Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Min första gynundersökning

Jag tänkte berätta lite om mitt första gynbesök och försöka avskräcka det lite för er som inte vågar. Jag hade skjutit på det i över ett år, alltså att söka vård, och det kändes skit så jag gjorde det bara. Startade en chatt och fick en tid bokad.

Två veckor senare var det dags. Jag tog bussen in till ungdomsmottagningen och kände mig kanske lite dum eftersom att jag sa till alla att jag skulle till tandläkaren... men men.
"Jag hade inga hål haha ...".

Senare mötte jag mamma i stan och vi försökte hitta mottagningen men den var ju på en innergård så det gick ju lite sisådär. När vi väl hittat dit blev jag ändå lite chockad. Snippor och snoppar överallt, ja och jag överdriver inte men asså det kändes lite välkomnande ändå. Efter ett tags väntetid kom en barnmorska ut och vinka in mig. Men min mamma som också jobbar som barnmorska verkade känna henne så det var ju lliiittteee pinsamt.

Aja när jag kommit in på hennes rum blev jag lättad. "INGEN GYN STOL HAHAHAH YESS!!". Vi snackade om mina besvär och pratade om "undersökningen" hon skulle göra. (Verkligen snällaste kvinnan i hela världen btw). Men sen visade hon mig vägen till ett annat rum. Och det första jag ser är stolen. STOLEN STOLEN STOLEN. Fy fan vad skraj jag blev.

Hon berättade vad vi skulle göra och sa till mig att ta av mig trosorna och byxorna. Jag gör det och drar det värsta skämtet någonsin och säger "Ja det skulle vara svårt att göra undersökningen annars haha...". Sedan gjorde jag som hon sa och tog av mig hon gav mig också en handduk att hålla för med så jag la för handduken och jag kände mig genast mindre "blottad". Sedan klättrade jag upp i stolen (obehagligt först men jag kom av mig efter en stund). Sedan gav hon mig en spegel så jag kunde titta själv. Hon pratade med mig under hela "undersökningen" och var supertrevlig. Vi gjorde också en algodling tror jag det heter iallafall haha. Och det gjorde verkligen inte ont och kändes knappt.

Efteråt när vi var klara pratade vi lite om hur det såg ut mm. Jag fick en salva för min besvär och hon frågade om jag hade några fler frågor och vi började prata om mens och preventivmedel. Det kändes sååååååå skönt att få det gjort och jag är så stolt över mig själv. SÅ SKJUT INTE PÅ DET! VÅGA SÖK HJÄLP!!! <333

/Kissemiss

Aktuella artiklar

Egna berättelserSlidan var för trång - operation löste problemet

Tillslut hade jag samlat mod för att kunna gå till ungdomsmottagningen och kolla upp det. Där berätta att de att hålet var så litet att inte ens en tops kunnat komma in.

Frågor och svarHur använder man intimdeo?

Jag tänkte börja med intimdeo för att snippan ska lukta gott och kännas fräsch. Hur använder man den? Kan det vara dåligt på något sätt?

Egna berättelserMin mentor hjälpte mig när jag fick mens

Ju längre tid som hinner gå får jag bara en mer och mer obehaglig känsla av att jag har blött igenom. Jag funderar på vad tusan jag ska göra.

Svara varandraJag mår dåligt, hur kan jag få hjälp?

Jag vill söka hjälp för mitt mående men jag kan inte prata med mina föräldrar om det och jag litar inte riktigt på psykologer.

Egna berättelserOpererade bort skinnbiten över slidöppningen

För ungefär ett år sedan upptäckte jag att jag hade en liten skinnbit som satt över min slidmynning och delade upp slidmynningen så att det blev som två hål istället för ett.

Egna berättelserPrata med någon om ni mår dålig!

Mina föräldrar skildes när jag var 6/7 år och jag har alltid tyckt att de varit jobbigt, för jag berättade inte för nån hur jag mådde och kände så de slutade med att jag fick många problem. Så jag uppmanar INGEN att ta samma väg som mig. Berätta för en lärare, kompis, förälder, tränare, nån du verkligen litar på så lovar jag att de blir bra.

Svara varandraOrakad fitta vid sex - vad tycker ni om det?

Jag har mycket hår jämfört med andra orakade har jag sett och de flesta av mina vänner rakar sig. Skulle ni gå ner på nån eller slicka nån som inte är rakad?

Egna berättelserUndersökning av snippan - det gick snabbt och kändes knappt

Jag satte mig i den där gynstolen med benen uppåt men det kändes inte bekvämt. Då frågade jag om jag kunde få ta min mobil så att jag kunde känna mig säkrare, och det fick jag.

Frågor och svarJag kissar på mig när jag nyser, skrattar eller hoppar

Det är inte som för små barn som blir helt blöta, men det läcker lite urin då och då. Jag har hört att sånt här kan hända de som fött barn, men jag har inte gjort det.

Svara varandraFler med inre blygdläppar som är längre än de yttre?

Jag har så mycket ångest inför att visa mig för en partner och jag vet inte vad jag ska göra. Är det något som avtändande eller är det inget man tänker på?

Till toppen av sidan