Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Trång förhud och kort sträng - hur ska jag våga berätta?

Det är så att jag tror att min penissträng är för kort och att jag har lite trång förud. Jag vet inte riktigt om jag vågar fråga mina föräldrar om hjälp med att söka vård för detta.

Vad ska jag göra? Berätta gärna hur ni gjorde?

/15 årig kille

 

Svar:

 • Hej! Jag hade samma problem, och jag gick till ungdomsmottagningen. De var otroligt hjälpsamma! Jag fick först någon form av kortisonkräm som skulle hjälpa till att göra förhuden mindre trång, men det hjälpte tyvärr inte mig. Men det kan räcka med detta, vilket är värt ett försök! :) jag fick sedan en tid för operation, vilket såklart kändes obehagligt. Det gick dock ganska fort och jag hade en kompis med mig som stöttning! Det här är absolut inget konstigt och prata med någon som du känner dig trygg med! Lycka till - det finns hjälp att få!
  /Kille då 18 år
 • Hej! jag hade trång förhud när jag var minde och vågade heller inte berätta för mina föräldrar att jag hade det. Men sen i skolan så märkte min elevassistent att det var något med mig, så till slut berättade jag för henne att jag inte kan föra tillbaka förhuden. Då hjälpte hon mig så vi gick till skolsköterskan. Så fick jag visa upp penisen för henne och hon kunde också se att den var trång. Sen fick mina föräldrar reda på det till slut och sen fick jag operera bort förhuden. Märker igen störe skillnad i dag på det.
  /Anonym
 • Du kan tala med skolsköterskan om det känns lättare. Första året i gymnasiet brukar det vara en hälsokontroll, i alla fall på min skola. Då fick fylla i ett formulär och där fanns en ruta där man kunde skriva om det var något man ville ta upp men tyckte var jobbigt att säga.

  Om det är en större skola har de kanske egen läkare också och det är möjligt att du inte ens behöver tala med föräldrarna alls.
  /22, lite trångt är det allt.

 • 👋 Om jag hade haft snopp med trång förhud och kort sträng hade jag sagt till mina föräldrar. Jag förstår om det känns jobbigt. Jag berättade för mina föräldrar när bara ett av mina bröst kunde ha C- kupa och det andra A-kupa. Det var jobbigt, men det blev bra i slutändan. Jag fick opereras och det gick bra.👍 Jag tror och hoppas att det kommer kännas bättre💫👍🫶 
  /Tjej
 • Det är bäst att våga berätta. Det är lättast så, jag var tvungen att operera mig pga trång förhud, men det gick bra. Oftast räcker det med tex någon salva från en doktor. Det är värt det jobbiga att prata med sina föräldrar om det för att få bort trång förhud. Det är lika bra att få det överstökat.
  /15
 • Jag har det som hade kunnat kallas för trång förhud. Men jag upplever inte att den är så trång. Slak så täcker den penisen med råge och när jag har stånd så hålls den fortfarande ovanför ollonet. Det går att dra tillbaka den när det är slak men inte när jag har stånd. Jag skulle inte säga att jag lider av det, allt känns som vanligt och jag kan onanera utan problem. Jag tror att det ordnar sig med tiden men om det är något du lider av så sök upp hjälp.
  /17 år norrifrån
 • Var inte rädd för att berätta något för dina päron. Vad du än gjort eller varit med om så har dom levt mer än dubbelt så länge som du och har troligen redan gjort eller upplevt nåt värre själva. Så prata med någon förälder om du vill ha hjälp. Annars finns ungdomsmottagningen till hjälp.
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel"🗿
 • Jag gick till UMO och sa inget tillföräldrarna. Men du kan ju skriva det till din mamma eller pappa om du inte vill gå dit själv, kan kännas mindre jobbigt då. Jag fick salva och sen blev det bra.
  /G 18ish
 • Hej, inte så mycket till hjälp men jag har också trång förhud, men tror att man kan söka vård själv.
  /Kille 17
Till toppen av sidan