Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Fler som ligger efter i utvecklingen?

Hej! Jag är fjorton år och går då i 7:an. Jag är kortast av alla killar i min klass, ljusast röst, minst finnar osv. Det enda som börjat riktigt är att jag har fått hår på snoppen och typ en finne. Vet att det inte är någon tävling men det är ändå jobbigt att vara så sen och ligga så långt efter i utvecklingen. Någon som kan relatera?
/14:årig, kille

 

Svar:

 • Hej! Jag har också så, jag tycker det känns jobbigt för jag vill ha en kille .. men ingen vill bli ihop med mig så jag anar att det är därför.
  //14-årig tjej
 • Jag relaterar, jag är 18 årig kille (oskuld). Fått typ 2 finnar och 3 hårstån på pille snoppen.
  /18 årig kille
 • Hejsan. Jag var själv en av de tidigaste in i puberteten, vilken förstås också är väldigt jobbigt. Under sommaren kommer du säkert igång! Jag hade en killkompis som också var som du; kort och hade en ljus röst. Hans röst var inte mycket mörkare än min (jag är en tjej). Efter sommaren när han kom tillbaka fattade jag inte att det var han som pratade. Han hade mörkare röst än min 9 åriga äldre storebror. Det kommer ska du se!
  //14 årig tjej
 • Jag kom i puberteten snabbt när jag var 10-11 år gammal men då jag växte rätt så bra och just nu så är jag 17 år gammal. 
  /Ahmad
 • Abow knas men tänk inte på det, snart är du förbi dem i utvecklingen.
  /Antonio banderas
 • Jag tycker att du ska se fördelarna med det här, du kommer antagligen växa till rätt mycket senare. Jag själv kom in i puberteten när jag var 11/12 år (Femman några månader innan jag fyllde 12) och det började ju med hår på allt fler ställen och så. Fet tog ett tag och jag växte ikapp en massa då, och blev en av de längsta i klassen från slutet av femman till sjuan och nu i åttan är jag inte värst så lång längre hhahaga) Tänk dig att du säkert blir väldigt lång, jag vet flera styckna som varit i liknande perioder och som nu är nästan längre än mig. Du håller nog på att komma in i puberteten just nu så jag tänker att det kan ta ett antal månader innan du märker skillnaden. En massa killar från min förra klass har precis fått mörka röster så känn ingen press!
  /15 år pojke
 • Själv var jag tidig i puberteten men har en killkompis som är precis som du kort, ljus röst och så vidare. Det är helt normalt oroa dig inte
  /Tjej
 • Jag avundas dig! Min kompis är kort och smidig, medans jag är ganska lång och klumpig. Jag växer fort vilket har lett till knäproblem. Min kompis och jag brukar segla ihop, och då ska man ta sig under seglet varje gång båten vänder. Hon sitter vanligt och böjer lite på huvudet, medans jag halvt ligger ned i en trång båt! Ärligt talat tycker jag att du ska njuta just nu. Jag saknar killarna med gulliga röster. Just nu låter grabbarna i min klass som översta strängen på en ostämd bas!
  /13 årig tjej som tror på jämnställdhet.
 • Jag relaterar inte då jag är tjej men det är många killar i min klass (7:an) som är väldigt korta och inte har börjat puberteten än tror jag. det är okej. många utvecklas sent :)
  /13:årig tjej
 • Det är lugnt du kommer ikapp. Jag hade samma problem.
  /Matias /67
 • Tja! Jag är femton år nu och hade precis samma problem som dig för ett, två år sedan. Jag levde på livet och gjorde det jag gillade och sedan hände det plötsligt! Jag är både lång, har mörk röst och andra tecken som man längtar efter som kille. Även om det är den vanliga tråkiga trösten som kanske inte hjälper så mycket så kommer det att hända dig också. (En fördel med att vara sen är att du kommer att bli längre) Alla killar växer ungefär lika mycket i puberteten. De som kommer in tidigt kankse är 1,50 medan de som kommer in sent kanske är 1,60 det betyder alltså att du kan bli mycket längre!
  /Abbe
 • Jag är en tjej, men jag vill bara säga att alla är olika❤️ Men du kommer nog komma i puperteten snart, jag lovar! Jag känner jättemånga killar i 7:an som inte har kommit in i pupertetn än.
  /Tjej som vet att du kommer komma in i pupperteten snart❤️

Mer på UMO

Artikel

Vad händer i puberteten hos killar?

Puberteten brukar börja någon gång mellan 9 och 14 år. Det första som händer är att testiklarna som finns i pungen börjar växa och bilda mer testosteron.

Egna berättelser

Jag var efter i puberteten

Jag tänkte mycket på att jag inte hade bröst, och ibland grät jag. Mamma undrade vad det var och tillslut fick hon reda på det.

Till toppen av sidan