Panik - lämna sidan!
Fråga

Kan man vara tajt eller slapp?

Fråga

Det är väldigt mycket snack om man har en slapp och tajt slida. Jag har stött på det med både kompisar och sexpartners. Men vad är det som gör att man antingen är slapp eller tajt?

För som jag har förstått så ska slidan anpassa sig efter storlek på ens partners kuk. Men ändå har jag fått höra (förmodligen andra också) att ens sexpartner säger att ”man är så tajt”!

Detta är något jag inte förstår riktigt och jag undrar helt enkel vad som gör att fittan upplevs som tajt eller slapp?

Svar

Precis som du själv skriver så anpassar sig slidan alltid efter vad som förs in. Det här med "slapp" och "tajt" slida är mest snack och inte så mycket annat.

Jag tänker att hur upphetsad personen med slida är spelar in en hel del. Vid upphetsning blir slidan våt och svullen. Den öppnar också upp sig för att det ska gå så lätt som möjligt att för in något där. Kanske kan det göra att den känns "större". En slida hos någon som inte är upphetsad kanske kan upplevas som tajt eftersom den inte är våt och redo för sex.

Om personen med slida spänner musklerna i underlivet kan slidan kännas tajtare än om musklerna är avslappnade. Att spänna sig i samband med sex brukar göra att det är svårt att njuta. Så det är ingen bra idé att pröva det.

Jag tänker även att själva sättet du har sex på kan påverka hur det känns.

När en sexpartner säger att du är tajt kanske det egentligen betyder att du är skön att ha sex med. Min tanke är att det nog inte har så mycket att göra med själva slidan utan mer är tänkt som en komplimang i största allmänhet.

Med vänliga hälsningar

Sofia Alsing, barnmorska

Mer på UMO

Snippan

Här hittar du innehåll om snippan.

ArtikelSexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och andra ställen i kroppen.

Till toppen av sidan