli blöta under förspelet, speciellt om den tar lite extra tid. Ibland vill killar gå över till sex med en gång, medan man som tjej hellre kysser/hånglar med varandra lite till för att kunna bli våtare. Om det känns lite pinsamt att säga "det gör ont" kan du säga att du vill ha längre förspel. Ibland är det dock bäst att bara prata med personen. Du tar upp detta när du vill, under sexet eller när ni bara är med varandra och tittar på film.
  /Maya
 • En sak som du skulle kunna säga för att få honom att fatta är att precis som han behöver få stånd innan ni kan ha samlag så behöver du bli tillräckligt våt. Ett sätt att ta upp det kan vara att säga ”jo, jag var på gyn nyligen och då...”
  /20
 • Var rak på sak mot han att han måste göra dig kåtare eller använda glidmedel för att få dig våtare. Han måste acceptera det för du ska inte behöva gå igenom att det ska göra ont varenda gång du har samlag. Tänk på dig själv!!!! Det är jätte viktigt.
  /Alias
 • Bara att säga det! Han kommer säkert acceptera det om du säger till.
  /Orren
 • Säg att att du är inte redo än.
  /Daniel

Mer på UMO

Artikel

Hur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och skönt för dig och för den eller dem du har sex med. Prova er fram för att upptäcka hur ni kan göra det skönt för varandra.

Frågor & svar

Varför gjorde det så ont när vi hade samlag första gången?

Det gjorde så fruktansvärt ont och jag förstår inte varför? Vi höll på rätt kort stund för jag tyckte det gjorde så ont.

Artikel

Smeksex – att pulla och runka av

Smeksex är när du använder händerna för att smeka och stimulera någons snippa eller penis, eller andra känsliga delar av kroppen. Andra ord för smeksex är petting, pulla, fingra eller runka av. Smeksex med dig själv kallas onani.

Artikel

Oralsex – att slicka en snippa

Att slicka någon är när du använder läpparna och tungan på någons snippa. Du kan suga, pussa eller slicka på klitoris, blygdläpparna och områdena runt omkring. Eller gnugga munnen mot snippan.

Till toppen av sidan