Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag är tjej och porrberoende - hur slutar jag?

Hej! Jag är en tjej på 17 år som har ett porrberoende. Det här känns inte så normalt bland unga tjejer så jag hittar inte mycket information online. Jag kollade på porr första gången i 6:an med min kompis på skoj och efter det så tyckte jag det kändes spännande, så jag onanerade till porr och sen dess har det varit en vana.

Jag har nu jättesvårt att bli kåt med min pojkvän, jag är attraherad av honom men jag blir inte våt och jag måste nästan kolla på porr på toan för att komma igång innan vi ska ha sex. Detta suger för jag vill kunna känna mig kär och kåt i min kille utan att behöva kolla på andra som har sex.

Jag har i alla fall bestämt mig för att sluta kolla och jag har varit porrfri i en vecka nu, men jag har fortsatt onanera och försökt fantisera om mig och honom hur vi har sex på ett nice sätt. Men jag undrar om jag kommer kunna bli kåt i honom om jag fortsätter onanera till min fantasi eller om jag måste sluta onanera helt?

Jag älskar honom och jag vill lösa detta för jag mår så dåligt över att inte kunna bli kåt utan porr.
/tjej med porrberoende

 

Svar:

 • Känns skönt att läsa om det här när det aldrig snackas om. Är inte porrberoende som du beskriver men jag har i närmare trekvarts år använt porr som känslomässig terapi för att undvika att känna ledsna känslor, vilket snabbt blev en vana. Jag kanske inte kan bidra med så mycket hjälp men i denna situation känns det också viktigt att inte vara själv i något som många tjejer är med om men ingen snackar om. Konsekvenser av min porranvändning har varit att jag får gråten i halsen och låter oftast gråtande när jag och min pojkvän har sex fastän jag älskar känslan och att jag generellt får en urge att kolla på porr när jag är ledsen, gråter eller något jobbigt har hänt då det (tyvärr) är en del av mitt support system. Under tiden jag använt porr som lite personlig terapi (har varit lättåtkomliga endorfiner etc), har jag märkt att jag dras till mer och mer bisarr porr för att vara nöjd. Jag tror på att långsamt försöka vänja av sig från porr genom att kanske först kolla mindre, men också på mer sex-liknande porr (mer passionerat och kärleksfullt). Det jag menar är att porr oftast är fejk, känslolöst och enligt mig en helt egen kategori och bör inte anses vara samma sak som sex. Det kanske kan vara värt att, medan man drar ner på användningen, också hittar en hälsosammare porrvariant än den som är den mest vanliga och den jag tror att vi båda är mest vana vid. All kärlek till dig <333
  /Liknande tjej <3
 • Jag har också haft samma problem men inte med porr. Försök att sluta mer än en vecka det är ett steg framåt. Framåt mot ett Porrfritt liv🙂
  /Nea
 • Testa att inte ha någon sexuell aktivitet under ett tag. Om det är svårt att känna sig motiverad så sätt mål och belöningar om du inte kollar på porr under en viss tid
  /18 åring
 • Testa att bara onanera istället för att kolla på nåt också blunda o tänk på nåt bara
  /Niccole
 • Jag var också porrberoende men jag laddade ner appen "I am sober" och gör ett löfte varje dag om att inte kolla och det har hjälpt mig väldigt mycket. Jag skulle rekommendera att prova det :)
  /tjej 14
 • Hej! Jag hade inte exakt samma problem men tror jag har en lösning till ditt problem iallafall. Jag va så beroende av att kolla på porr hur man har sex och porrvideos är inte alls som vanligt sex. Du har nog fastnat i att du tror sexet inte är rätt och att det ska vara som det är på porrfilmerna. Jag lovar dig porr och sex är två helt olika saker!
  /Anonym, 17 år
 • Hej jag har också lite likande problem!! Och det är så skönt att höra att det finns andra tjejer som kan ha problem med det också! Jag är 15 år och har kollat på porr i typ 2 år! Ibland är så najs men jag får som skuldkänslor och tycker att det är så jobbigt ibland också. Jag tycker inte man behöver sluta helt men man kan ju ta lite längre pauser mellan tittandet, istället för att titta ofta ofta! Och att onanera till t ex noveller, musik eller bara köra på fantasin! Glöm inte att det är NORMALT vi porrtittande tjejer finns här!
  /15 åring
 • Hej! Jag var i samma situation för ca 2 år sedan, mitt tips är att du tittar tills du tröttnat, det gjorde jag och det hjälpte, nu kan jag ha sex utan att kolla på porr. Lycka till
  /Lugnande biet
 • Jag har också ett porrberoende. Jag tycker det kan bli jobbigt ibland men tänker att fler kollar ju på det så är inte ensam.
  /Linnis
 • Jag har inte varit det men här är de första jag tänker kan komma till hjälp: Berätta för dina föräldrar. Sluta titta på sånt. Sluta tänk på sånt. Och berätta för nån du litar på. Hoppas de blir bättre😊
  /W.W
 • Hej, samma sak hände mig för länge sedan vid ungefär samma ålder. För mig var det så att jag gillade min kille på ett sätt som inte va sexuellt, jag älskade han men jag ville inte ha något sexuellt med han tills jag var redo.
 • Är man orolig och känner att man får svårt att tända till eller fantisera utan att kolla på porr så tycker jag att du ska pausa med att kolla på porr. Försök istället tänka dig din kille i situationer som du vet att du brukar tända på när du till exempel har kollat på porr tidigare, du är helt normal och det kan hända alla att man får svårare att fantisera utan porr om man är van vid att se det. Testa att läsa några sexnoveller! Det kan få igång fantasierna utan det visuella. Lycka till vännen!
  /Daniel
 • Hej! Har ingen som helst erfarenhet, gillar inte alls porr men ville bara liksom säga heja dig för att du tagit tag i problemet och en vecka är inte lite. Fortsätt så! 🤍
  /Anonym
 • Tja, jag brukade vara porrberoende också! Jag tittar fortfarande en hel del, men jag kan ändå bli våt utan det (förut kunde jag bara onanera om jag tittade på något).
  Mina tips är:
  - Försöka fantisera utan att onanera och se hur din kropp reagerar av sig självt (du kan fantisera om porrliknande saker om det känns lättare).
  - Testa att kolla på heta ”edits” av nån kändis eller karaktär för att bli kåt istället för porr (för att mjuka av övergången från bara porr till inget porr).
  - Nån gång när du är ensam hemma försök att massera dig själv o tända ljus o lyssna på typ spamusik, och sen kan du försöka gå från massage till onani (det funkade för mig även om det låter stereotypiskt).

  Aja hoppas att mina tips kan hjälpa dig, eller nån annan som läser detta! Jag är inte helt porrbefriad än själv men jag jobbar på det så det är alltid nånting haha.
  /Tjejen 17
 • Detta tyder förmodligen på att du har fått en uppfattning om hur sex ska gå till genom porr, och när det som händer i porr du kollar på inte händer i sex så har du svårt att bli våt (och för killar är det svårt att bli hård). Min rekommendation är bara att sluta kolla på porr, att onanera utan porr kan vara bra men hade detta hänt mig skulle nog jag helst ta en paus från det också.
  /Sand
 • Hej! Jag har också haft lite problem med porrn, jag onanerade och kollade på porrn dagligen. När jag började ha sex med min pojkvän kunde jag inte riktigt njuta av sexet. Det kändes lite som en syssla och så ska det inte vara. Jag tänkte efter lite om vad jag tyckte var sexigt i porrn och vad som gjorde mig kåt med det. Jag kom framtill att jag gillar verkligen att vara omöjligt nära min partner under sex och älskar handplacering. Jag kommunicerade detta till min partner och vi försökte och det gjorde en stor skillnad för mig. Jag dessutom läste lite artiklar om det, där det stod att man ska fokusera på hur man känner, hur bra saker känns när det sker till exempel en smekning, eller hur erotisk det är med till exempel din partners andning under sex.
  /E
 • Tips är att sluta söka, tänk på din kille istället. Eller låssas att ni är i en porrfilm. hoppas du löser det gumman❤️
  /älskling ❤️
 • Jag kollade också på porr mycket förr, tills Simon Häggström kom och hade en föreläsning på vår skola. Kan säga att hela min syn på porr har förändrats något extremt. Han har skrivit 5 böcker som är så extremt bra att läsa om prostitution. Kan säga från hans ord att porrindustrin är så brutalt hemskt. Det som för 20 år sedan räknades som hardcore och extrem porr är idag det normala med strypgrepp, mannen som drar kvinnan i håret och smiskar.

  Efter jag fått veta allt detta har jag helt slutat titta på porr. Jag hoppas verkligen du lyckas göra detsamma för hela mitt sexliv har förändrats så mycket till det bättre utan porr❤️
  /Tjej på 17

Mer på UMO

Svara varandra

Hur frågar man om någon vill ha sex?

Hur gör ni när ni frågar om någon vill ha sex? Vad säger ni?

Svara varandra

Tips på nya ställningar?

Jag och min flickvän har börjat ha sex, men vi har svårt att komma på nya positioner att ha det i. Vi kör typ bara missionären. Vilka andra ställningar finns det?

Svara varandra

Jag får inte komma under sex, vad ska jag göra?

Min kille kommer snabbare än jag, och efter det orkar han aldrig fortsätta.

Svara varandra

Hur pratar jag om sex med honom?

Jag och min kille har varit ihop i flera år och vi har aldrig haft sex. Hur ska jag ta upp frågan om samlag med honom?

Svara varandra

Hur blir jag hård när det väl gäller?

Idag var andra gången jag hade problem med mitt stånd. Den blir inte hårdare halvhård, eller ”softish”. Det har varit riktigt pinsamt båda gångerna. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

Svara varandra

Någon mer som inte gillar porr?

Varför gillar så många porr? För ett tag sen blev jag intresserad av porr, men jag gillar det inte egentligen. Jag tycker det är läskigt och många gånger förnedrande.

Egna berättelser

Jag avbröt sexet

Han tar av mig bh:n och börjar suga mina bröst. Han slicka och nafsar på dem. Medan han gör det så trycker jag hans ena hand mot mina trosor för att visa vad jag vill.

Egna berättelser

Kände press att ha sex

Jag ville va vuxen, jag ville ha en historia att komma hem med, och det var ju trots allt hans sista kväll; inte vågade jag göra honom besviken.

Egna berättelser

Jag var sexberoende men fick hjälp

Sen började jag att skicka nudes till killar för att bli kåt, jag låg till och med en kille som var 19! Det fick överstyr men jag brydde mig inte om det. Jag låg med flera på skolan.

Svara varandra

Vad blir ni tjejer kåta av?

Vad blir ni mest kåt över med en kille? Och hur reagerar du?

Svara varandra

Berättar ni när ni är nära orgasm?

Man har ju sett i porr att personerna brukar säga när de närmar sig. Men ska man göra så  på riktigt? Hur gör ni?

Svara varandra

Hur hade ni sex första gången?

Munsex eller smek/petting? Eller låg ni också, alltså hade ni samlag? Hur gjorde ni och hur blev det?

Svara varandra

Hur vill ni få brösten smekta?

Vill ni med fitta att man tar på era bröst när man har sex, till exempel när man fingrar? Hur vill ni i så fall att man smeker och stimulerar? Vad är skönt?

Svara varandra

Vågar inte prata under sex!

Jag vågar inte prata under förspel eller sex. Det känns ”stelt” och ”läskigt”. Nån som känner samma och va borde jag göra?

Svara varandra

Mår dåligt av att min kille tittat på porr

Jag har svårt att släppa tanken att han har tittat på andra tjejer. Jag jämför mig med tjejerna han har tittat på.

Svara varandra

Var skaffar ni med liten kuk kondomer?

Var får ni med liten kuk era kondomer? Tänkte skaffa tjej men man måste ju vara lite förberedd.

Svara varandra

Måste jag suga av min kille?

Jag vill återgälda njutningen han ger mig, men jag vet inte hur jag ska göra det på ett bra sätt? Jag vill inte heller att han ska känna skuld för att jag smått lider av att suga av honom.

Svara varandra

Han vill höra om mitt tidigare sexliv

Jag har precis träffat en kille. Han har frågat mig om mitt förflutna angående hur många jag har legat med innan honom.

Svara varandra

Har aldrig fått orgasm - vad gör jag för fel?

Känns som jag provat allt: inne i slidan, utanför, klitoris, stimulera brösten samtidigt, duschtrycket, duschtrycket med kallt vatten (närmaste jag varit), och i princip allt fast jag har sextat med min kille samtidigt.

Till toppen av sidan