Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Kan man må bättre av att inte runka?

Jag har som mål att inte runka eller kolla porr denna veckan. Vill testa och se om mitt mående påverkas på ett positivt sätt. För ofta kan jag uppleva att jag mår sämre efter att jag fått utlösning. Jag vill dock inte sluta onanera helt och hållet utan bara dra ner på det då jag känner att det påverkar mig negativt.

Någon annan som har erfarenhet av att inte komma på ett tag förbättrar ens psykiska välbefinnande? Och hur ska jag göra för att klara att motstå att tömma bollarna när jag blir kåt och upphetsad?
/August 17 år

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag runkar varje dag morgon middag och kväll och jag känner mig avslappnad och glad efter varje utlösning. En gång höll jag upp en vecka och det var jobbigt och jag kände mig spänd och stressad.
  /Peter 15
 • Jag slutade kolla på porr och sånt vilket påverkade mig positivt psykiskt. Mindre ångest och jag blev ändå mer äcklad än kåt av det. Däremot så runkar jag fortfarande väldigt ofta. Det kan bli att man leker med morgonståndet ibland eller om jag har svårt att somna då orgasmen gör det lättare för mig. Så gör det några gånger i veckan.

  Jag har avstått från att runka tidigare under typ "No Nut November" för att precis som du testa hur det känns. För mig personligen märkte jag inte att mitt välmående påverkades. Tycker att det är ett ganska skönt sätt att avstressa mig på. För att kunna avstå så handlar det mycket om att distrahera sig från kåta och sexuellt relaterade tankar. Kan vara svårt för vissa, framförallt om man är i mitten av puberteten. Du får testa dig fram.
  /U19
 • Jag har experience kan man säga. Jag hade sjämvmorstankar och det enda jag gjorde var att runka och titta på porr. Jag är ej självmordsbenägen längre nu men fortfarande deprimerad.

  Iaf, det du kan göra, som jag gjort den senaste tiden, är att få lite friskluft, ta massvist med promenader (2-3 om dagen, men det går bra med bara 1 också). Och lyssna på musik du gillar. Men om jag ska vara helt ärlig så är det klurigt att motstå handtrallan bara sådär, jag klarade det lite mindre än en månad ungefär.
  /Paraplegikern Rutger den II Von handtralla
 • Runka på. Inget dåligt.
  /Dr.Wanker
 • Jag slutade helt en månad. Jag fick från att ha onanerat flera gånger i veckan till ingenting, till en gång i veckan. Nu kör jag bara en gång i veckan, och visst är det svårt att hålla sig vissa dagar men jag har fått det som rutin, och har då något att se fram emot.
  /Tjej på 18
 • Den där nedstämda känslan då får efter är den klassiska "post-nut-clarity" som du säkert hört talats om innan. Vet inte om alla kan relatera exakt, men det är i princip att ditt sex-sug försvinner helt efter du fått utlösning, eller får dig typ att vara smått äcklad på det du kollade på under tiden du onanerade. Skulle inte vilja påstå att jag mår bättre överlag när jag inte runkat på ett tag. Har inte tänkt så mycket på det. Men kan definitivt säga att den "dåliga" känslan efteråt är mycket mindre tydlig när man inte runkat på ett tag. Jag försöker själv bara göra det när jag 100% känner för det. Testa själv och se. Kan starkt rekommendera det. När det gäller att motstå så är det väldigt svårt att säga hur. Undvik att kolla på sånt som får dig att bli upphetsad från början. Om du inte ser det så brukar du inte tänka på det lika lätt. Med tiden blir det lättare. Har du viljan så går det.
  /Anonym 19
 • I början kan det var riktig svårt man kan va stressad. Men efter en längre period kan man känna sig att man kan styra över sig själv mer men det är inget fel att ha lite fredags mys då och då.
  /Kåt och nyfiken pojke
 • Hej! Att runka eller annan sorts onani är inget dåligt men som du säger så är det ju inte så bra om du mår dåligt efteråt. Det kanske har med att du kollar på porr vilket är en ovana du borde sluta med helt så småningom. Börja med att sluta med porrkollandet och se om det hjälper. Annars kan du alltid testa att runka mer sällan och bara göra det för att det är skönt och inte som någon tvångsmässig handling.
  /Anonym

Aktuella artiklar

Svara varandraJag är tjej och får orgasm för snabbt, har ni tips?

När vi hånglar och är på väg till att ligga så kan det räcka med att han trycker sitt ben mot mig och jag får en orgasm. Vilket jag tycker är extremt jobbigt då jag tappar all lust att ha sex.

Frågor och svarVad hjälper mot blue balls?

Ibland vill hon att vi avbryter innan jag fått orgasm och utlösning. Då får jag ont i pungen. Är det farligt?

Egna berättelserTankar om könsidentitet gjorde sex omöjligt - men nu funkar det

Jag gav upp helt enkelt och tänkte att jag var dömd att leva ensam resten av mitt liv. Men så lärde jag känna en person som förändrade allt.

Egna berättelserSex första gången - jag var inte tillräckligt kåt

Vi bytte positioner massa gången men inget fungerade. Han började tappa ståndet så jag gick ner på honom, men när han sedan försökte trycka in den igen kändes det nästan som att den böjdes. Efter en stund slutade vi och klädde vi på oss.

Svara varandraHur gör ni med kladdet efter onani?

Brukar alltid onanera i duschen så man bara sköljer av sen, men känns bekvämare att göra det i sängen, men vad gör man med lubrikationen sen?

Svara varandraKillar, vad tycker ni om dominanta tjejer?

I porr är det jättevanligt med mansdominans, dock skulle jag vilja vara dominant när jag har sex med en kille. Är det nåt ni killar skulle tändas till på, eller skulle det vara oattraktivt?

Svara varandraÄr det okej att sexta och onanera?

Gör jag fel? Är det okej/naturligt eller försöker jag bara intala mig det för att rättfärdiga mitt beteende?

Egna berättelserKompisarna erkände att de onanerade

Frågan var "har du någonsin onanerat?". Alla blev alldeles stela av frågan men sedan började folk svara.

ArtikelSvårt att få orgasm

Många tycker att det är skönt att onanera eller ha sex utan att få orgasm. Men en del tycker det kännas jobbigt att inte få det. Det kan finnas olika anledningar till att du inte får orgasm. Och det finns saker du kan göra för att lättare få orgasm.

Till toppen av sidan