Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Alla har strulat utom jag. Vad ska jag göra?

Fråga

Jag är 13 år och jag har ett problem. Typ alla i min klass är ihop med någon och har strulat och sånt, men inte jag. På kvällarna sitter jag hemma med mamma och pappa och kollar på film. Jag gillar fortfarande barnfilmer. Vad ska jag göra?

Svar

Även om det känns som att alla andra strular så är det inte så. Det är massor av 13-åringar, och även äldre, som inte har strulat med någon.

Du växer och utvecklas i din egen takt, det gäller både kroppen och tankarna. Att du gillar barnfilmer är alltså inte ett dugg konstigt. Vissa fortsätter gilla det hela livet.

Jag tycker inte du ska bry dig så mycket om vad andra gör, även om jag vet att det kan vara svårt. Det viktigaste är att du gör sånt som du känner att du vill och mår bra av.

Om du ska strula med någon ska det kännas rätt för dig och du ska ha en bra känsla i magen. Har du inte det är det bättre att låta bli. Fortsätt att vara hemma med mamma och pappa om du gillar det. Strula kommer du hinna med tids nog. Det blir aldrig för sent.

Med vänliga hälsningar
Anna Eklund, sjuksköterska

Merpå UMO

ArtikelKyssar, hångel och strul

Många tycker om att kyssas och hångla, eller längtar efter att få göra det. Samtidigt kan det kännas lite nervöst inför första kyssen eller hånglet. Hur gör man egentligen?

Till toppen av sidan