Panik - lämna sidan!
Utseende

UMO frågar: Behåller du ditt hår på kroppen?

Du bestämmer själv om du ska behålla eller ta bort hår på kroppen. Här kan du berätta för andra om varför du har valt att göra som du gör.

Svar: 

 • Nej, jag skäms typ. Jag vill inte att folk ska tycka att det är äckligt men det är jättedumt egentligen för jag tycker inte alls att det är äckligt med kroppshår. Jag tycker iaf inte att man ska raka sig om man inte vill.
  /14årig tjej
 • Jag behåller allt hår på kroppen. Önskar att det inte var så hemskt med grupptrycket att raka sig. Själv bryr jag mig inte ett dugg om grupptrycket, men tänker på andra som tycker det är jobbigt. Tänk er hur det såg ut på 70-talet. Ju mer könshår desto snyggare/sexigare. Fanns väl folk, mest tjejer som rakade armhålor och ben och även om man inte gjorde det var det fullständigt accepterat. Men att raka könet var det inget tal om.

  På 80-talet började man trimma och raka bikinilinjen och på 90-talet när stringtrosan kom skulle allt hår bort. Internetporren har också haft stor påverkan på relationen till kroppen och kroppsbehåringen, tyvärr. Jag själv blir äcklad av rakade kön eftersom jag upplever det som pornografiskt och onaturligt. Jag är en kille som älskar naturliga kroppar.

  Kom ihåg allihop! Det man ser i porr är inte verklighet. En fråga jag ställer mig. Varför ska man raka sig på det känsligaste stället på kroppen (könet) då håret är till för att skydda det. Om man rakar sig där nere finns det risk att man får en massa problem man slipper om man inte rakar sig. Jag önskar att samhället inte såg ut som det gör nu utan mer som på 70-talet gällande kroppsbehåring och den naturliga kroppen.
  /Kille 18 som gillar 70-talet och naturliga kroppar
 • Jag brukar raka benen ca 1-2 gånger i veckan under sommaren, på vintern rakar jag max en gång i månaden. Jag rakar även där nere för jag tycker att håret där är extremt obekvämt att ha, det kan klia och lägga sig fel. Plus att vissa trosor syns även igenom. Jag märkte och hörde att många rakade sig där nere och vid bikinilinjen så jag gjorde också det, men känn inget grupptryck du är fin som du är!
  /14 år
  Ja
 • Asså jag skulle gärna raka men det kliar så jobbigt när det växer speciellt på snoppen. Armhålorna låter jag vara.
 • Jag får inte raka mig men annars hade jag gjort det:(
  /Avokadon
 • jag rakar benen, snippan och armhålorna men jag lämnar håret på armarna för det stör mig inte
 • Ja
  /Mr Eyeceliation
 • Jag rakar under armarna en gång i veckan. Lite då och då på benen och underlivet. Men på sommaren tar jag alla tre 1 gång i veckan för jag känner mig mest bekväm med det och tycker det är skönt att inte ha något hår på dessa ställen. Allt annat låter jag vara:) Jag ser absolut inga problem med att man inte rakar sig det tycker jag är upp till var och en.
  /15 åring tjej
 • Jag rakar det med ungefär 6 månaders mellanrum. Detta går för allt kropphår (förutom i rumphår).
  /Pontus
 • Ja, ser inget problem med att ha det kvar :).
  /:)
 • När det är vinter så behåller jag mitt hår på kroppen dock på sommaren så kan jag raka mig då och då för jag vill det. Enligt mig så får man välja hur man vill och om en kille, tjej eller annat säger någonting om att det inte är bra att ha hår på kroppen så behöver du inte tänka på det. Jag hade en kille som sa att tjejer ska raka sig överallt men mitt svar till den kommentaren var ”om min framtida pojkvän sa så till mig så gillar han inte mig för mig utan han gillar bara mig för mitt utseende”. Var dig själv och bry dig inte om vad andra säger.
  /Tjej på 14 år
 • Hej, jag rakar aldrig bort allting utan låter nån millimeter vara kvar för en helt naken snopp ser förjävlig ut.
  /Prinzen
 • Rakar mig under armarna, ibland benen under sommartiden om jag ids. Och så kan jag trimma könshåren då och då om jag tycker det blivit för mycket. Typ på sidorna osv men man får ju sånna jäkla inväxta hårstrån så helst gör jag det aldrig. Men min sambo bryr sig inte ett dugg om jag tar bort eller behåller hår vare sig här eller där. Och jag bryr mig inte om han rakar könet heller. Självsäkerhet är allt.
  /Tjej
 • Jag gillar att se ut som yeti. Därför rakar jag mig inte. Och för att jag är för ett jämnställt samhälle
  /Feminist girl
 • Jag vill behålla håret för jag får ganska mycket besvär annars, men min kille vill helst att jag rakar, så det är lite svårt.
  /Elin
 • Jag brukar raka mina armar och ben om jag har på mig t.ex. en t-shirt eller en kjol, annars brukar jag inte palla.
  /Tjej
 • Nä typ inte, på benen rakar jag mig inte men jag har så ljusa hårstrån att det behövs inte, nog syns dem och kan skämmas lite om jag har shorts på idrotten men försöker att inte tänka på det, rakar mig därnere för jag känner mig sexigare utan hår där men det kliar och sticks så jag kanske kommer att behöva att tänka om.

  Under armarna vaxar jag mig för då behöver jag inte göra det lika ofta och det funkar bra, lite rödflammig från början och det gör ont just i stunden man drar bort allt men sen så går det över efter typ 10.
  /Tjej
 • Ja, dels för att jag genuint inte ser poängen med att raka sig och dels för att jag inte vet hur jag ska prata om de me mina föräldrar
  /Emo
 • Japp, aldrig testat att raka mig. Ser ingen poäng med det, jag har håret av en anledning.
  /Pingpong
 • Alltså i början det bra behålla eftersom det skyddar dig från bakterier, sen väljer du själv om du vill eller inte.
  /Hej
 • Jag rakar inte fittan
  /Ee
 • Jag har fått lite hår som syns på fittan och under armarna och det gillar jag inte!!! Ingen i min klass har fått de, så jag struntar i idrotten. Tycker att hår där är superfult men vill inte raka för jag provade raka bort allt en gång med pappas rakhyvel och det blev slätt och snyggt först men sedan kila de å kom röda prickar. Tyvärr märkte pappa att jag använt den så jag fick förklara.
 • Ja det gör jag för jag tycker att det gör mig mer som en man och min flickvän älskar det.
  /Mannen
 • ja annars är man inte en man
  /din dealer
 • ja det gör jag men det stör mig inte
  /hej
 • Ja såklart!
  /E
 • Nej, jag tar bort allt hår, även från könet. Jag tycker det känns bättre att kramas och smeka varandra utan hår och exempelvis oralsex är ju trevligare då. Jag tänder även mera på slät och mjuk hud och både killen och tjejens kön syns ju bättre utan hår :)
  /16årig kille från Norrland
 • Ja av flera skäl
  1. Jag tycker det är obekvämt att raka och det kliar när det växer ut.
  2. Jag tycker inte vi tjejer inte ska göra det eftersom det är större risk att få infektion.
  Såklart så hatar jag inte på dom som rakar sig. Jag tycker alla får bestämma själva
  /15 tjej som inte rakar ALLS
 • Ja, jag känner mig finare med kroppshår. Efter att ha känt stor press för att raka mig (och klippa) och gjort det i många år så har jag nu landat i att jag gillar att ha hår. Jag känner mig mer feminin med hår och tycker att jag ser ut som ett barn om jag rakar mig. Könshår värmer också när det är kallt och skyddar mot friktion :) Min hud mår också mycket bättre av att jag inte rakar mig och jag får inga inåtvända hårstrån!
  /Tjej 17 år
 • Ja, det isolerar när det är kallt.
 • Ja för att det är skönt, det är vad jag tycker.
  /K.A

Mer på UMO

ArtikelHår på kroppen

De allra flesta har hår på kroppen. När du kommer i puberteten får du mer hår på kroppen. En del personer gillar sitt hår, andra inte. Det är vanligt att få besvär med prickar och irriterad hud om du tar bort hår, men det finns saker du kan göra för att minska besvären.

Svara varandraVad tycker ni om hår på snoppen?

Vad tycker ni tjejer tycker om killar som inte rakar sig på snoppen och så vidare, så vad tycker ni rakat eller orakat?

Svara varandraNån som är ihop med en tjej som inte sminkar eller rakar sig?

Här på Svara varandra kan man läsa mycket om att man inte behöver raka sig och man behöver inte ha smink. Tänker mest på tjejer, att vikt och ärr och bröststorlek inte spelar någon roll osv.

Till toppen av sidan