Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Min första gynundersökning

Jag tänkte berätta lite om mitt första gynbesök och försöka avskräcka det lite för er som inte vågar. Jag hade skjutit på det i över ett år, alltså att söka vård, och det kändes skit så jag gjorde det bara. Startade en chatt och fick en tid bokad.

Två veckor senare var det dags. Jag tog bussen in till ungdomsmottagningen och kände mig kanske lite dum eftersom att jag sa till alla att jag skulle till tandläkaren... men men.
"Jag hade inga hål haha ...".

Senare mötte jag mamma i stan och vi försökte hitta mottagningen men den var ju på en innergård så det gick ju lite sisådär. När vi väl hittat dit blev jag ändå lite chockad. Snippor och snoppar överallt, ja och jag överdriver inte men asså det kändes lite välkomnande ändå. Efter ett tags väntetid kom en barnmorska ut och vinka in mig. Men min mamma som också jobbar som barnmorska verkade känna henne så det var ju lliiittteee pinsamt.

Aja när jag kommit in på hennes rum blev jag lättad. "INGEN GYN STOL HAHAHAH YESS!!". Vi snackade om mina besvär och pratade om "undersökningen" hon skulle göra. (Verkligen snällaste kvinnan i hela världen btw). Men sen visade hon mig vägen till ett annat rum. Och det första jag ser är stolen. STOLEN STOLEN STOLEN. Fy fan vad skraj jag blev.

Hon berättade vad vi skulle göra och sa till mig att ta av mig trosorna och byxorna. Jag gör det och drar det värsta skämtet någonsin och säger "Ja det skulle vara svårt att göra undersökningen annars haha...". Sedan gjorde jag som hon sa och tog av mig hon gav mig också en handduk att hålla för med så jag la för handduken och jag kände mig genast mindre "blottad". Sedan klättrade jag upp i stolen (obehagligt först men jag kom av mig efter en stund). Sedan gav hon mig en spegel så jag kunde titta själv. Hon pratade med mig under hela "undersökningen" och var supertrevlig. Vi gjorde också en algodling tror jag det heter iallafall haha. Och det gjorde verkligen inte ont och kändes knappt.

Efteråt när vi var klara pratade vi lite om hur det såg ut mm. Jag fick en salva för min besvär och hon frågade om jag hade några fler frågor och vi började prata om mens och preventivmedel. Det kändes sååååååå skönt att få det gjort och jag är så stolt över mig själv. SÅ SKJUT INTE PÅ DET! VÅGA SÖK HJÄLP!!! <333

/Kissemiss

Aktuella artiklar

Egna berättelser

Pappa hängde med till gynekologen

Det här är en berättelse om när jag besökte gynekologen med min PAPPA. Ja, jag sa det rätt. PAPPA.

Egna berättelser

P-piller hjälpte mot min mensvärk

Jag hade en sån otroligt hemsk mensvärk och kunde inte ens gå ibland. Sträckan mellan toaletten och min bänk i klassrummet var kanske 15 meter och brukade ta mindre än en minut men denna gången hade jag så ont att de tog tio minuter.

Egna berättelser

Jag var sexberoende men fick hjälp

Sen började jag att skicka nudes till killar för att bli kåt, jag låg till och med en kille som var 19! Det fick överstyr men jag brydde mig inte om det. Jag låg med flera på skolan.

Svara varandra

Hur pratar jag med ungdomsmottagningen utan att föräldrarna vet?

Om jag åker på skoltid så får jag ju frånvaro och mina föräldrar får reda på det. Har någon av er hittat en lösning?

Svara varandra

Osäker på min snippa - hur ser era ut?

Jag är väldigt osäker på min vagina då den har en helt annan färg och är nästan svart vid blygdläpparna, är detta bara jag?

Artikel

Onlinemottagningar - digitala ungdomsmottagningar

Många ungdomsmottagningar kan du kontakta digitalt. En del mottagningar erbjuder videobesök och chatt, men det ser lite olika ut i olika delar av landet. Det finns också ungdomsmottagningar som bara är digitala.

Svara varandra

Hur vågar jag söka hjälp?

Jag har mått dåligt men jag vågar inte söka hjälp eller ens prata om det, vad ska jag göra?

Svara varandra

Kan man gå till gyn bara för att kolla att allt är normalt?

Jag har inget konkret som jag tror är fel. Är mest bara lite nojig och nyfiken då jag inte vet hur det ska se ut.

Svara varandra

När började ni använda tampong?

Jag e 15 och har aldrig använt tampong, asså känns skitskumt.

Svara varandra

Hon vill ha lampan släckt under sex, men jag vill se

Min tjej vill inte visa sin slida för mig. Hur känner andra tjejer? Har det hänt andra killar?

Till toppen av sidan