Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Vänta med sex tills du verkligen vill

När man är tonåring kan det kännas som att allt i hela världen handlar om sex. Alla pratar om vem som har det, när man har det, och hur man har det. Det blir ofta en väldigt hög press på tonåringar att ha sex, för att det är något som är ”coolt” att ha. Den pressen har jag själv upplevt, och det ska man inte behöva göra.

Sex kan vara något helt fantastiskt, om man verkligen vill ha det och är kåt. Men det kan också bli en hemsk upplevelse om man har det fastän att man inte vill, eller om man har det bara för att ”passa in”. Sex är verkligen en sådan sak som kan vara både helt otroligt och förfärligt, beroende på omständigheterna.

Med den här texten vill jag försöka förmedla att sex inte är det viktigaste i världen, och det spelar ingen roll om man inte har haft det vid en viss ålder. Jag är 17 och har inte haft sex med någon annan. Jag onanerar ofta och har lärt mig att komma av det, och det är verkligen en bra idé att göra innan man har sex med någon annan. Då vet man ju vad man gillar!

Hursomhelst, när jag var 14–15 hade jag PANIK över sex. Jag ville så gärna ha det, bara för att ha det gjort. Innerst inne ville jag inte ha det, det fanns inte ens någon som verkligen gjorde mig tänd utan jag tänkte att jag kunde ligga med vem som helst bara för att ha det gjort. Så ska man inte tänka!

Jag är den enda i mitt tjejgäng som inte har legat, och det är okej. Tyvärr kan man ju ha kompisar som pressar en lite, som frågar ”borde inte du ha sex snart?” eller ”nu är du ** år, du måste knulla nu!” men NEJ, det måste du inte. Jag uppmanar er till att säga ifrån ifall era vänner håller på såhär eller om ni själva säger såhär till era kompisar, sluta med det. Det är verkligen inte schyst.

Det är kul att prata om sex med sina vänner ibland och det får man absolut göra, men kom ihåg att själva sexet bara handlar om en själv och sin sexpartner. Ingen annan. Ha därför inte sex bara för att kunna berätta för kompisarna att du har haft det. Ha sex för att du vill, när du vill.

Är du 15 och vill ha sex? Ha sex! Är du 18 och inte vill ha sex? Ha inte sex. Vänta tills ni verkligen vill. Och sluta hacka ner på andra och er själva för att ni ännu inte har haft sex vid en viss ålder. Det spelar ingen roll!

Anonym

Mer på UMO

Artikel

Att vilja vänta med sex

Det finns olika anledningar till att vilja vänta med att ha sex med någon. Du kanske inte känner dig redo, inte vill eller vill vänta tills du gifter dig.

UMO-podden

Hur vet jag om hon vill ha sex?

31. "Jag tvekade lite hur jag skulle fråga, men sen frågade jag bara. Hon verkade glad att jag ställde frågan".

Artikel

Sex första gången

Förlora oskulden, tappa oskulden eller sexdebut. Olika personer säger olika om att ha sex första gången. Tänk på att sex inte alltid blir som man tänkt. Och det är alltid okej att pausa eller avbryta.

Till toppen av sidan