Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur kan jag vara feminin som kille utan att känna mig utstirrad?

Hur kan jag vara feminin som kille utan att känna mig utstirrad?
Tycker att det har blivit svårare på senaste tiden eftersom alla killar runt mig har blivit väldigt macho och ”red-pilled” pga personer som Andrew Tate.

Jag kan inte sluta bry mig om vad andra killar tycker om jag riskerar att bli utfryst. Det finns inget fel med att vara maskulin, men det känns jobbigt att jag inte kan vara den jag vill vara. Tyvärr känns det som om könsnormerna för oss killar bara förvärrats de senaste två-tre åren. Har ni några tips?
/Feminin kille

Skriv ditt svar

Svar:

 • Andrew Tate är inte normal. Red pill är inte normalt... Sådana lever inte i verkligheten.
  /Normal man
 • Just begreppet Macho är inte det man ska sträva efter det är däremot Manlig. Klart att vi grabbar runt andra grabbar blir mer Macho och sexistiska, homofobiska. Men det är en del av kulturen.

  Manlig är däremot något man ska vara och betyder att behandla tjejer andra väl. Även att respektera att alla är olika och har olika åsikter. Därför tycker jag att du ska fortsätta göra din grej och hitta likasinnade.
  /Kille 17
 • Hitta nya människor att umgås med som känner samma. Då känner du dig betydligt mycket mindre ensam och behöver inte oroa dig att bli utfryst eller utpekad. Dessutom kan du få tips och lära dig nya saker av att hitta andra med liknande intressen. Om du är öppen om den du vill vara så kanske fler killar vågar klä sig som de vill, och allt inte blir en lika stor grej som du tror det är? Lycka till!!
  /en tjej
 • Häng me tjejer, dom dömer inte. Va modig och va som du vill precis som lady gaga sa your born this way!
  /MissesCoolPotatoSwirlGirl
 • Det kallas femboy. Gå med i "grupper" (ex. discord eller snapchat) med andra så kanske du eller dem kan hjälpas åt och sympatisera med varandra.
  /trött på skolan (88)s kompis
 • Bara för att man inte är macho betyder inte det att man är feminin.
  /Kille som aldrig varit macho
 • För det första är jag en sådan macho-man jag tror du beskriver, även om Andrew Tate är en aning barnslig enligt mig. Jag vill bara säga att jag respekterar skiten ur det du gör. Det är inte ofta jag hör om folk som du som går mot strömmen.

  För det andra ska du veta att de som anser sig vara macho ofta vill verka mogna när de egentligen inte är det, och det största tecknet på att vara omogen är att inte kunna acceptera saker och ting. Om de till exempel får höra att mogna personer måste vara macho och att inga män får vara feminina, så accepterar de inte att du gör feminina saker, och förblir vad de är; omogna.

  För det tredje och sista låter det ganska beta att behöva någon annan som förklarar hur du ska tänka och tycka, i detta fall Tate, och att inte kunna skaffa sig sina egna moraler. Så gör vad %§#@ du vill och känn dig fri att använda dessa argument om macho-picho-pojkarna känner sig för att vara "mogna".
  /Mister Cool

Mer på UMO

Svara varandra

Nån mer som känner att den slösar bort sina tonår?

Jag är 17, fyller 18 nästa år och det känns som att jag inte har gjort något i mitt liv. Nån mer som känner likadant?

Svara varandra

Tips på vad man kan göra istället för att hålla på med mobilen?

När jag har tråkigt fastnar jag bara med mobilen. Har du något tips på vad jag kan göra istället?

Svara varandra

Ska jag sluta på fotbollen?

Jag har börjat stressat över fotbollen då jag tycker att det är jobbigt att gå på träningar och har helt enkelt tappat gnistan lite. När jag väl spelar så tycker jag ofta att det är roligt men har ganska mycket ångest över fotbollen i vardagen.

Svara varandra

Har ni tips på aktiviteter som inte är sport?

De flesta jag känner går på minst 2 aktiviteter. Därför känner jag mig pressad att börja på nåt.

Artikel

Tips på att komma ut

Hur kommer man ut? Det finns lika många svar på den frågan som det finns sätt att göra det på. Du kan komma ut på olika sätt till olika personer.

Artikel

Tips på att komma ut

Hur kommer man ut? Det finns lika många svar på den frågan som det finns sätt att göra det på. Du kan komma ut på olika sätt till olika personer.

Artikel

Tips för att funka bra med autism

Det finns saker du kan göra själv för att ditt liv ska funka. Det finns föreningar och grupper där du kan träffa andra som har autism.

Artikel

Tips för att funka bra med adhd

Här får du som har adhd tips på vad du kan göra själv för att det som är svårt ska funka bättre.

Svara varandra

Någon annan som är ung och gift?

Jag är 18 år och är gift det är svårt att hitta andra unga som har gift sig finns det nån?

Artikel

Komma ut

Att komma ut kan vara att du berättar eller visar öppet att du till exempel är transperson eller homosexuell.

Till toppen av sidan