Panik - lämna sidan!

Kan jag fortfarande säga nej?

Aktuella artiklar

ArtikelBildspel: Vad är okej sex?

Ibland är det svårt att veta vad som är okej och inte när det gäller sex. Här får du veta vad som är tillåtet, vad som är olagligt och vad som kan vara olagligt i vissa situationer.

UMO-poddenHur vet jag om hon vill ha sex?

31. "Jag tvekade lite hur jag skulle fråga, men sen frågade jag bara. Hon verkade glad att jag ställde frågan".

Egna berättelserFlickvännen tjatade om sex fast jag inte ville

Jag ville ju inte se henne ledsen så det slutade med att jag gick med på att ha sex även fast jag inte ville. Efter det så var hon hur glad som helst.

ArtikelSå här sätter du på en kondom

För att en kondom ska ge rätt skydd är det viktigt att du använder den på rätt sätt. Här får du veta hur du sätter på en kondom.

Kondomer och andra skydd mot könssjukdomar

Här hittar du innehåll om skydd mot könssjukdomar.

UMO-poddenNär är rätt läge att ta fram kondomen?

17. "När jag var hemma hos honom första gången såg jag att han hade en prydligt bäddad säng. På sängen låg kondomer och glidmedel förberett för vad som skulle hända under kvällen."

ArtikelSex första gången

Det är vanligt att ha många olika tankar och känslor om hur det är att ha sex med någon för första gången. Det viktiga är att det känns bra för alla som är med.

Egna berättelserLyssna till dina känslor när du vill ha sex första gången

Jag var ganska ivrig på att förlora oskulden, så jag fortsatte skriva med honom. När han sen var hemma hos mig låg vi i min säng och hånglade, och så gick vi vidare till lite annat. När jag frågade honom om han hade skydd med sig så frågade han mig om jag verkligen var säker på att jag ville...

ArtikelSex som inte känns bra

Sex ska kännas bra för alla som är med. Ni bestämmer tillsammans när och hur ni ska ha sex. Det är bra att fundera på vad det beror på om det inte känns bra under sexet, eller om du ångrar något efteråt.

Fråga UMOMin pojkvän tvingar mig till sex

Han säger att han har rätt att ha sex med mig eftersom vi är ihop. Han kan också säga att jag är skyldig att till exempel suga av honom.

Fråga UMOHånglet gick för långt och jag blev rädd för sex

Han började ta på mig innanför tröjan, och kysste mig där. Sen när han försökte röra mig där nere så sa jag nej, för allting kändes konstigt och påskyndat.

Egna berättelserVänta med sex tills du verkligen vill

Sex kan vara något helt fantastiskt, om man verkligen vill ha det och är kåt. Men det kan också bli en hemsk upplevelse om man har det fastän att man inte vill, eller om man har det bara för att ”passa in”.

ArtikelBildspel: Vad är okej sex?

Läs mer om vad okej sex är på andra språk.

Till toppen av sidan