Panik - lämna sidan!

Föräldrarna förbjuder mig att träna på gym

Hej! Jag är en 15 årig kille som bor i Göteborg. Jag har länge velat börja träna på gym men alltid fått den här responsen av föräldrarna: "Gör ett par armhävningar istället, det är bara pedofiler där, det kan finnas steroider där, lägg den tiden på att plugga eller vara med vänner". Det tycker jag är larvigt.

Åtminståne halva min klass går och tränar på ett gym,  vilket skulle göra det lätt för mig att följa med och träna med dom. Jag är inte särskilt stark men vill bli starkare. Tyvärr är föräldrarna det ända som står i vägen. Jag har länge provat träningsprogram hemma som jag hittat på nätet, och slutat med godis som jag inte ätit på nu ett år. Men jag har svårt att se några framsteg vilket får mig att må skit.

Jag har också tappat intresset på träningsprogrammen då man utan framsteg inte ser någon egentlig mening till att fortsätta med det.

Har några tips på vad jag kan göra med situationen som jag befinner mig i?

/Erik

Skriv ditt svar

Svar:

 • Okej man ska lyssna på föräldrarna, men dom kan inte bestämma över dig. Säg bara som det är, antingen köper ni ett gymkort åt mig eller så smiter jag in med kompisarna.
  /Kille15
 • Där jag bor finns inget gym det är långt till stan och mina föräldrar vill inte stjutsa mig så jag köpte hem vikter till mig
  /N
 • Okej prata med dina föräldrar, säg exakt som det är och varför du vill gå dit så kanske de ändrar sig, lycka till
  /Tjej14år
 • Du borde prata med dem det kanske finns någon annan lösning typ att du går med i en träningsgrupp.
  /Göteborgskan
Till toppen av sidan