Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Varför får jag ont när jag har samlag?

Under en period fick Josefin ont i slidan när hon hade samlag. 

– När det gjorde ont avbröt vi. Jag kände mig otillräcklig och var rädd att jag inte kunde ge min pojkvän det han ville ha, säger Josefin. 

I podden berättar Josefin hur hon gjorde för att det skulle sluta göra ont. Sjuksköterskan Johan svarar på vad smärta i slidan vid samlag kan bero på och vad man kan göra åt det.

UMO-podden som text

Här kan du läsa en textversion av den här UMO-podden. Den finns till för dig som har en hörselnedsättning eller av någon annan anledning föredrar att läsa i stället för att lyssna. 

Mer på UMO

UMO-podden

Min tjej får ont vid sex, hjälp!

58. "Ett tips är att inte ha samlag en period och istället ha andra typer av sex".

Filmer: Att besöka en ungdomsmottagning

Här kan du se filmer om hur det funkar att besöka en ungdomsmottagning. Till exempel när du har frågor om mensvärk, preventivmedel, penisen eller könsidentitet. Eller när du mår dåligt eller har problem med familjen.

Frågor & svar

Varför gjorde det så ont när vi hade samlag första gången?

Det gjorde så fruktansvärt ont och jag förstår inte varför? Vi höll på rätt kort stund för jag tyckte det gjorde så ont.

Frågor & svar

Jag blödde när vi hade sex första gången, kan jag ha sex igen?

Jag kollade med en spegel och det såg ut som jag hade fått en spricka i underlivet.

Artikel

Omskärelse av snippan | Könsstympning

Omskärelse av snippan kallas också könsstympning. Det betyder att någon har skurit bort eller skadat delar av snippan. Det finns bra hjälp att få om du har besvär efter omskärelsen. Obs: känsliga bilder!

Till toppen av sidan