Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur gör jag med glasögonen under sex och kyssar?

Hej allihopa! Jag är en trettonårig tjej som har glasögon och har haft nästan hela livet. Jag har några frågor som ni gärna får svara på:

 1. Är glasögonen i vägen när man kysser någon som INTE HAR glasögon på sig? Alltså att bara jag har glasögon på mig.
 2. Är glasögonen i vägen om båda som kysser varandra har glasögon på sig?
 3. Vad ska jag göra med glasögonen när jag har sex i framtiden?
  Jag känner mig lite obekväm utan mina glasögon eftersom dem är lika naturliga för mig som att ha kläder på mig, (kanske inte bästa sammanhanget med tanke på att kläderna ryker).

Jag är väldigt tacksam för alla svar och det uppskattas om ni svarar på alla frågor😊

/Alva 13

Svar:

 • 1. Ja. Det går nog att hångla med glasögon på en av er, men det kan bli besvärligt om man vill vara mer "intensiv"/nära.
  2. Ja.
  3. Det beror nog mycket på vad ni gör. Vissa tycker det säkert är sexigt att ha glasögon på sig. Om du har snopp-i-snippa-sex är det nog inga problem att ha glasögonen på dig, lika så om du skulle suga på en snopp, men ska du slicka en snippa kan de nog vara ganska mycket i vägen.

  Sedan gör man väl ofta flera saker när man har sex, så glasögonen kan vara i vägen delvis. Man måste vara försiktig, sex är inte alltid det varsammaste man kan göra och det är inte bra med trasigt glas i sängen.

  Jag ser jätteilla utan glasögon och skulle behöva ha glasögon på mig när jag har sex nästan för att ens hitta snippan XD Men det är lite opraktiskt, de glider ju ned på näsan också, så kanske linser vore bättre, då kan man se klart och ändå ha glasögonfri närhet, om man har ett synfel som kan åtgärdas med linser.
  /Glasögonorm, 21
 • Hejsan! Om glasögonen är i vägen för båda så kan man alltid dra upp dom lite längre upp på pannan när man kysser varandra. Men om glasögonen är helt i vägen medans ni kysser varann så kan man ta bort dom bara tillfälligt.

  Om du känner att du har problem med synen medans du har sex kan man skaffa linser, men om du inte vill ha linser så kan man antingen ha glasögonen på sig medans man har sex eller så kan din partner leda dig igenom sexet med rösten eller på nåt annat sätt. Jag är 100% säker på att du och din partner kommer att lösa det på nåt sätt. Ha en fin framtid och lycka till ❤❤❤
  /Den snälla snubben
 • Jag har ingen erfarenhet av att båda har glasögon men jag har kysst och haft sex med personer som har det. Det har aldrig varit i vägen eller konstigt att personen inte tar av dem. Det är lite som att en del vill ha bh kvar på sig under sex medan andra vill vara helt nakna.

  Jag tycker att du ska behålla dem på om du är mer bekväm med det, och om någon ifrågasätter det eller undrar varför du behåller de på så tycker jag att du ska säga som det är: att du är mer bekväm när du har de på dig.

  Personen ska respektera detta. Dessutom kan din upplevelse av kyssarna och sexet bli sämre om du inte är bekväm. Din kropp kan till exempel reagera med att inte bli lika våt och det kan leda till att det gör ont eller inte känns bra. Det vikigaste är att du är bekväm så gör som du själv vill!
  /Hedda, 23 år
 • Både jag och min fästmö har glasögon. Ibland är de på och ibland inte. Har bara en på sig glasögon märks det knappt men har båda kan de krocka lite när man kysser varandra. Det kan störa lite så oftast tar vi av dem innan sex och lägger dem på nattduksbordet.
  /Kille, 22
 • Mina glasögon har inte varit i vägen när jag har kysst någon som inte glasögon, men när båda har glasögon på sig så kan de slå i varandra. Jag tar av mina glasögon när jag har samlag då de kan komma i vägen eller gå sönder i värsta fall. Men kör på de du tycker blir bäst för dig och känns mest naturligt :-)
  /Ingenjörsstudenten
 • Hej! Jag har aldrig haft sex men om jag skulle ha det så vill jag ha mina glasögon på mig för att se tjejens vackra kropp. För att utan glasögon ser jag nästa ingenting och då blir det ingen roligt.
  /Anonym
 • Jag skulle inte säga att de är i vägen , de sitter ju ändå fast mer eller mindre men om du har väldigt hetsigt sex så kanske du kan ta av dom så att de inte går sönder.
  /Hello
 • Gud va jag känner igen mig!! Hade exakt dessa frågorna för några år sen och nu har jag svar:)
  1. Nej de är inte ivägen.
  2. Inte om det bara är en liten puss men de är ivägen om man hånglar
  3. Du kan ha sex med glasögon på men var beredd på att de kan bli vingliga om du har ostabila bågar. Jag rekommenderar att ta av de innan man börjar ha sex. Typ när man klär av sig.
  /16 bast med glasögon
 • 1. Jag tycker inte de brukar vara i vägen, ibland kan man råka nudda dem men det får man leva med.
  2. Kan inte svara på denna då jag ej har glasögon.
  3. Du kan ta av dem och lägga dem åt sidan, du behöver inte se så skarpt under sex.
  /K21
 • Hej! Jag har själv glasögon och upplever att de inte egentligen är i vägen men jag föredrar att ta bort dem under hångel och sex eftersom dem lätt blir smutsiga av min partners näsa eller annan hud som kommer i kontakt med glaset. Det är nog en sak du får bestämma helt själv.
  /vill inte ha smutsiga glasögon
 • hej Alva! jag har också glasögon och har undrat precis samma saker som du! och jag tror att när du kysser någon så är inte glasögonen i vägen, och jag tycker också att det är lika naturligt att ha på sig glasögon som kläder, men om du har ett synfel där du inte ser på långt håll kan du ju alltid ha linser om du har, om du inte har det så testa dig fram! det kommer att gå jag lovar dig!! lycka till
  /Emilia 13

Mer på UMO

Svara varandra

Är det svårt att föra in penisen i slidan?

Jag ska ha sex snart och undrar om det är svårt att stoppa in kuken är det trögt eller svårt att hitta rätt?

Svara varandra

Hon vill ligga men jag är inte redo - vad ska jag göra?

Jag har börjat hålla på med en tjej och jag är sen i puberteten. Jag gillar den här tjejen svinmycket men hon vill ligga.

Svara varandra

Hur var det första gången ni låg med någon?

Hur var det första gången ni låg med någon, och vart var det? Var ni tillsammans?

Till toppen av sidan