Panik - lämna sidan!
Jag

Måste jag vara på ett visst sätt som kille?

Det finns många förväntningar på hur man ska vara, beroende på vilket kön man är. Det är som osynliga regler. Här kan du som kille läsa om några olika situationer och svara på vad du tror att du skulle göra om det hände dig.

Aktuella artiklar

 • Måste killar alltid vilja ha sex?

  Tänk dig att du och din flickvän sitter i soffan och myser och kollar på en serie. Du är inte alls sugen på att ha sex men det är din flickvän. Hon börjar kyssa dig och dra av dig kläderna.

 • Det går rykten om din syster – vad gör du?

  Tänk dig att en kompis ringer dig. Han har hört att din syster har varit på en fest och strulat med en i skolan. Han säger att hon har skämt ut sig och att alla snackar om det.

 • Kille och utsatt för sexuella trakasserier – vad gör du?

  Tänk dig att du är på en klubb. Plötsligt känner du hur någon nyper dig i rumpan och en tjejröst ropar ”Nice ass!”. Du vänder dig om och ser en skrattande tjej gå därifrån med en kompis.

 • Hur pratar du med andra killar om jobbiga känslor?

  Tänk dig att du precis har blivit dumpad och är jätteledsen. Du skulle gärna prata med någon. Då ringer din killkompis och föreslår att ni ska gå ut. ”Om du blir riktigt full glömmer du allt!” säger kompisen.

 • Måste du våga göra farliga saker för att du är kille?

  Tänk dig att du och några kompisar är ute en sommarkväll. Någon föreslår att ni ska bada och ropar: "Vi drar till bron och hoppar!" Men du är rädd att det kan vara farligt. Bron är åtta meter hög och ingen av er har badat där förut. Två av dina kompisar klär av sig och hoppar i.

 • Kan du som kille göra "tjejiga" saker?

  Tänk dig att du älskar att sjunga. Inte så många personer vet om det. En dag frågar musikläraren vilka som vill vara med i kören. Några tjejer säger att de är intresserade, men ingen av killarna. En kille säger att det låter töntigt.

Till toppen av sidan