Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Familjen slog mig för att jag festade

Två år sedan försökte jag gå till socialen, jag var redo för det. Jag pratade med skolsköterskan men de fanns inte tillräckligt med "bevis" för att det skulle finnas en garanti att jag skulle komma undan från familjen.

Nu idag står jag fortfarande fast med min familj och jag kvävs.

En vecka innan min födelsedag hade jag börjat på gymnasiet och alla vet att man ska festa då. Men enligt mina föräldrar får jag aldrig gå ut, aldrig dricka, aldrig festa, aldrig vara fel, jag var tvungen att vara den perfekta muslimska ungen.

Men avundsjukan om att alla mina vänner får festa men inte jag gjorde att en kväll jag smög ut och festade. Två dagar senare ville jag göra om det, för de var de roligaste jag var med om. Men två timmar senare ringer mina föräldrar mig och hela mitt liv ändras. Den kvällen blev jag misshandlad och påkommen att rökt och druckit förut. I 3 timmar kändes det som om jag bara blev torterad och slagen. Den kvällen kl 4 på morgonen kunde jag inte somna för halva mitt ansikte var täkt med blåmärken, blev nästen blind, kroppen kändes bruten, kunde åkt till sjukhuset och blev nästan dödad.

Nu är mitt liv över och jag är livrädd att göra något åt saken, blir körd och hämtad från skolan varje dag på pricken, måste plugga hela tiden, måste städa/hjälpa till varje dag, har ingen mobil, inga träffa vänner och varje dag blir jag hotad att dem kommer skicka mig till landet mina föräldrar kommer ifrån eller döda mig och kasta mig i skogen. Min pappa sa även "Jag bryr mig inte ifall jag hamnar i fängelse, inte ifall min dotter gör fel igen"

Jag är arg, jag är rädd, jag är livrädd, för alla mina vänner är här och jag vågar inte gå till socialen och bli gömd i en annan stad där jag känner ingen, men kan jag verkligen vänta tills studenten. Kan jag verkligen bli torterad tills dess, jag vet inte, inte när mina små syskon kan bli drabbad till också att bli gömd eller att killen jag gillar i skolan blir en minne, med alla mina bästa vänner också.

Jag är livrädd att lämna men kan inte vara mer redo att ta steget bort från min familj. Jag hatar dem, men jag är för livrädd att gå till socialen, mer livrädd än att bli dödad av min familj. Kan inte lämna mina vänner bara sådär, kan inte bli ensam. Vågar inte vara ensam.

Jag är livrädd, 16 tjej

Mer på UMO

Artikel

Vad är hedersrelaterat våld och förtryck?

I vissa familjer och släkter är det viktigt att det inte går något dåligt rykte om familjen. Det kan finnas regler, som att du inte får umgås med vem du vill eller ha sex förrän du har gift dig. Det här kallas heder. Om det gör att du blir dåligt behandlad kallas det hedersrelaterat våld och förtryck. Att utsätta någon för det kan vara brottsligt. Du kan få hjälp om du är utsatt.

Frågor & svar

Jag får inte göra det jag vill på fritiden

Alla andra får sova över, vara ute sent och gå på fest, men det får jag absolut inte göra. Det känns så orättvist. Vad ska jag göra?

Frågor & svar

Jag får inte vara med på alla lektioner för mina föräldrar

Till exempel när vi ska till badhuset på idrotten. Och de tog reda på när vi skulle ha sex och samlevnad och då fick jag inte gå. Vad ska jag göra?

Frågor & svar

Jag får inte onanera eller ha sex för mamma

Min mamma har sagt att jag som tjej inte får ha sex innan jag gifter mig. Hon har också sagt att jag inte får onanera. Har föräldrar rätt att bestämma om det här?

Artikel

Stränga föräldrar - föräldrar som vill bestämma för mycket

Oftast känns det bra att föräldrar eller andra vuxna du bor med bryr sig om dig och ditt liv. Men ibland kan vuxna lägga sig i eller bestämma för mycket. Då kan du behöva prata med dem om det. Om det inte går kan du behöva hjälp av någon annan vuxen för att lösa det.

Till toppen av sidan