Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Kan man må bättre av att inte runka?

Jag har som mål att inte runka eller kolla porr denna veckan. Vill testa och se om mitt mående påverkas på ett positivt sätt. För ofta kan jag uppleva att jag mår sämre efter att jag fått utlösning. Jag vill dock inte sluta onanera helt och hållet utan bara dra ner på det då jag känner att det påverkar mig negativt.

Någon annan som har erfarenhet av att inte komma på ett tag förbättrar ens psykiska välbefinnande? Och hur ska jag göra för att klara att motstå att tömma bollarna när jag blir kåt och upphetsad?
/August 17 år

 

Svar:

 • Jag är tjej så kan ju absolut vara annorlunda för mig vet inte hur det är för killar alls. Men om jag väntar ett tag emellan är det alltid mycket skönare enligt mig. Känns typ att gör man det ofta blir man typ lite avdomnad, det är inte lika mycket överraskning men gör man det typ 1/vecka eller mer sällan är det lyx hahah
  /Go o gla
 • Hej! Jag är en tjej men kände samma sak för ett tag sen. Jag hade väldigt mycket ångest efter att jag onanerat och kände mig äcklig. Personligen så var det porren som förstörde det för mig, det fick mig att må dåligt. Så sen när jag blev kåt så började jag att läsa sexnoveller istället vilket fick mig att må mycket bättre. När jag väl blir kåt så hjälper det att inte titta på porr för det är det som fick mig att må dåligt.

  Om det är ljudet man behöver för att komma så kan man söka på Spotify och läsa samtidigt eller bara onanera. Hoppas du mår bra snart! Men kom ihåg att det inte är farligt eller dåligt att onanera!!
  /Tjej 17
 • Tja! Jag vill bara säga ur mitt perspektiv vad du borde göra. Jag slutade att runka för ett tag sen för att jag alltid mådde dåligt efteråt. Efter att jag slutat har jag känt mig mer motiverad, gladare och bättre självförtroende. Jag tycker nog att du också ska sluta med att runka om du mår dåligt över det. Det kan vara svårt i början men det blir bättre sen.
  /Kille, 13
 • Tjena! Jag själv utmanade mig själv att inte kolla porr ett helt år men runkade ändå. Det kändes jättebra eftersom för min del gjorde porren så att jag inte blev lika kåt eller glad när jag runkade. Du behöver inte testa ett år men rekommenderar att minska porren men fortsätta runka.
  /Anonym
 • Hej! Det du går igenom är verkligen svårt och du måste vara stolt över dig själv att du utmanar dig. Förr så var jag själv ganska besatt av att onanera men med tiden så började det gå över när jag märkte att det inte känns lika skönt längre.

  Helt ärligt så tycker jag att man inte behöver onanera för att känna sig lycklig men om du känner att du har ett behov av det så får du göra som du vill! Det är inget fel med att onanera för mycket, för lite eller inte alls. Alla är olika och det måste man bara acceptera.

  Men något som kan hjälpa dig att inte onanera kan till exempel vara träning, att du börjar träna regelbundet och du fyller din hjärna med andra tankar som fysisk aktivitet. Eller kom på ett nytt hobby som att spela spel eller måla. Vad som helst funkar bara att du fyller din hjärna med andra tankar och sen så kommer du inte ens märka av att du behöver onanera. Men det tar sin tid såklart. Stort lycka till!
  /Asher
 • Unge barn, mitt råd till dig är att runka på hur mycket du än vill, när du vill. Man kan aldrig få för mycket runkning. De är den bästa medicinen till allting.
  /Runkälskare
 • Jag runkar varje dag morgon middag och kväll och jag känner mig avslappnad och glad efter varje utlösning. En gång höll jag upp en vecka och det var jobbigt och jag kände mig spänd och stressad.
  /Peter 15
 • Jag slutade kolla på porr och sånt vilket påverkade mig positivt psykiskt. Mindre ångest och jag blev ändå mer äcklad än kåt av det. Däremot så runkar jag fortfarande väldigt ofta. Det kan bli att man leker med morgonståndet ibland eller om jag har svårt att somna då orgasmen gör det lättare för mig. Så gör det några gånger i veckan.

  Jag har avstått från att runka tidigare under typ "No Nut November" för att precis som du testa hur det känns. För mig personligen märkte jag inte att mitt välmående påverkades. Tycker att det är ett ganska skönt sätt att avstressa mig på. För att kunna avstå så handlar det mycket om att distrahera sig från kåta och sexuellt relaterade tankar. Kan vara svårt för vissa, framförallt om man är i mitten av puberteten. Du får testa dig fram.
  /U19
 • Jag har experience kan man säga. Jag hade sjämvmorstankar och det enda jag gjorde var att runka och titta på porr. Jag är ej självmordsbenägen längre nu men fortfarande deprimerad.

  Iaf, det du kan göra, som jag gjort den senaste tiden, är att få lite friskluft, ta massvist med promenader (2-3 om dagen, men det går bra med bara 1 också). Och lyssna på musik du gillar. Men om jag ska vara helt ärlig så är det klurigt att motstå handtrallan bara sådär, jag klarade det lite mindre än en månad ungefär.
  /Paraplegikern Rutger den II Von handtralla
 • Runka på. Inget dåligt.
  /Dr.Wanker
 • Jag slutade helt en månad. Jag fick från att ha onanerat flera gånger i veckan till ingenting, till en gång i veckan. Nu kör jag bara en gång i veckan, och visst är det svårt att hålla sig vissa dagar men jag har fått det som rutin, och har då något att se fram emot.
  /Tjej på 18
 • Den där nedstämda känslan då får efter är den klassiska "post-nut-clarity" som du säkert hört talats om innan. Vet inte om alla kan relatera exakt, men det är i princip att ditt sex-sug försvinner helt efter du fått utlösning, eller får dig typ att vara smått äcklad på det du kollade på under tiden du onanerade. Skulle inte vilja påstå att jag mår bättre överlag när jag inte runkat på ett tag. Har inte tänkt så mycket på det. Men kan definitivt säga att den "dåliga" känslan efteråt är mycket mindre tydlig när man inte runkat på ett tag. Jag försöker själv bara göra det när jag 100% känner för det. Testa själv och se. Kan starkt rekommendera det. När det gäller att motstå så är det väldigt svårt att säga hur. Undvik att kolla på sånt som får dig att bli upphetsad från början. Om du inte ser det så brukar du inte tänka på det lika lätt. Med tiden blir det lättare. Har du viljan så går det.
  /Anonym 19
 • I början kan det var riktig svårt man kan va stressad. Men efter en längre period kan man känna sig att man kan styra över sig själv mer men det är inget fel att ha lite fredags mys då och då.
  /Kåt och nyfiken pojke
 • Hej! Att runka eller annan sorts onani är inget dåligt men som du säger så är det ju inte så bra om du mår dåligt efteråt. Det kanske har med att du kollar på porr vilket är en ovana du borde sluta med helt så småningom. Börja med att sluta med porrkollandet och se om det hjälper. Annars kan du alltid testa att runka mer sällan och bara göra det för att det är skönt och inte som någon tvångsmässig handling.
  /Anonym
 • Asså vet inte om det är samma för tjejer när det kommer till att klara sig utan att onanera. För jag har typ råkat glömma bort i några perioder eller bara inte känner lust till det. Och jag vet inte om mitt mående har blivit bättre eller sämre under de perioderna men när man kommer nästa gång efter det är så jäääävla nice! Haha vet inte om jag ens svarade på nått i din fråga men aja. Ha det bra 🙈
  /Tjej
 • Ja, definitivt. Efter tag kommer du inte känna behovet av det. Jag har personligen erfarenhet av "NoFap" och rekommenderar därmed att prova. En vecka, sedan två veckor, sedan tre, fyra, 2 månader. Se hur långt du klarar av. Viktigaste är att distrahera dig genom aktiviteter och att inte exponera dig själv för någon typ av pornografi. Lägg din sexuella energi på annat! Ha sex istället!
  /Kille 21

Aktuella artiklar

Sexnoveller

Jag red honom istället för basketträning

Jag stönar och han frågar mig om han får gå in i mig. Jag svarar med ett självsäkert ja och sätter mig på honom.

Svara varandra

Tips på nya ställningar?

Jag och min flickvän har börjat ha sex, men vi har svårt att komma på nya positioner att ha det i. Vi kör typ bara missionären. Vilka andra ställningar finns det?

Svara varandra

Jag får inte komma under sex, vad ska jag göra?

Min kille kommer snabbare än jag, och efter det orkar han aldrig fortsätta.

Svara varandra

Hur pratar jag om sex med honom?

Jag och min kille har varit ihop i flera år och vi har aldrig haft sex. Hur ska jag ta upp frågan om samlag med honom?

Svara varandra

Hur blir jag hård när det väl gäller?

Idag var andra gången jag hade problem med mitt stånd. Den blir inte hårdare halvhård, eller ”softish”. Det har varit riktigt pinsamt båda gångerna. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

Svara varandra

Hur onanerar ni med mens?

Jag har, under de senaste månaderna, blivit extra kåt under de första dagarna av min mens, när jag blöder som mest. Jag vill gärna onanera, dock vet jag inte hur jag borde gå till väga och letar därför efter tips!

Egna berättelser

Kände press att ha sex

Jag ville va vuxen, jag ville ha en historia att komma hem med, och det var ju trots allt hans sista kväll; inte vågade jag göra honom besviken.

Egna berättelser

Jag var sexberoende men fick hjälp

Sen började jag att skicka nudes till killar för att bli kåt, jag låg till och med en kille som var 19! Det fick överstyr men jag brydde mig inte om det. Jag låg med flera på skolan.

Svara varandra

Vad blir ni tjejer kåta av?

Vad blir ni mest kåt över med en kille? Och hur reagerar du?

Svara varandra

Vad tycker ni om Destroy Dick December?

Själva grejen är att man ska få en orgasm den 1:a december, 2 orgasmer den 2:a december och så vidare.

Till toppen av sidan