UMO frågar: Behåller du ditt hår på kroppen?

Du bestämmer själv om du ska behålla eller ta bort hår på kroppen. Här kan du berätta för andra om varför du har valt att göra som du gör.

Svar: 

 1. Jag rakar mina ben, armar och armhålor eftersom att jag trivs bäst så men det är upp till en själv hur man vill göra👍🏻
  //Ankan 13år (tjej)
 2. Jag håller med om att man får bestämma själv. Jag rakar bikinilinjen o benen på sommaren, dels för att jag tycker att det är skönt med rakade ben, jag känner mig fräschare på något sätt. Men jag är inte modig nog att låta det vara, är inte bekväm med det. Jag rakar mig under armhålorna året runt.
  /Tjej 16 år
 3. Jag rakar vaxar och ev rakar benen under de varma månaderna för att jag tycker det känns bättre och för att jag inte vågar gå med så synligt håriga ben bland folk. Resten låter jag vara. Jag har alltid haft minst lika mycket om inte mer hår på ben och armar än killar i min ålder, såpass att vissa trott att jag var en kille. På grund av detta täckte jag mig hela tiden. Med tiden har jag kommit över det och skäms inte längre men om jag går på ut med orakade ben bland folk skulle jag få för många oönskade blickar, mina armar får tillräckligt. Kom ihåg att det inte är lika lätt för alla att "bara låta det växa".
  /Tjej19
 4. Själv rakar jag mina armar och lånar min morsas rakhyvel (i smyg) haha
  //Konstig 13årig tjej
 5. Sällan rakar jag mig mellan benen eller på benen, men nu när det är sommar och då jag ska ha klänning/kjol/shorts så tror jag att jag kommer känna mig mer bekvämt med att raka benen å bikinilinjen men annars på vintern så rakar jag mig aldrig förutom i armhålorna då.
  /Anonym
 6. Jag tar inte bort något hår alls. Jag tycker det är så fint när tjejer har hår, särskilt på benen och under armarna (det är ju oftast de ställena man ser). Jag tycker absolut att man får göra som man vill, men jag tycker att det är dumt om man rakar sig för att man inte vågar sticka ut. Våga stocka ut!!
  /tjej 17 år
 7. Jag rakar bara bikinilinjen
  /Genderqueer 15
 8. Nej/ja...... Jag rakar armhålerna
  /Anonym 🤣
 9. Nej, jag brukar noppa bort det med en pincett, ett hår i taget, det är väldigt skönt.
  /hej hej
 10. Ja
  /Hmmm
 11. Ja. Attraheras även om andra har det! Men att ha hår på kroppen är ju i slutändan upp till personen själv.
  /K
 12. Ja, jag behåller allt. Känns sjukt konstigt att upptäcka att i princip alla i ens omgivning verkar raka ben, armhålor, armar etc. Ärligt talat tycker jag folk som rakar sig för att följa normen är lite svaga. Hade fler stått emot, och haft sin kropp som den är naturligt, hade kroppshår inte varit så tabubelagt.
  /Tjej 17 år
 13. Nej, tycker det är fräschare utan. Men brukar mest raka mej på sommarn då man har klänning, shorts osv! :)
  /Tjej 14 år
 14. Jag känner mig bekvämast utan hår på benen och under armarna. Sedan när det behövs så rakar jag även bikinilinje, särskilt på sommaren när man badar och så :)
  /Tjej, 14 år
 15. Jag har oftast rakat på både snoppen och pungen men nu har jag bestämt mig för att spara ut för att känna om jag trivs bättre orakad, och jag tycker faktiskt inte att det är så skönt för att det kliar och man svettas mer. Jag får generellt en renare känsla om jag är rakad! Men hur du vill ha bestämmer du själv!!!!!!🥰
  /Albin 
 16. Jag rakar under armarna, men behåller på könet och benen. Tycker det är fint och mysigt med håriga ben! Jag rakar bara armhålorna för att jag känner mig bekvämast så. Alla har rätten att vara trygg i sin kropp och göra vad de vill med den. Har ingen lust att lägga en löjlig massa tid och pengar på att ta bort hårväxten från hela min kropp, och då gör jag inte det! Svårare än så är det inte.
  /Tjej 16år
 17. Jag behåller inte mitt hår, utan brukar raka mig men man bestämmer själv om man vill ha hår på kroppen eller inte 😊
  /Anonym
 18. Nej, jag vill helst inte ha hår på min kropp men om andra vill ha det så har jag inget emot det
  // Anonym
 19. Jag rakar bikinilinje, ben och under armar. känner mig mycket fräshare då men om man vill ha hår, så får man ha det! Jag tycker faktiskt att det är väldigt coolt (speciellt bland tjejer då det är väldigt tabubelagt) när tjejer inte rakar sig, när de är så bekväma i sig själva! men om du vill raka dig, så gör det! Vad som än känns bäst för dig❤️
  /tjej
 20. Jag behåller inte allt mitt hår men lita sparar jag . Jag rakar tex benen och armarna för att det är där det syns
  /T
 21. Ja. Jag behåller håret på pungen, vid snoppen och under armarna
  /William
 22. Nej,jag gör helst inte det, eftersom att jag inte tycker det är så snyggt på just mig, men om man själv gillar det, så är det bra att ha en egen åsikt.
  /Anonym
 23. Bara på sommaren för att man ska bada och ha kortare byxor men på vintern bryr jag mig inte. Asså jag använder en kräm som tar bort hårstrån och den funkar toppen
  /Tjej, 13 år
 24. Jag tycker det är pinsamt med hår på snippan och under armarna och vill få bort det men vågar inte fråga mamma om det.
  /Anonym
 25. Alltaå jag rakar mig, jag tycker det är jätte äckligt med hår under armarna, på benen och på underlivet ... men man får ju välja själv.
  /😛
 26. Jag behåller nästa allt hår. Jag vill ta bort håret på kuken. Jag har gjort det en gång men det gick inte så bra. Jag stod i duschen och använde en rakhyvel men jag har glasögon och det är ganska mörkt i våran dusch så jag såg inte så mycket.
  /13 kille
 27. yes
  /anonym deluxe
 28. Ja, jag tyckr det är mysigt
  /anonym
 29. Ja alltså det är bara benen och under armarna jag rakar mig så det mesta får stanna
  /Agent 007
 30. Ja men vet inte om jag ska ta bort det för att vara redo för första gången
  /Osäker
Till toppen av sidan