Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur gör ni andra transkillar när ni tränar och tävlar i er sport?

Jag tränar alpint och det är uppdelat så att man tävlar killar och tjejer för sig. Det gör så att jag inte är så nära med de flesta killar och många av dem är bättre än mig.

Det skulle inte vara kul att tävla utan vänner, och mot folk som är starkare och snabbare än vad jag är. Jag har liksom inte en chans att placera högt upp utan att träna 20 gånger hårdare.

Men jag har tryckt ner min identitet i tre år sedan jag började ha tankar om det och känner att det går inte längre, nån gång måste det ut. Jag vet att min familj skulle acceptera mig, och vad folk tycker i skolan kunde jag inte bry mig mindre om. Men jag är rädd för att förlora min sport.

Skulle jag kunna komma ut och fortsätta tävla med tjejer tror ni? Jag har inte gjort några medicinska förändringar i min transtion. Vill också säga att jag satsar inte på VM eller OS, men min sport betyder mycket för mig.

Jag hittar bara information om transkvinnor. Finns det någon transkille/transman som utövar en sport som är könsuppdelad? Hur har du gjort i så fall?

/14 år

Svar:

  • Hej! För det första: fan vad grym du är, hoppas att allt går bra nu när du kommer ut🥰❤️❤️❤️! Jag undrar spontant om det är viktigt för dig att tävla? Du kan ju träna ändå för att du mår bra av det, men strunta i tävlingarna. Sport är så mycket mer än att tävla, och det vet du säkert😊. Men om det är viktigt för dig att tävla, så tror jag inte att det skulle vara så svårt som du tror att tävla mot biologiska killar. Det stämmer att de har större muskelmassa än biologiska tjejer, men tydligen har forskning visat att biologiska tjejer är mer uthålliga och orkar spänna musklerna en längre tid. Det kan väl ändå vara en fördel när man åker skidor😉⛷️? Jag hejar på dig, kram🤗
    //feminism 4ever

Mer på UMO

Artikel

Att prata om sin könsidentitet på en ungdomsmottagning

Här kan du se en film om hur det är att prata om sin könsidentitet med någon på en ungdomsmottagningen.

Frågor och svar

Hur kommer jag ut som trans för klassen?

Jag har kommit ut för mina föräldrar och närmaste vänner och de accepterar mig, men jag har inte samma relation till mina klasskompisar.

Egna berättelser

Hittat min könsidentitet och är så glad!

Hur som helst så har jag kommit fram till att jag är genderfaun, vilket betyder att min könsidentitet känns lite olika under vissa perioder. Ville bara dela med mig av detta eftersom jag är så sjukt glad! :D

Egna berättelser

Jag utreds för könsdysfori

En månad efter min student orkade jag inte låtsas mer och bestämde mig för att komma ut som transkille. Jag gick till min lokala ungdomsmottagning och fick så småningom en remiss för utredning.

Frågor och svar

Är det farligt att binda brösten?

Jag undrar bara om det är farligt att binda brösten? Det är nämligen så att jag själv gör det eftersom jag föredrar att klä mig och se ut som en kille. Men jag pratade med en vän som sa att hon tycker jag borde sluta med det.

Egna berättelser

Jag är den jag är - ickebinär

Jag har alltid haft klänningar och jag har aldrig haft problem med min kvinnokropp. Men i mina drömmar är jag man. Om jag gör något sexuellt så kan jag liksom inte onanera för att jag tycker att det är för obehagligt. Jag drömmer om min penis. Jag gillar mina bröst men jag vill liksom inte visa mer än så för min partner. Min mamma säger att jag borde identifiera mig som ickebinär, vilket är något som jag alltid har gjort när jag sagt att jag är jag.

Svara varandra

Hbtq-personer, har ni varit med om diskriminering?

Vad är era upplevelser av diskriminering, är de något ni har varit med om, vad? Hur har de påverkat er? ♥

Svara varandra

Jag är kille och har trosor, vad ska tjejer tänka?

Jag är en kille på 18 år som endast använder bh, bikinis, trosor etc som underkläder. Jag oroar mig för att, om jag träffar en tjej i framtiden, kommer hon då ska bli äcklad eller tycka jag är konstig när hon får veta?

Artikel

Könsnormer - ditt kön bestämmer inte hur du ska vara

Vi förväntas ofta se ut eller vara på ett visst sätt beroende vilket kön vi har. Men alla borde kunna vara sig själva, oavsett kön och vad andra tycker.

Artikel

Vad är hbtqi?

Hbtqi är en förkortning som handlar om flera olika grupper. Ibland används inte alla bokstäver. Ibland används fler bokstäver.

Till toppen av sidan