Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur gör jag slut med mina kompisar?

Hur kan man göra slut med gamla kompisar på ett schysst sätt? När jag gick i högstadiet hade jag ett kompisgäng som jag trivdes med då. Nu känner jag dock att vi är andra personer än vad vi var då och jag känner mig inte genuint bekväm med de längre och att det nästan bara är ansträngande att vara med dem.

När jag började gymnasiet ville jag sluta hänga med dessa personer och slutade hänga med på saker de hittade på. De hör dock fortfarande alltid av sig och frågar om jag vill hänga på (vilket ju bara är schysst av dem, men jag får dåligt samvete när jag tackar nej).

Det har inte hänt något, jag känner bara att vi har glidit isär varandra och att det är dags att gå vidare. Men hur kan jag framföra detta på ett sätt så att jag inte sårar dem. Det är ju taskigt att undvika dem, så då vill jag hellre göra det klart för dem att vår tid är förbi.
/Wilma

 

Svar:

 • Hej! Har varit i samma sits fast typ tvärtom. Slutade gymnasiet och kompisarna därifrån blev mer fokuserade på saker jag inte kände mig helt bekväm med. Det gick rätt långt och under en gång bröt jag bara ihop och efter den kvällen ringde en av personerna i gänget mig och typ sa att de inte ville ha med mig på aktiviteter längre.

  Även om jag kände att dessa personer inte var rätt för mig längre och hade behandlat mig på icke ok sätt blev jag otroligt sårad av detta. Särskilt då de typ dumpade mig över samtal / snap. Det är viktigt med avslut, jag skulle råda dig att prata med dem irl (kan vara väldigt jobbigt jag vet) och säga som det är. Ärlighet varar längst och även om det är jobbigt där och då får ni ett avslut utan något osagt.
  /Kan känna igen mig lite
 • Hej! Jag tror att det hade varit bra om du kanske sa att det inte funker längre i en grupp (om ni har någon). Eller så kanske du kan ta det face to face, dom kommer nog förstå. Hoppas det hjälper.
  /Annonym
 • Mycket svårt..... Jag tog den lata vägen och svarade bara inte. Men annars kanske man får hitta ett annat gäng att hänga med eller bara helt enkelt vara direkt och förklara att det är över.
  : /
 • Du säger "Jag känner att jag inte vill spendera lika mycket tid med er längre. Det är inte att jag inte gillar er eller att jag inte trivs med er utan för att jag känner att vi har växt ifrån varandra och det är inte samma sak som det var förr. Jag säger inte att vi borde bli ovänner utan att ta distans ifrån varandra. Möts vi på ute någon gång så kommer jag inte tveka på att hälsa på er eller prata med er." enkel lösning mvh
  // Milf lover
 • Jag tror inte att du behöver göra slut, det kan nog tas som taskigare än att tacka nej när de bjuder med. Var bara fortsatt otillgänglig, kanske gradvis, så kommer de nog tröttna så småningom.
  /Cissi
 • Jag befinner mig i samma situation. Jag känner inte för att umgås med ett gäng, men får dåligt samvete av att tacka nej. Jag vill inte bli kontaktad av dem, men känner dåligt samvete av att inte svara, så jag svarar ändå, men det gör ju bara att kontakten fortsätter. Vet inte hur man ska skriva snällt tyvärr. Funderar på det.
  //Samma sits
 • Hej, att göra slut med kompisar är mycket normalt och om du eller de inte gjort det tidigare så kommer inte detta var den första och sista gången. Gå in med en inställning om att det är normalt och gör det inte till en för stor sak! Lycka till
  /Elefant
 • Har varit i många liknande situationer eftersom jag har tappat väldigt många vänner och om jag var dina f.d vänner från högstadiet så skulle jag verkligen uppskatta om du sa som det va till mig. Det skulle göra ont men åtminstone mindre ont än om man bara slutade skriva eller svara utan förklaring.
  /Johanna
 • Jag vet att många tycker det är fel eller ett lat sätt att ”göra slut” när man bara slutar svara eller alltid tackar nej. Men jag tycker faktiskt att det kan funka i vissa situationer. Jag vet inte hur nära vänner ni var, men så länge ni inte var så nära varandra så kan det vara okej att göra så. Det lär rinna ut i sanden till sist.
  /Tjej
 • När jag sa upp kontakten med min fd bästa vän skrev jag ett chatt på snap. Vi hade haft det väldigt turbulent under senaste året och jag mådde skit i hennes närhet. Så jag skrev en chatt eftersom jag ville få ut allt jag behövde säga om varför jag sa upp kontakten. Skrev på ett väldigt snällt sätt eftersom jag ville ha ett fint avslut typ. Och skrev att vi kanske kan hitta tillbaka senare i livet och önskade henne allt gott (även om jag nt menade det…)
  /17 bast
 • Sluta vara med dom, men var inte dum med dom. Gör det inte obvious. Hitta nya vänner som gör dig glad och lycklig. Puss och kram från två girls.
  /Girlypoppers
Till toppen av sidan