Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Varför tänder jag på våldtäktsfantasier?

Fråga

Jag undrar om det är normalt att ibland fantisera om att bli våldtagen? Det händer inte jämt, man det kan hända någon gång ibland. Det har även hänt att jag blivit upphetsad av våldtäktsscener i filmer och böcker.

Svar

Att ibland tända sexuellt på någon form av undergivenhet är ganska vanligt.

Det du fantiserar om är just fantasier. I fantasier har du själv full kontroll och det är du som styr vad som ska hända. Du kan ändra det som händer i fantasin eller helt avbryta den. Du kan alltid sluta läsa och stänga av en film. Därför kan du tycka det är upphetsande med sånt som du inte skulle tycka var okej i verkligheten, för du har alltid full kontroll.

I böcker eller filmer kan sexscener med våld ibland vara gjorda för att man ska bli upphetsad. Porr visar till exempel ofta våldsamt sex. Många tycker att det känns jobbigt att titta på våldsam porr samtidigt som de blir upphetsade av den.

Att tända på våldtäktsfantasier betyder inte att du själv skulle vilja vara med om en riktig våldtäkt, eller att du tycker att det är okej med våldtäkter.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

Frågor & svar

Hur slutar jag att tänka på porrscenen som äcklar mig?

För flera år sen såg jag porr där en kvinna hade sex med en hund. Jag tror inte att jag tände på det så mycket då, inte vad jag kommer ihåg i alla fall.

Frågor & svar

Är sex i verkligheten samma som i porr?

Funkar sex och samlag på samma sätt som det ser ut i porr?

UMO-podden

Wilmas tankar: "Jag inbillade mig att jag gillade hårt sex”

62. Wilma trodde att hon gillade att bli smiskad och dragen i håret när hon hade sex. Hon har spelat in sina tankar om varför hon trodde det och berättar vilket sorts sex hon verkligen gillar. 

UMO-podden

Porr - hur slutar jag titta?

33. "När jag slutade titta på porr blev sexet bättre och jag kunde jag få stånd igen".

Till toppen av sidan