Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Jag skäms för mitt könshår!

Fråga

Jag har fått ganska mycket hår på min snopp, och jag skäms. På idrotten ska man ju duscha, men jag brukar låtsas att jag har glömt ta med en handduk. Men jag kan nog inte göra det varje gång. Vad ska jag göra?

Svar

Det är många som skriver till oss och känner samma sak som du. Det kanske inte är någon tröst att höra, men alla kommer att få könshår.

Det är olika hur gammal man är när man får könshår och alla får olika mycket könshår.

Här är några saker du kan testa att göra:

  • Klä av dig bortvänd från de andra och ta handduken omkring dig på väg till duschen. Om det finns en krok nära en av duscharna, välj den duschen och häng av handduken och gå snabbt in i duschen.
  • Duscha inåt väggen, bortvänd från de andra.
  • Var först in i duschen, eller vänta till sist.
  • Strunta i om de andra inte har fått lika mycket könshår.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson

Mer på UMO

ArtikelKropp och utseende

Många vill se bra ut, och tycker att det är kul att göra sig snygga. Men det kan bli jobbigt om du ofta jämför dig med redigerade bilder eller andra personer. Hur påverkas du av olika ideal? Och vem bestämmer vad som är snyggt?

ArtikelUMO frågar: Behåller du ditt hår på kroppen?

Du bestämmer själv om du ska behålla eller ta bort hår på kroppen. Här kan du berätta för andra om varför du har valt att göra som du gör.

UMO-poddenHur kan jag gilla min kropp?

27. "Jag insåg hur ovanlig bilden jag lagt upp på mig själv var. Det blev liksom en världsnyhet att jag såg ut som jag gjorde och var nöjd med det".

Till toppen av sidan