Panik - lämna sidan!
Måste jag vara på ett visst sätt som kille?

Måste killar alltid vilja ha sex?

Tänk dig att du och din flickvän sitter i soffan och myser och kollar på en serie. Du är inte alls sugen på att ha sex men det är din flickvän. Hon börjar kyssa dig och dra av dig kläderna.

En tjej pussar en kille på kinden.

Fråga

Vad gör du?

Enkätsvarsalternativ

Förväntas du som kille alltid vilja ha sex? Är det mer okej att en tjej inte vill? Varför är det så i så fall?

Så här har andra skrivit:

 • En kille behöver inte alltid ha sex.
 • en kille behöver inte vilja det mer
 • Har varit i ett par förhållanden där det alltid blev trubbel med tjejen om jag sade nej. Nej = föreläsning om hur oattraktiv hon kände sig eller liknande osäkerhetstankar. Att känna sig oattraktivt är okej att säga till sin partner såklart - men när mönsterna var att den känslan bara förmedlades direkt efter att jag sagt NEJ så blev det en jäkla press istället. Vilket gjorde mig mindre och mindre sugen. Det bemötande har i min erfarenher varit regeln och inte undantaget dessvärre. Där finns även en problematik som kräver en god nivå av respekt och förståelse när man är två med olika sexdrift. Om den partnern med högst drift blir uppbjuden till dans av sin lågdriftspartner, så blir det också en press i att säga JA även om man inte är sugen själv - för man vet aldrig när nästa tillfälle kommer. Tajmas det dåligt och man säger nej för frekvent så kanske drivet minskar hos partnerm ytterliggare också. Så ja, där finns ofta en förväntan i att säga JA.
  /Nope
 • Nej alla killar o män tycker inte om sex vilket vissa tjejer, kvinnor inte förstår. Det talas bara om män o killar som sexualtrakaserar kvinnor o tjejer men det talas aldrig om tjejer o kvinnor som sexultrakaserar killar o män. Det pratas det aldrig om i skolan eller i media om det borde finnas enkäter för att det faktiskt är viktig att få fram statistik på detta. Det är ren diskriminering mot oss män. När den statistiken är klar så kommer det säkert visa att tjejer o kvinnor inte är bättre än vad killar o män är när det gäller sexuella trakasserier. Ung man som har blivit på hoppad av tjejer kvinnor. Rent sant exempel, när jag gick på högstadiet så flyger 4 st tjejer på mej o frågar mej om jag har haft sex vilket är ren mobbing.
  /Ung man
 • Jag blir påverkad av att den andra personen vill ha sex. Och har inte alltid reflekterat färdig om jag själv vill ha det.
  /Flödesbänken
 • Ja, killar ses som mycket mer sexuella varelser vilket kan va för att vi inte är så bra på att gömma våra sexuella tankar och hur vi beter oss jämnfört med tjejer. Även att de är mer ett känt beteende att killar kan ligga med nästan vem som medan en tjej måste vara intresserad och inte gör de utifrån ett njutningsperspektiv.
  /Kille på 17 vårar
 • Man ska komma överens om det. Sex borde va njuta av båda. Om stämning mellan två är perfekt då blir sexet perfekt, tycker jag. Man bör inte bete sig för hårt. Det ska vara lagom tanke och lugnt! :)
  /Kille 23
 • Om en kille inte vill ha sex så räknas det som svagt och emot normen. Enligt normen är det mer okej för tjejer att inte vilja ha sex eftersom det är norm för tjejer är att inte ha lika mycket sex.
  /dan
 • För att det är en norm för killar att knulla mer än tjejer.
  /Ester Kuulme
 • Jag förväntas absolut inte alltid vilja ha sex. Vilket kön du tillhör kan aldrig säga hur mycket sex du som individ ska "förväntas vilja ha". Det är bara påhittade normer som säger sådant. Den mängd sexlust man har är helt individuell, och den kan variera över tid. Man vet inte alltid vad det beror på, och det är okej.

  Och varför i hela fridens namn ska folk ens bry sig om ditt sexliv? Det ska de ge blanka fasen i (om du inte VILL prata om det förstås). De har inget att göra med sådant som du kanske vill hålla privat. Man kan aldrig säga till någon: "killar/tjejer brukar ju vilja ha mer sex, så då borde ju du vilja ha mer sex också".

  Som sagt, BARA du själv kan känna av hur mycket sex du vill ha. Och vill man ha sex (oavsett vilket kön man tillhör), måste man alltid se till att personen man ska ha sex med ALLTID är med på det. Annars bryter du mot lagen, men det är ju såklart också fel mot personen du har sex med.
  /Kille 17 år
 • Jag kan säga att jag inte är sugen på sex just nu.
 • Ja vill oftare än min tjej, så jag är van vid det. Men tror jag kan säga om jag inte skulle vilja.
 • Jag har inga problem att säga att jag bara inte vill.
 • Jag skulle säga ifrån sen dra därifrån!!!!!!!
 • Den man är ihop med har INTE någon som helst rättighet att ha sex, eller kräva sex från dig, oavsett om ni har ett förhållande eller inte. Man har ALDRIG rätt att ha sex med någon som INTE vill det. Kille tjej spelar ingen roll.

Mer på UMO

Måste jag vara på ett visst sätt som kille?

Det finns många förväntningar på hur man ska vara, beroende på vilket kön man är. Det är som osynliga regler. Här kan du som kille läsa om några olika situationer och svara på vad du tror att du skulle göra om det hände dig.

ArtikelUMO frågar: Hur vet du om någon vill ha sex?

Dela med dig av dina tips på hur det kan märkas att någon vill ha sex, eller hur du själv brukar visa det.

UMO-poddenJag får inte stånd vid sex, hjälp!

41. "Jag är inte bara oskuld, utan någon som inte ens kan ha sex".

Svara varandraJag har mycket mer sexlust än min flickvän, vad ska jag göra?

Min flickvän och jag har nästan aldrig sex. En gång varann månad som max. Har pratat med henne men hon säger att hon själv inte vet varför och att det inte beror på mig.

Till toppen av sidan