Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag vill bara kunna säga det här är jag!

Jag har sedan en relativt ung ålder vetat att jag är hbtq+, det är liksom något som alltid funnits där. Efter flera år av sökande och ifrågasättande visste jag vad min sexuella och romantiska läggning var och det har nu gått cirka ett år sedan jag kom ut som lesbisk och asexuell.

Där trodde jag att det skulle ta slut, inget mer med det. Jag var öppen och stolt om att jag gillar tjejer (förutom när det kom till mina släktingar). Men sedan hände det, jag började ifrågasätta min könsidentitet.

Jag har alltid klätt mig pojkaktigt, som liten handlade jag endast på pojkarnas avdelning och att se mig i kjol, klänning eller rosa var ett mirakel. Under mina tidiga tonår så började jag klä mig lite mer feminint men definitivt inte klänningar eller rosa.

Så när jag nu försöker komma fram till vem jag är så är det svårt, för jag har aldrig varit en "tjejig tjej" så jag är rädd att om jag väl kommer ut som inte vara cis så kommer ingen tro på det utan dom kommer bara säga att jag är en pojkflicka.

Jag har under cirka ett års period försökt att hitta en identitet som stämmer in på vem jag är, men hittills har jag inte haft någon tur. Jag får numera bara mer och mer dysfori över saker som mina bröst för att jag vill se så könsneutral ut som möjligt och det går inte. Men trots det så vet jag inte vem jag är.

Jag vet att det inte finns någon tidsgräns på när man måste upptäcka sin identitet men jag är en sådan person som vill ha ett märke som jag kan använda, jag vill kunna säga "det här är min könsidentitet!".

Jag vill kunna köpa en pride flagga som representerar den jag är. Men jag måste inse faktan att det förmodligen kommer ta tid. Det tog mig 5 år bara att inse att jag endast gillar tjejer. Men jag vill inte känna så här och undra över min identitet i 5, eller fler, år till.
/Cis?

Till toppen av sidan