Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Religionen förbjuder att jag gillar killar

Hej, jag är en 14 årig kille. Min religion förbjuder att jag gillar killar men jag gör det ändå. Vad ska jag göra?
/Elias

 

Svar:

 • Du behöver inte följa exakt allt som din religion säger. Du kan följa de regler du vill.
  /E
 • Jag förstår att sånt kan kännas tuff men ... Försök inte att dejta tjejer bara för att "passa in". Du kommer nog känna skuld över att du är ihop med henne trotts att du inte gillar henne men hon gillar dig. Sen kommer det nog känns allmänt fel. Var dig själv, hoppas du hittar en bra pojkvän! 🫶
  /Lesbisk tjej
 • Mitt råd är: Följ inte den heliga boken till punkt och pricka. Det viktigaste är att man tror på Gud (som troende). Tänk att Gud är förlåtande mot alla som gör fel, så varför skulle vår Gud inte förlåta dig som INTE har gjort fel? Gud vill att vi ska leva våra liv utan att skada andra eller oss själva. Du har inte skadat någon.

  Gud älskar dig för den du är. Lyssna inte till den heliga boken eller till personer som predikar homofobi i din religions namn. De gör fel. Ingen religion tillåter detta. Lycka till :)
  /Moe
 • Elias det är inte något du kan välja. Du ska inte ändra på dig alls. Du är stark!
  /15
 • Mitt råd är att INTE ändra på dig själv! Jag lovar att din religion inte vill att du ska må dåligt eller lida på grund av vem du älskar! Du bör vara stolt över den du är! Det är vackert att vi är olika men synd att vissa tolkningar av religoner inte håller med. Låt inte religonen stoppa dig från att hitta kärlek!<3
  /krambjörn
 • Du får helt enkelt välja mellan dig själv, och din religion. Eftersom att du inte kan påverka din sexuella läggning, bör du ju sätta den främst; religionen får komma i andra hand eller inte alls.
  /A16
 • Jag tycker inte att du behöver göra något. Du kan fortsätta tillhöra den religion du tillhör och fortfarande fortsätta vara homosexuell. Enligt de flesta religionerna hatar inte Gud dig för att du är homosexuel, men det nämns ibland att det är fel. Du är du och du får bara acceptera det.
  /Kille 15
 • Hej. Jag tycker du ska be till gud och berätta om dina bekymmer. Kom närmre gud så ska du se hur allt löser sig. Släpp inte taget om religionen, det är kanske enklast men det är mycket värdefullt. Allt löser sig.
  /R.
 • Fortsätt gilla killar.
  /Anonym
 • Jag har liknande problem och undrar typ samma sak. Jag är en kille på 14 år och är muslim (följer inte alla regler det går inte). Jag har en partner som är ickebinär. Mitt problem är inte det utan att jag är rädd att folk i min släkt och så ska få reda på att jag är kär i en person av samma ”kön” Jag är både troende och gay. Hur har ni andra gjort?
  /Ali
 • Du väljer inte vem du gillar, men du kan välja din egna religion, oavsätt vad dina föräldrar eller vänner har för religon. Religon är något som man tror på, och om man inte mår bra av sin religion borde man antingen lämna eller tolka den annorlunda. Gör som du vill, bara du mår bra av det.
  /✨️✨️💅🏼💅🏼
 • Jag tycker att du ska gå med din känsla. Fråga dug hur mycket du älskar din region? Vill du följa alla regler din region har eller bara vissa? Om du vill följa alla regler så kan du ju försöka göra det, men jag tror det blir svårt. Du måste nog tänka till lite.
  /Lala
 •  
 • Sexualitet är inget val så så vida du inte är bi så är det inte mycket att göra åt. Du vill inte leva ett liv i hemlighet bara för att komma på när du är 60 att du borde bara kört. Jag har samma problem men insett att jag kan vara både troende och gay. Lycka till
  /Gay tjej
 • Du borde bli ihop med killar om du vill☺️
  /Heej
 • Välj det du tycker är viktigast. Börja med att tolka hur dina vänner och familj reagerar. Se efter som du verkligen gillar killar. Lycka till!
  /Är helt störd 😧
 • Låt inte religionen förstöra för dig, utan gör det du vill
  /Bikille
 • Jag har varit i en liknande situation av att jag är tjej som gillar tjejer i en religion som inte tillåter det. Det som jag har gjort är att lämna religionen vilket var långt ifrån enkelt men ett beslut som jag behövde ta för min hälsa. Tror inte att jag hade stått ut med att leva om jag stannade kvar. Jag kunde lämna när jag bestämde mig för det men om det inte är möjligt för dig om du vill lämna på grund av tex beroendesituation till föräldrar så hjälper det en att mentalt checka ur sig ur religionen.

  Jag tycker bara att man ska vara i religioner man mår bra av vilket inte går i homofobiska religioner som aktivt trycker ned en enligt min upplevelse. Visserligen finns det varierande grader av homofobi i religion men graden i den religionen jag tillhörde var långt ifrån extrem och bara det påverkade mig väldigt mycket negativt. Graden av homofobi är att det är syndigt att agera på sin "samkönade attraktion"😒.
  /lesbisk 19 år
 • Gör som du vill. Har du känslor för den personen så visa det. I Sverige så får man älska vem man vill. Låt inte din religon stoppa dig!!🥰
  /H
 • Gör det som känns bäst för dig. Du behöver inte komma ut till din familj om du inte vill det än. Men jag skulle rekomendera att prata med en vän du litar på. Det brukar funka bra för mig när jag är orolig över något eller inte vet vad jag ska göra i en situation.
  /Hoppas det hjälpte
 • Hej! Jättesvår fråga och vet ju inte riktigt vilken religion du "tillhör". Jag är själv kristen men heterosexuell. Jag har träffat protestanter som är bisexuella då de har tolkat Bibeln som att endast samkönat samlag är förbjudet men inte själva relationen. Så beroende på din religion och hur långt du vill dra det får du nog bilda dig en egen uppfattning.

  Själv tycker jag Bibeln gör det tydligt att det inte är okej men det ger ingen rätt att hata andra människor utan det är ju vad jag tror och vad jag applicerar på mig själv. Jag skulle rekomendera att du pratar med andra religiösa inom din religion. Kanske den spirituella ledaren du har? Det finns andra i din religion som sitter i samma sits, försök hitta dem! Kanske måste du välja. Lycka till!
  /Anonym
 • Religoner säger inget om känslor men mest om vad man inte får göra, om du vill hålla dig till din religon är det fine sålänge du inte agerar på dina tankar för andra killar. Men om du bryr dig mer om vad du känner än religonen så gör du som du vill kompis.
  /lite här o där
 • Detta är ett val jag inte kan bestämma över, utan där du måste se över dina prioriteringar. Är din preferrens för män viktigare än din religion? Jag är varken religiös eller gillar män, men jag kan förstå att det är ett stort kval. Båda dessa saker har att göra med identitet, men en säger emot den andra. Om du inte kan bestämma dig: Vilken del av religionen är viktigast för dig (gemenskapen, tron, reglerna, traditionerna, etc)? Kan du kanske bibehålla den delen av religionen medan du fortfarande gillar män? Finns det ingen gren av religionen som tillåter att du gillar killar?

  Du skulle i sådana fall kunna skifta till den grenen av religionen. Tex protestantisk istället för katolsk kyrka, eller reformjudendomen istället för ortodox judendom. Om det inte finns någon passande gren (eller kanske t.o.m helt annan religion) så kanske du kan ersätta religionen med något som uppfyller dom viktigaste delarna av religionen. Tex för att känna gemenskap kan du börja i klubbar.

  Nu kanske jag har varit extremt förolämpande och rasistisk och kränkande i allmänhet, och i sådana fall säger jag att jag vill endast väl och ber om ursäkt för min okunnighet och okänslighet. Mina råd måste inte följas utan är som sagt endast råd från min synvinkel.
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel" 🗿
 • Skit i de:) Kör ditt eget race ❤️
  /Jonas
Till toppen av sidan