Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag behöver tips inför första kyssen!

Jag är 14 år och har fortfarande inte haft mina första kyss. Jag känner mig nästan typ stressad att kyssa någon, för att det är så många i min ålder som kysst någon redan. Samtidigt är jag rädd att jag kommer vara dålig på det. Har någon tips som jag borde tänka?

Och vad är er tips när man kysser någon första gången?

/I

Svar:

 • Ta det lugnt, inte för snabbt, inte för hårt, slappna av, ska ni strula så ska tungan inte vara som en klump, följ andra personens rytm.
  /Tjej som har varit med om åvanstående nejen
 • Hej första gången jag kysste/hånglade med någon var med mina tjejkompisar. Så ett tips kan vara att ”träna” med dem för det kan kännas mycket bättre än att kyssa en tjej innan en kille för första gången. Om du tycker att det kan kännas obehagligt att fråga dina kompisar så testa på dig själv t.ex. på din hand. Men oftast kommer det naturligt och det brukar gå bra!!
  /😘
 • Va inte stressad över det! Risken med att du är stressad över det är att du kysser någon som kanske inte betyder så mycket för dig. Första kyssen är aldrig helt perfekt, men du vill ändå kunna dela den med någon som betyder mycket för dig. Ett tips är att ha mycket och harmonisk ögonkontakt innan. Bra ställen att ha händerna är till exempel runt midjan, vid kinden eller att man håller hand.
  /💋
 • Ta initiativ och låt dig inte skämmas. Säger hon nej så får det bli ett nej. Du har försökt och visat intresse. Börjar ni kyssas så kör på. Fråga även vart hon/han gillar att bli smekt under era kyssar. :)
  /Man 21 år
 • Heej, är också 14 år och jag har haft min första kyss men med en vän, det var typ när vi var 6-7 år, vi tränade liksom på det. Så fråga en vän och fråga om de vill ”träna”. Det kanske inte är samma sak men det är värt ett försök. Eller testa på en frukt, det funkar på handen också, det finns massa olika sätt att lära sig kyssas eller vara bra på det, du kan söka, det brukar jag göra :)
  /Kyss testaren
 • Du kan ju prova på typ din bästa vän en frukt eller något annat.
  /Bullen
 • Bara var försiktig och inte för på när du ska kyssa någon.
  /Alva
 • Hej! Jag fyller 14 i år och har heller aldrig kysst någon. Jag vet förstås inte säkert eftersom jag inte har någon erfarenhet, men jag tror att det mesta löser sig bara man är uppmärksam på vad den andra personen verkar gilla/inte gilla. Blir det lite halvdåligt så får det nog vara så. Det är inte hela världen.

  Det är trots allt första kyssen, eller hur? Och du är inte ensam om att vara i 14-årsåldern och aldrig ha kysst någon! Det är dessutom många som är bra mycket äldre än så som fortfarande inte har kysst någon, bara att de inte pratar om det.
  //Hon som gillar att hjälpa folk.
 • Ta det lugnt allt löser sig av sig självt..Du kommer garanterat att kyssa din partner helt fantastiskt och underbart 🤗
  /Peter 15
 • Hej, du behöver bara ta det lugnt, ingen stress, ingen panik och allt kommer att lösa sig men det kan vara lättast att andas med näsan när du kysser någon.
  //kyssa
 • Kbk! kör bara kör
  /lurifaxen
 • tjejen det är okej. alla känner så men kör ba kör.
  /pussilusken
 • Du, jag är en tjej på 17 och är också okysst. Det är helt normalt! Du ska inte behöva stressa. Kyss någon du vill kyssa och inte bara för att få det gjort. Mina kompisar säger att man lär sig kyssas med tiden. Det finns tekniker man kan lära sig och ha i åtanke när första kyssen väl kommer, t.ex att röra tungan som i en 8 när man hånglar och inte bara runt.
  /Hoppas nåt hjälper!
 • Hej!! 👋 Jag är 11 år och jag har inte heller haft min första kyss. Om du menar att du vill hångla (med eller utan tunga) så är mitt bästa tips: att du kan träna på dörrkarmar, väggar, kuddar, dig själv mm. Det funkar jättebra för mig och jag tror jag är en ganska bra kyssare😘

  Men du ska verkligen inte känna dig pressad till att kyssa nån, om du har en kille eller tjej kan du ju prova att kyssa den, om du är trygg och säker med hen kan du både säga att det är din första gång och så kan du fråga om du är en bra kyssare!! ❤️✨Bara så att du vet så måste man inte kyssa någon och om man gjort det är det ingenting att skryta om, allas första gång är nån gång (man måste ju inte kyssas under hela sitt liv alls) ✨❤️
  /Tjej 11år
 • beronde på könet av den du kysser så är det viktigt var du ska sätta händerna eftersom att det kan ofta kännas lite awkward. Jag skulle rekomendera att sätta det på överkroppen och lite lite vidare. Stressa inte och chilla så blir det bra, var cool.
  /Rizzmastern
 • Hej! Jag fyller snart 21 och har heller aldrig kysst någon. Känn ingen stress eller press, det kommer när det kommer. Du ska kyssas för att du vill det. Inte för att alla andra redan gjort det. Jag tror att det en kyss kommer komma naturligt den dagen det är dags. Ta det bara lungt! Kram
  /Tjej på 20
 • Själv så övade jag med en kompis som hade gjort det förut.
  /Lillanopp
 • Känn dig inte stressad. Du är fortfarande bara 14 och en kyss ska man inte ge bara för att ”få det gjort”. Det ska va nåt som känns bra i hela kroppen och hjärtat och som får dig att le flera dagar efteråt. Jag tror det är svårt att vara dålig på att kyssas om båda som kysser varann tycker om varann. Men det viktigaste är att känna in den andras stämning och lust så att det inte blir missförstånd eller obehagligt för nån.
  /Kolasnitt
 • Jag kan säga så här, de kommer naturligt. och de är inte värsta grejen. kanske är svårt för mig att säga men de är ingenting egentligen.
  /katt
 • tugga tugummi innan <3
  /prim
 • Jag har själv varit med om den känslan, konstant tänkt på: tänk om jag är dålig? Tänk om något går fel? Osv. Men när det väl kommer till stunden och med en person du verkligen litar och gillar på kommer din tankestälning vara helt annorlunda. Stressa inte!!
  /Rema
 • OKEJJ LYSSNA NU!!!! våga improvisera och överdriva. Kanske inte överdriva för mycket då, men asså så att du känner dig bekväm med att du kan. Tänk att du har gjort det här 100 gånger innan och gå bara all in för då kommer du typ automatiskt vara skitbra!!
  //ze onli wone
 • Förstår din stress, men det är verkligen inget konstigt. Jag fick min första kyss när jag var 19. Det är helt normalt. Sen är alla nervösa första gången och vet inte riktigt vad man ska göra. Men bara gå på känslan så brukar det bli bra. Tror man bara ska försöka att inte tänka för mycket på det.
  /Tjej, 23
 • Från en killes perspektiv så behöver du inte tänka så mycket, liksom bara tänk på att blunda och kyss, man behöver inte hångla första gången utan en vanlig kyss såsom man pussar någon på kinden.
  /Kille 19år
 • Hej, Det är jättevanligt att vara nervös inför sin första kyss och det var även jag. Jag "glömmer" till och med hur man gör efter varje gång, men när man väl kysser så kommer det bara till en, man kan bara automatiskt. Börja långsamt och försiktig och försök att inte tänka för mycket. Och kom ihåg att personen kysser dig för att hen vill det och kommer därför bara tänka på det bra istället för det eventuellt mindre bra.
  /16 årig tjej
 • Du kan kyssa tomater.
  /Elin 22
 • Halloj! 17 och aldrig kysst någon! Ingen stress 😎.
  /Tjej 17
 • Du, det är ingen fara! Jag är också 14 och varken jag eller någon av mina jämnåriga kompisar har kysst någon. Kyss någon när du vill det, med den personen du vill, när det känns som det rätta tillfället. Om du längtar efter att kyssa någon (alltså inte känner dig stressad och pressad att göra det) så är det 97% chans att du kommer få göra det! Om du vet vem, så visa att du vill! Men bara om du VILL. Men såklart bara om båda VILL. Lova att inte stressa, okej? PS: kom ihåg att sprida kärlek och glädje, för att ljusa upp allt mörker som täcker världen❤
  /GÖR INTE SAKER FÖR KOMPLICERADE, till alla.
 • Om du ska hångla kan du tänka på att du ska säga alfabetet för då blir det en naturlig rörelse som är mjuk för båda under hånglet.
  //bra på kyssar
Till toppen av sidan