Panik - lämna sidan!
Träning

UMO frågar: Svårt att träna - vad gör du?

De flesta har hört att det är bra att röra på sig. Men många tycker att det är svårt att göra det, till exempel för att det känns jobbigt, tråkigt eller för att de inte har tid.

Så här har andra svarat:

 • jag dansaar och på torsdag här jag rappdans
  /mohammad
 • Det är inte svårt judo på måndag gymmet tisdag springa på onsdag basket på torsdag och gymmet på fredag på helgerna har jag oftast basketmatch
  /Erik 15
 • Spelar innebandy.
  /Alias
 • Jag går på dans 1 gång i veckan och konståkning minst 3 gånger. Jag gick på dans med min kusin och då var det väldigt kul. Vi liksom gjorde det tillsammans. På konståkningen har jag en del kompisar och vi peppar varandra att orka vara kvar i plankan 10 sekunder till. Musik hjälper verkligen till att göra det kul. Och gör det till en hinderbana eller gör 10 av någon övning innan du går och lägger dig (du somnar lättare då).
  /Konståkaren från Stockholm
 • Gör det till en vana att gå till t.ex gymmet och så. Nu är jag beroende om gymmet och älskar det för jag gör det varje dag.
  /Gymcunt
 • Jag vill lyckas med min sport och strävar hela tiden efter att bli bättre, därför tränar jag hela tiden, försök hitta något som är kul för dig, gå inte på en sport bara för att alla andra gör det, hitta nåt annourluna eller vanligt som DU tycker är kul och som gör dig extra glad och får samtidigt in de rörelserna som passar dig.
  /sportnörd 2.0
 • det är viktigt att ha schema och det är bra att planera det först. - man kan röra på sig mer i vardagen. Det är viktigt med vardagsaktiviteter, att röra på sig när man sitter, t ex vi kan dansa när vi lagar mat - det är bra att promenera istället för att åka buss.
  /L
 • Jag tar lite frisk luft och när jag har börjat träna/värmt upp så kommer jag igång. :)
  /KJM;EP
 • Några tips som kan hjälpa dig:
  Bestäm dig för att börja träna: Det första steget är att bestämma dig för att du vill börja träna och att du är beredd att göra det till en vana.

  Sätt upp mål: Bestäm vad du vill uppnå genom din träning, det kan vara att förbättra din hälsa, gå ner i vikt, öka styrkan eller förbättra din kondition.

  Skapa en plan: Skapa en träningsplan som passar dina mål och din livsstil. Det kan vara enkla saker som att ta en promenad varje dag eller att gå till gymmet regelbundet.

  Hitta en träningspartner: Att ha en träningspartner kan göra träningen mer rolig och motiverande. Du kan också ansluta dig till en gruppaktivitet, till exempel ett träningspass eller en löpgrupp.

  Börja långsamt: Börja med en enkel träning som inte är för intensiv och öka sedan gradvis intensiteten och tiden.

  Var konsekvent: Det är viktigt att träna regelbundet för att se resultat. Försök att träna minst tre gånger i veckan.

  Belöna dig själv: Ge dig själv en belöning när du har uppnått dina mål. Det kan vara något enkelt som att unna dig något gott att äta eller köpa en ny träningsutrustning. Kom ihåg att det tar tid att utveckla en träningsvana, så var tålmodig och ha roligt medan du tränar.

  Det första du behöver för att sätta igång med att träna är motivation, men i längden är det disciplin som håller dig kvar i gymmet.
  /Anonym
 • Jag brukar tänka på hur känslan kommer vara efter träningen. Är alltid så pigg och glad då!
  /tjej
 • Går på sporter och gym med pappi
  /Pappa heter stefan
 • Jag brukar ta på mig sköna skor och intala mig själv att en promenad är allt som behövs. När, och om, jag sedan känner för det springer jag. Hur mysigt som helst <3
  /Anonym
 • Jag tränar tillsammans med min pappa
  /korvis
 • Tänk att det inte är ett träningspass, utan att du gör något roligt. Om du har svårt med motivationen kan du göra det till något helt annat. Som barn springer man (de flesta) ju runt hela tiden, gör det till en lek med andra ord. Inget är barnsligt. Annars kan man ju försöka hitta någon sport som man tycker är superrolig, eller gillar!
  /tränar mycket
 • Jag har lagt märke till att jag ofta känner mig gladare och piggare precis efter och dagen efter jag har tränat jämfört med om jag inte gjort det. Jag brukar fokusera på det! Man får ju mycket endorfiner när man tränar också. Där brukar jag hitt motivation för att t.ex gå ut och springa eller gymma. Det kan ibland kännas lite "töntigt" att vara en "nörd" som går ut och springer själv och så. Om man träffar på någon och inte vet vad man ska säga. Men jag har lärt mig strunta i det. Tänk på att det svåraste alltid är att sätta igång, själva träningen är oftast kul.
  /En löpare
 • Jag går i simning och gymnastik och ibland när jag har tråkigt så hämtar jag hantlarna.
  /Doris
 • Brukar träna till mina favoritlåtar.
  /13 åring
 • HA EN MOTIVATION!!! Det kan vara vad som helst!! Gör du det för att bli smalare, snyggare, friskare eller bara för att det är kul?? Tänk, vad är mitt mål med det här? Sätt igång dina bästa låtar och bara kör, värt det, jag lovar. <3
  /bä bä vita lamm
 • Jag gör det ändå, jag har lärt mig disciplin. Det kanske känns lite tråkigt när jag gör det men det är värt det. Känslan av att se bra ut och vara stark är mycket bättre än att vara bekväm i en kort stund.
  /R.Coleman
 • Om man har tid att skrolla på tiktok en timme om dagen har man tid att träna, man ger bara illusionen av att inte ha tid, och för att komma igång, jag ser vart jag är och vart jag vill komma och jag gör allt i min makt för att komma dit.
  /Melvin
 • Ibland sent på kvällen när jag ska gå och lägga mig så är jag ibland lite pigg. Och då innan jag somnar brukar jag ba få feeling att göra typ 20 sit-up's. 20 slöa sit-up's om dagen är bättre än ingenting :) Jag brukar träna hemma typ 1 gång i veckan, då sätter jag på mina favoritlåtar och gör de övningar jag känner för. Det gör det mycket roligare att träna!
  /en lat tjej
 • hitta något man tycker är kul och tränar samtidigt
  /mohamed 69
 • Jag går på konståkning och dans. På min dans så har jag min kusin så vi peppar varandra. Och konståkningen är ett så bra team.
  /13 år
 • Jag brukar när jag är hemma själv sätta på min spellista på högsta volym, sedan dansar jag loss. Det är jobbigt och jättekul!
  /// Jag tror mina grannar stör sig på det (;
 • Jag har aldrig tyckt att det är så kul att gå ut och springa, styrketräna eller träna någon lagsport etc, etc. Mitt tips till dig som tycker att träning är tråkigt är att tänka mindre på själva träningen för träningens skull, och mer på vad som gör dig glad när du gör det. Jag gillar till exempel att dansa och friluftsliv. Jag kan vandra i flera timmar i skogen, hoppa upp på stenar, klättra upp för branta kullar, och springa runt av bara ren lust och frihetskänsla, utan att tänka på att det är ”träning”.
  /Jag hoppas du hittar något du tycker om :)
 • För att träna så måste du vara motiverad, när jag har berättat för andra att jag tränar, så har jag alltid fått höra: "Du kmr aldrig bli stark", eller "du kmr aldrig få magrutor". Jag mådde dåligt av det, MEN, jag använde det som en motivation, jag har nu tränat över ett år.

  Jag rekommenderar alla att röra på sig, det har varit väldigt skönt eftersom att jag har bevisat för alla andra att jag KAN träna. Hitta din egen motivation! Tänk också på alla fördelar med att träna:)
  /13 årig tjej med Magrutor:)
 • Ett bra tips på vad man kan göra är att man skulle kunna intala sig själv att man gör det för en god sak och att tänka att du kommer bli piggare, starkare och få mer endorfiner om du gör det lite då och då. Försök att ta det lugnt i början och träna mer regelbundet när du har kommit i en bra träningsrutin. Ju längre du har tränat och följt din träningsrutin med bra kost desto lättare blir det att automatiskt vilja träna
  /16 årig tjej
 • Jag dansar 50 min i veckan och hade gärna dansat mer i veckan. Men pengarna räcker inte riktigt till. Då dans är de ända jag faktiskt tycker är kul. Men jag behöver träna mer me tanke på att jag är överviktig.
  /Ariel 14
 • Jag spelar fotboll och paddel. Jag tycker det är kul att träna och man får energi och blir glad. Några av mina kompisar går i mitt fotbollslag så jag tycker det är kul att träna tillsammans med de. Jag får motivation av att träna!
  /13-åring
 • Jag brukar inte träna så mycket, men om jag gör det så brukar jag gå en promenad eller dansa. Jag gillar också att stretcha. När jag stretchar/ dansar/ går så brukar jag lyssna på musik. Då får jag mera motivation.
  /Tjej
 • Jag brukar ibland få en känsla i kroppen som gör att jag bara vill träna, så om andra också får den känslan så skulle jag tipsa om att gå och träna och ta vara på känslan för det hjälper iallafall mig att få motivation. Ett annat tips jag kan ge är att träna med någon / några vänner, personligen så har jag roligare när jag tränar även om jag lättare tappar koncentrationen så orkar jag hålla på längre. Sista tipset jag ger är att man kan lyssna på musik, personligen så fungerar hårdrock bäst för mig men det är en smaksak! Lycka till!
  /Tränande 14-åring

Aktuella artiklar

Svara varandraFöräldrarna förbjuder mig att träna på gym

Jag har länge velat börja träna på gym men alltid fått den här responsen av föräldrarna: "Gör ett par armhävningar istället, det är bara pedofiler där, det kan finnas steroider där, lägg den tiden på att plugga eller vara med vänner".

Svara varandraVilka fritidsaktiviteter ger nya vänner?

Jag vill helst inte ha en för svår sport och helst inte någon där man tävlar mycket. Jag skulle gärna ta några tips på aktiviteter/ sporter att gå på!

Till toppen av sidan