Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Har ni tips på aktiviteter som inte är sport?

Hej, jag har aldrig tyckt om att gå på någon aktivitet. Visst jag har gått på några men alltid slutat för att jag tröttnat eller bara för att det inte var min grej. Men folk frågar alltid om jag går på någon aktivitet. Jag säger då nej och de blir chokade. De flesta jag känner går på minst 2 aktiviteter. Därför känner jag mig pressad att börja på nåt. Så har ni något tips på en aktivitet som inte är en sport? På senaste tiden har jag börjat tro att jag bara liksom inte har nån hobby eller nånting som jag tycker om. 😢
// tjej, 13

 

Svar:

 • Du kan gå med i något politiskt (eller inte politiskt) ungdomsförbund. Då behöver du inte göra så mycket men kan träffa nya vänner, äta fika och kanske följa med på en resa någonstans!
  /Politiknörden 15
 • Jag tipsar dig att gå på en aktivitet med dina vänner. Fråga vad andra går på och se om ni kan gå tillsammans. Själv gillar jag instrument, men du kanske skulle tycka om bild eller kör? Många går på det.
  /Hej
 • Jag har 2 tips, kanske prova skateboard eller kickbike på en skatehall/skatepark. Du kan också testa att spela några dataspel, t.ex rocket league, minecraft och genshin impact, dom här spelen finns på epic games förutom minecraft. Mvh
  Kille/11
 • Matlagning kan vara skitkul, det är ett av mina intressent tillsammans med att jag gymmar. Annars är det rätt kul med nagelkonst och sånt pyssligt.
  /tjej 15
 • Spela, pussla, virka/sticka, lära sig spela ett instrument. Jag gör egna gelenaglar. Om du är intresserad kan man gå med i ungdomsförbund.
  //Filippa
 • Så kände jag också en tid... men jag började rita, måla och sånt. Det passar inte alla men man kan börja på en ritskola där man lär sig tex: rita, måla, göra skulpturer av lera. I början kan det känas jobbigt men sen känns det bra!😘
  /En människa
 • Om du inte vill gå på någon sport så tycker jag att du ska börja på någon annan aktivitet typ scouter, bild och form, ett instrument, en musik kurs eller något annat. Kom ihåg att det viktigaste är att du känner att du gillar aktiviteten och ser fram i mot den.
  /Scouten
 • Jag har inga idéer till dig men ville bara säga att du inte ska behöva känna press för att du inte gör något som de andra gör, gör saker du tycker är kul istället, det kan vara vad som helst som gör dig glad.
  /Frog
 • För det första vill jag bara belysa att det inte är något konstigt att inte gå på en aktivitet. Jag är 16 år och i min ålder har många börjat hoppa av sina aktiviteter för att ha mer tid för skola och vänner. 

  Några tips jag har är teater - jättekul enligt min åsikt och bra för du lär dig stå upp och prata framför folk. Ett instrument som gitarr eller piano -jättebra fördel senare i musiken i skolan och sjukt kul att kunna senare i livet.

  Djurklubb, en aktiviteten som handlar om att gosa med djur. Kör eller sång, man blir glad av att sjunga och framför allt av att sjunga i kör. 

  Förutom dessa saker vill jag även belysa att det finns massa hobbys man kan ha utan att nödvändigtvis behöva gå på en viss aktivitet. Du kan lära dig göra smycken och sitta på ditt rum och göra smycken. Du kan lära dig sy och sy dina egna kläder. Du kan bli nagelstylist. Du kan skriva böcker eller poesi. Du kan starta en blogg. Du kan baka eller laga mat. Du kan läsa. Hoppas detta hjälpte!
  /16 årig tjej
 • Jag är inte heller så mycket för sport. Jag har precis som du provat massa sporter men slutat. Jag vet inte om du kanske tycker att detta är en sport men ett tips är cirkus, gymnastik eller scouterna. Själv har jag inte provat någon av dessa man vill väldigt gärna börja på cirkus. Hoppas det hjälper😀
  /Ett litet garnnystan
 • Jag har några förslag :)
  1. Måla eller rita , man kan gå på konstskola eller konstläger om man vill verkligen gå all in
  2. Bågskytte (när man skjuter pilbåge).Jag vet att det här ksk låter som en sport men det är kul och är lite som en konstform
  3.Du kan börja sy! Man kan hyra symaskin eller köpa väldigt billigt på typ nätet. Hoppas det hjälpte! P.s (Jag gör alla tre).
  /Tjej
 • Jag har heller aldrig gillat sport särskilt mycket. Som nästan alla mina kompisar gör. Men mamma tycker alltid jag vart dansant så därför har jag provat balett denna hösten. Det har jag gillat och passar mig ok så forsätter ev till våren. Även fast det kändes ovant dra på mig stringtrosor balett dräkt och trikåer i början!
  /Balletboy 14
 • Jag blev övertalad av mina vänner att testa hemvärnet för ungdomar när jag var 15. Första övningen var det värsta jag varit med om. Men något inom mig sade jag borde testa igen. Sen blev det igen och igen. Tillslut älskade jag det! Har gått där 2 år nu och älskar mina vänner där! Jag känner mig mer självsäker och ingen där blir dömd för den man är. Alla ser likadana ut i militärkläder, oavsett vilket kön, religion, läggning, intressen osv man har!
  /Kille17
 • Jag började spela i band när jag var lika gammal som dig. Jag rekommenderar därför starkt att hålla på med något kulturellt, något som är viktigt för dig.
  /Musiker
 • Keramik, rit kurser, teater, dans, instrument ;)
  /lycka till
 • Fursuiting! Svinroligt om man har fursuit.
  /Alex
 • Hej, jag förstår dig det 'r samma med mig men jag följer mitt hjärta. Jag brukar sjunga på fritiden oxh går på sång 1 gång om veckan. de är ganska kul.
  /mussss
 • KERAMIK, det är jättekul!!
  /Kiki
 • Wallah brorsan gym e bra.
  /Ronnie
 • Quadrobics! Är therian och håller på med det hela tiden haha
  /Thorn
 • Hobby horsing (käpphästar).
  /Sam
 • Mitt tips är att testa så många nya saker som möjligt. Till slut hittar du kanske något du gillar och om inte så är det helt okej, man måste inte ha aktiviteter. Testa något nytt och oväntat. Det viktigaste är inte att man är superbra på aktiviteten, det spelar ingen roll så länge man har roligt. Hoppas att du hittar något du tycker är kul.
  /13-åring
 • Schack.
  /15 åring tjej som svarar på det mesta
 • Jag tycker typ, tänk så här; vad gillar du att göra? Om vi nu säger att du tycker det är asskul att vara ute i skogen och typ vildmarksliv, då kanske du vill börja på scouter? Och om du gillr att måla naglarna så kanske en nagelkurs. Hoppas det hjälper!
  /14 åring
 • Jag är EXAKT likadan, mina kompisar har aktiviteter 4 gånger om dagen och kan knappt hänga förutom på helgen och två dagar i veckan. Jag har gått på många grejer innan som t.ex friidrott, dans (både balett, freedans och jazz), judo, konstkurs mm men inget passar mig. Jag vill börja på teater för jag vill kanske bli skådespelare men tycker att det känns fett pinsamt om jag inte är bra!

  Jag tipsar om att gå på typ saker som teater eller dans. Jag tyckte det var kul med dans i två år. Ett tips är att gå med en kompis som inte har så många aktiviteter (jag går med min kompis från dagis och jag har gått på alla aktivitet med henne). Hoppas det hjälpte och att jag inte pratade för mycket om mig själv!?❤️
  /Tjej
 • Jag förstår precis hur du känner! Jag var likadan i din ålder. Gick aldrig i någon aktivitet och det är helt okej! Du lär hitta saker du gillar med tiden. Vissa gillar att läsa, pyssla, måla, spela data-spel, verkligen allt möjligt! Om du gillar det och det är något du gör så är det en hobby! Finns inga regler :) Hälsningar, 19-årig tjej
  /Mello
 • Först av allt vill jag säga att bara för andra går på någon sport behöver du inte göra det. Känn inte pressen att du MÅSTE. Jag tycker att du ska vänta tills du hittar en aktivitet. En aktivitet som man gillar kommer inte från främlingar, utan det kommer från din hjärta.

  Tänk också efter lite, finns det verkligen ingenting du gillar? Kanske du gillar smink? Det är inte direkt en aktivitet så, men det är ju något du håller på med. Men det gäller att vänta, ibland har vi människor tråkiga stunder i livet. Så är livet.
  /Kille 15
 • Jag har nästan aldrig gått på aktivitet och förstår din känsla när alla frågar. Ett tips skulle kunna vara musik, teater eller andra kulturella uttryck. I vissa städer finns stort utbud av olika aktiviteter som inte är sport. Och det viktigaste är ändå att du hittar något som du trivs med!

  Det är absolut inget fel att inte ha någon aktivitet! Man kan ju skriva, måla, och andra saker hemma på egen hand också. Läsning är en annan aktivitet som du kan göra i bokcirklar eller själv hemma :) Hoppas du fick lite hjälp :)
  /Tjej, 19
 • Min lokala församling har något som kallas kvällshäng för typ din målgrupp. Man ses en kväll i veckan, fikar lite, spelar något spel, pratar, pysslar, bakar, någon gång körde de läxor. Det har ju så klart kristna inslag, i form av andakt eller så, men är inte jättemycket så tror det funkar även en agnostiker eller ateist. Du kan ju alltid kolla om det finns något sånt. 
  /Anonym
 • Du behöver inte gå på någon sport, du kan bara säga att du inte är intresserad och att du kanske inte, just vill gå på någon sport och vara aktiv.
  /Avital
 • Du måste inte nödvändigtvis vara med i en klubb eller gå till en lärare för att göra en aktivitet. Därför är vissa av nedanstående saker som kanske inte går att "gå på".  Du kan testa fotografering, filmskapande (stopmotion tex), att skriva historier, att skriva dikter, att skriva manus, skriva serier, rita, måla, animera digitalt i 3D, drejeri, att göra skulpturer, läsa böcker.

  Du kan lära dig spela ett instrument (tex el/gitarr, trummor, klaviatur, fiol, cello, el/bas, kontrabas, munspel, klarinett, saxofon, flöjt, blockflöjt, panflöjt, tuba, valthorn, ukulele, sång, xylophon, glockenspeil, marimba, osv), allmän komponering av sånger/låtar, programmering, datorspel, fiska, schack.

  Eller filosofi, skrädderi, matlagning, bakning, skytte, oregami, träslöjd/träsnideri, pussel (tex vanliga pussel, men också rubikskubar och liknande), jonglering, trädgårdsmästeri, skapa leksaker/spel/brädspel, dans(det är en sport men den är ändå värd att nämna), glasblåseri, gjutning, bygga skulpturer av skräp som kartong eller hårdplast, designa kläder, osv.
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel" 🗿

Aktuella artiklar

Svara varandra

Straight men nyfiken på andra killar, hur gör man?

Jag är hetero men nyfiken på att ha sex med andra killar.

Svara varandra

Nån mer som känner att den slösar bort sina tonår?

Jag är 17, fyller 18 nästa år och det känns som att jag inte har gjort något i mitt liv. Nån mer som känner likadant?

Svara varandra

Hur kan jag vara feminin som kille utan att känna mig utstirrad?

Hur ska jag våga vara mig själv utan att bli utfryst?

Svara varandra

Tips på vad man kan göra istället för att hålla på med mobilen?

När jag har tråkigt fastnar jag bara med mobilen. Har du något tips på vad jag kan göra istället?

Svara varandra

Ska jag sluta på fotbollen?

Jag har börjat stressat över fotbollen då jag tycker att det är jobbigt att gå på träningar och har helt enkelt tappat gnistan lite. När jag väl spelar så tycker jag ofta att det är roligt men har ganska mycket ångest över fotbollen i vardagen.

Artikel

Tips på att komma ut

Hur kommer man ut? Det finns lika många svar på den frågan som det finns sätt att göra det på. Du kan komma ut på olika sätt till olika personer.

Artikel

Tips på att komma ut

Hur kommer man ut? Det finns lika många svar på den frågan som det finns sätt att göra det på. Du kan komma ut på olika sätt till olika personer.

Artikel

Tips för att funka bra med autism

Det finns saker du kan göra själv för att ditt liv ska funka. Det finns föreningar och grupper där du kan träffa andra som har autism.

Artikel

Tips för att funka bra med adhd

Här får du som har adhd tips på vad du kan göra själv för att det som är svårt ska funka bättre.

Svara varandra

Någon annan som är ung och gift?

Jag är 18 år och är gift. Det är svårt att hitta andra unga som har gift sig. Finns det nån?

Till toppen av sidan