Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Blir så röd i ansiktet när jag tränar, någon som känner igen sig?

Jag har ett problem. Jag blir sååååå röd i ansiktet av att träna. Alltså JÄTTERÖD. Jag är rödhårig och har ganska blek hud vilket gör att mitt ansikte blir och ser ännu rödare ut. Detta har gjort att jag skäms över att träna hårt (framförallt på idrotten i skolan) för att jag bli så röd. Jag känner mig ful, äcklig och skäms när jag blir röd. Borde jag bry mig? Blir ni röda när ni tränar? Skäms ni?
/Tomaten 🍅

 

Svar:

 • Alltså jag blir också extremt röd i hela ansiktet av att träna. Jag är dock brunhårig (brunett). Du borde inte alls skämmas, det finns absolut ingen anledning för det.

  1. Det är inget som har någon betydelse egentligen utom att det blir lite extra blod i huvudet.

  2. Det går inte att göra något åt det ändå, förutom att inte träna vilket är väldigt dumt. Var cool och modig och strunta i det!
  /Var cool
 • Jag har det samma, men bara på kinderna eftersom jag har fryst sönder dem. Men jag uppfattar inte som att jag skäms. Det är de som tycker det är kul för de kan se hur jag har kommit till skolan. Jag stör mig ibland på det men det har försvunnit totalt nu när jag gymar/går i skolan med personer som inte bryr sig om utseende, de bryr sig mer om att bara vara kompis. Mitt tips är att gymma med några som är träningsfokuserade på samma nivå och som man kan skratta ihop åt det.
  /Nektarinen
 • Broder, du behöver ej känna dig så. Blir man röd i ansiktet så e d bah gains se det så. Vänta tills du tar PR på gymmet, då blir man röd min vän.
  /Gainskåt
 • Alla blir mer eller mindre röda, och du blir säkert inte rödare än andra, bara att det syns bättre på dig. Det är inget fel på dig, men om du verkligen skäms så kan du använda smink när du tränar, så syns det inte.
  /Sminket💄
 • Det är verkligen inget konstigt eller äckligt! Jag blir också jättejätteröd när jag tränar och det är för att kroppen anstränger sig (oftast mer än den är van vid) och blodcirkulationen i kroppen blir bättre och tydligare. Du ska se det positivt att du kämpar så bra! Då vet du att du verkligen gör nytta för din kropp.
  /blodapelsinen
 • Jag relaterar så mycket. Jag blir jätte röd när jag utsätts för som fysisk aktivitet och folk brukar kalla mig för tomat eller paprika. Förut brydde jag mig faktiskt men inte längre och jag tycker du borde inte heller.
  /twins
 • JAAA, min mamma är svensk och inte så brun och det är därifrån jag jag fått min rödhet, så är jag bara är ute och joggar eller har en vanlig jympa så blir jag SVINRÖÖÖÖÖD, och värst var ju att mina kompisar kallade mig för tomatskallen och sa det till alla sina kompisar men jag tyckte bara att det var roligt fast att jag faktiskt tyckte att det var jobbigt.
  /Abbdollla
 • Ja verkligen du är inte ensam, alla har olika hud mm, du är absolut inte ensam.
  /abdi
 • Hej! Jag blir också väldigt röd i ansiktet när jag tränar och kan fullt förstå men jag vill att du kommer ihåg att det inte är konstigt eller så:)
  /Anonym
 • Ja exakt! Jag är tävlingsdansare och när jag tränar så blir jag så himla röd i ansiktet men jag skäms inte så mycket över det, kanske lite… Men bry dig inte så mycket, jag tror inte de andra bryr sig!
  /Danstjejen ✌️
 • Hej! Detta är normalt att bli röd i ansiktet när man tränar för då blir ansiktet varmt och blodet i kroppen cirkulerar mer! Och våra blodkärl i ansiktet är rätt så ytliga och huden i ansiktet är rätt så tunt så det är helt normalt att man blir röd när man tränar! Du ska absolut inte skämmas över detta och du behöver inte bry dig om att du blir så röd i ansiktet. Jag när jag tränar kommer hem som en tomat eller jordgubbe de flesta gångerna och det är helt normalt! Mvh
  / Anonym
 • Jag har alltid haft likadant. När jag var mindre brukade mina kompisar peka på det röda golvet o säga ”så röd är du i ansiktet ” och skratta. Skulle ljuga om jag sa att det inte varit jobbigt. Men jag har lärt mig att acceptera det och försöka att inte lägga så mycket vikt i det. Det är så jag ser ut. Jag älskar att träna och idrott var mitt favoritämne. Att inte vara med är att avstå från allt roligt och bra som det ger mig samt en otrolig gemenskap man inte vill gå miste om. Det som vände mitt tankesätt var att påminna mig själv om hur kul det är att träna och fokusera på de bra sakerna med det. Brukade även sminka mig när jag tränade, MEN huden mår inte bra av det!! Dessutom försvinner det ju ändå när man tränar. Huden blir irriterad m.m. när man svettas, så gör inte misstaget jag gjorde, då det gjorde problemet värre. :)
  /Tomat nr.2
 • Jag har styrketränat och spelat fotboll hela mitt liv och hur bra kondition eller hur vältränad jag än blir, så blir jag fortfarande lika röd i ansiktet, av knappt någon ansträngning. Min tränare på gymmet brukar säga att om du inte gör fula grimaser eller blir röd i ansiktet, tränar du inte tillräckligt hårt. Det är coolt att va stark, och tomatfacet kommer på köpet. Det är absolut inget att skämmas över. Det är mer fel på dem som inte blir röda i ansiktet när de anstränger sig, än vi som blir det! Haha
  /17-årig STARK tjej
 • Alltså jag har brunt skinn, men även jag blir röd i ansiktet när jag tränar så att det syns. Så jag tror att det är ganska vanligt. Men oroa dig inte över det för det är rätt normalt ! ((:
  /Heja dig!!
 • Haha, mitt ansikte brukar alltid bli rött som en tomat när jag gymmar. Jag tycker det är asroligt när jag kollar på klipp då min kompis filmade mig. Tänk inte så mycket på det, folk kommer bara tro du kämpar hårt.
  /Också en tomat
 • relaterar jättemycket. blir röd av MINSTA LILLA. när jag utsätts för minsta kyla eller värme, när jag skäms, när jag har ångest, när jag skrattar, när jag springer minsta lilla. så drygt, jag försöker dock att inte bry mig för det är en naturlig sak och jag försöker att bara ignorera det. har hänt någon gång att någon har sagt till mig och nämnt det men jag försöker strunta i va dom säger.
  /tjej 15
 • Heeej, jag känner igen mig i vad du säger och jag fattar att det kan kännas skämmigt. Oftas är det inget som bryr sig om hur röd man blir i ansiktet. Många blir det och det är naturligt. Men när jag har idrott så tänker jag bara på att andra också har sånna här "problem". Folk tänker för mycket på hur andra ska tycka om en att de inte har tid att titta på nån annan. Men ibland kan jag också skämta hur röd jag bli. Som att jag har med mig en röd tröja och säger haha nu matchar jag min tröja.
  /Karin
 • Hej, jag blir också så röd när jag tränar men för mig så är det ett täcken på att min kropp jobbar mycket så jag bryr mig inte om det, utan jag vet att jag gör framsteg och det är det jag vill göra.
  /Anonym
 • Att bli röd i ansiktet kan vara otroligt jobbigt, jag blir själv väldigt röd lätt med eller utan träning. Mitt tips är att lära dig acceptera att du blir röd, vilket kan låta jobbigt men är det mest hållbara i längden! Du ska absolut inte skämmas, du valde inte att bli röd och det är inget du kan göra för att förebygga det! Just i skolan tänker man mycket på vad andra tycker och tänker om en, men om en människa skulle döma dig pågrund av att du blir röd i ansiktet så säger det mer om dom, än om dig!
  /Anonym

Mer på UMO

Artikel

Film: Därför mår du bra av att träna och röra på dig

Vet du varför du blir gladare, lugnare och mer koncentrerad när du tränar och rör på dig?

Svara varandra

Vad ska jag göra när jag blir röd i ansiktet och skäms?

Jag känner mig inte bekväm med att prata i stora folkmassor. Det blir bara värre när jag superlätt blir röd i ansiktet. Har någon något tips på vad jag kan göra?

Artikel

Kropp och utseende

Vem bestämmer vad som är snyggt och hur påverkas du av olika utseendeideal?

Till toppen av sidan