Panik - lämna sidan!
Måste jag vara på ett visst sätt som kille?

Måste killar alltid vilja ha sex?

Tänk dig att du och din flickvän sitter i soffan och myser och kollar på en serie. Du är inte alls sugen på att ha sex men det är din flickvän. Hon börjar kyssa dig och dra av dig kläderna.

En tjej pussar en kille på kinden.

Fråga

Vad gör du?

Enkätsvarsalternativ

Förväntas du som kille alltid vilja ha sex? Är det mer okej att en tjej inte vill? Varför är det så i så fall?

Så här har andra skrivit:

 • Ja, killar ses som mycket mer sexuella varelser vilket kan va för att vi inte är så bra på att gömma våra sexuella tankar och hur vi beter oss jämnfört med tjejer. Även att de är mer ett känt beteende att killar kan ligga med nästan vem som medan en tjej måste vara intresserad och inte gör de utifrån ett njutningsperspektiv.
  /Kille på 17 vårar
 • Man ska komma överens om det. Sex borde va njuta av båda. Om stämning mellan två är perfekt då blir sexet perfekt, tycker jag. Man bör inte bete sig för hårt. Det ska vara lagom tanke och lugnt! :)
  /Kille 23
 • Om en kille inte vill ha sex så räknas det som svagt och emot normen. Enligt normen är det mer okej för tjejer att inte vilja ha sex eftersom det är norm för tjejer är att inte ha lika mycket sex.
  /dan
 • För att det är en norm för killar att knulla mer än tjejer.
  /Ester Kuulme
 • Jag förväntas absolut inte alltid vilja ha sex. Vilket kön du tillhör kan aldrig säga hur mycket sex du som individ ska "förväntas vilja ha". Det är bara påhittade normer som säger sådant. Den mängd sexlust man har är helt individuell, och den kan variera över tid. Man vet inte alltid vad det beror på, och det är okej.

  Och varför i hela fridens namn ska folk ens bry sig om ditt sexliv? Det ska de ge blanka fasen i (om du inte VILL prata om det förstås). De har inget att göra med sådant som du kanske vill hålla privat. Man kan aldrig säga till någon: "killar/tjejer brukar ju vilja ha mer sex, så då borde ju du vilja ha mer sex också".

  Som sagt, BARA du själv kan känna av hur mycket sex du vill ha. Och vill man ha sex (oavsett vilket kön man tillhör), måste man alltid se till att personen man ska ha sex med ALLTID är med på det. Annars bryter du mot lagen, men det är ju såklart också fel mot personen du har sex med.
  /Kille 17 år
 • Jag kan säga att jag inte är sugen på sex just nu.
 • Ja vill oftare än min tjej, så jag är van vid det. Men tror jag kan säga om jag inte skulle vilja.
 • Jag har inga problem att säga att jag bara inte vill.
 • Jag skulle säga ifrån sen dra därifrån!!!!!!!
 • Den man är ihop med har INTE någon som helst rättighet att ha sex, eller kräva sex från dig, oavsett om ni har ett förhållande eller inte. Man har ALDRIG rätt att ha sex med någon som INTE vill det. Kille tjej spelar ingen roll.

Mer på UMO

Måste jag vara på ett visst sätt som kille?

Det finns många förväntningar på hur man ska vara, beroende på vilket kön man är. Det är som osynliga regler. Här kan du som kille läsa om några olika situationer och svara på vad du tror att du skulle göra om det hände dig.

ArtikelUMO frågar: Hur vet du om någon vill ha sex?

Dela med dig av dina tips på hur det kan märkas att någon vill ha sex, eller hur du själv brukar visa det.

UMO-poddenJag får inte stånd vid sex, hjälp!

41. "Jag är inte bara oskuld, utan någon som inte ens kan ha sex".

Svara varandraJag har mycket mer sexlust än min flickvän, vad ska jag göra?

Min flickvän och jag har nästan aldrig sex. En gång varann månad som max. Har pratat med henne men hon säger att hon själv inte vet varför och att det inte beror på mig.

Till toppen av sidan