Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Rädd att min tjej ska lämna mig

Hej jag heter Erik och är 15 år gammal, är tillsammans med världens finaste tjej sen lite mer än en månad sen. Vi har dock hållt på on/off i över ett år och varit tillsammans en gång innan där hon lämna mig för hon inte mådde bra i vårt förhållande. Efter det förhållandet som tog slut i somras har hon legat med flera killar och haft ett annat förhållande också.

Mitt problem är att jag inte nu kan gå en dag utan att övertänka och oroa mig ifall hon kommer lämna mig igen. Tanken att hon kanske skriver med nån annan eller ifall hon funderar på o lämna mig äter upp mig inifrån och ut, vill verkligen få bort detta så kom mer än gärna med tips.
/Erik

 

Svar:

 • Jag tänker att du kanske kan prata med henne om hur du känner och om hur hon upplever situationen. Sen kanske ni kan reda ut det hela.
  /Tjej 13
 • Låter jobbigt att behöva gå runt o tänka på det, men samtidigt förstår jag varför du gör det. Jag tycker att du o hon ska sätta er ner o att du bara berättar om hur du känner o vad du tänker. På så sätt kan hon få en baktanke o förstå dig o kanske berätta tydligare vad hon känner o sådant. Lycka till Erik!!
  //Hanna
 • Jag tror att du kan ha problem med känslomässig anknytning. Jag föreslår att du pratar med en psykolog för att lära dig hur du hanterar de giftiga människorna i ditt liv och hur du ska göra för att inte locka dem till dig.
  /Män stödja
 • Lämna henne innan hon lämnar dig, sigma grindset.
  /Anton
 • Lämna henne då kan hon inte lämna dig.
  /mike
 • Försår att du är rädd för det eftersom det hänt förut. Jag har varit i liknande sitiation. Man vet aldrig hur länge ett förhållande ska vara. Men du kan ju fråga hur hon tänker nu. Och så kan du säga att du bara är intresserad om hon är seriös. Tyvärr kan hon känna sig kvävd eller liknande om du visar att du vill jättemycket. Så kanske kan du vara lite sval/avvaktande. Brukar vara bra att hitta en balans.
  /20 år med erfarenhet
 • Hej, kan känna igen mig väldigt mycket på det här, speciellt när jag va kring din ålder. Ett tankesätt som jag läste mig till för några år sedan är att se det som "detta är inget jag kan kontrollera". Jag vet själv att jag hade kontrollbeteende för att försöka lista ut mer och mer information kring situationerna, men det leder till är ökad ångest kring det och mer tankar som får mig att må sämre.

  Det är väldigt svårt att släppa taget kring dessa tankar och bara lita på människor ibland. När jag fick sådana tankar gick jag in i "Jag kan inte kontrollera detta och jag har inga konkreta bevis för att det skulle hända just nu", och sedan försöka jag hitta på något som får mina tankar på annat (exempelvis sätta mig och spela, gå en promenad med en podd i eller nörda mig in i ett ämne som jag tycker är intressant). Det hjälper kanske inte alltid och det är väldigt svårt att släppa, men det har hjälpt mig många gånger.

  En annan sak kan vara att va öppen med din partner om det, berätta för henne att du känner oro kring dessa saker och att du hade uppskattat lite "reassurance" kring det då och då. Viktigt i detta är dock att du tar upp dina känslor och de tankar som ligger bakom det på ett sätt som inte anklagar henne för något. Öppenhet är absolut det som fungerar bäst för mig skulle jag säga.
  /Kille 24
 • Jag fattar att det kan vara jobbigt att alltid fundera över det. Men bäst vore det nog om du berättade hur du känner så att ni kan komma på en lösning. Du borde inte behöva gå runt och oroa dig. Om ni ska fortsätta att vara ihop måste du lita på henne, annars kommer det inte att funka. Du skulle kunna prata med en psykolog/skolkurator om hur svårt det är att lita på henne, det kan ofta hjälpa. Lycka till!
  /Långt svar :)
 • Jag tycker du ska prata med kompisar om det och försöka vara lite kall. Svårt jag vet. Men tycker nog inte att du ska prata så mycket med tjejen.  Då riskerar hon att känna sig stressad och relationen blir ännu mer ojämn. 
  /erfarenheter av spelet
 • vet du vad? du o tjejen MÅSTE sitta ner o prata med varandra om hur du känner så hon fattar det o försöker förklara att hon it gör dä. om du vet att hon håller på mä andra så lämna henne. 
  /Tjej 08a

Mer på UMO

Att vara ihop

Innehåll om att vara ihop.

Frågor & svar

Jag är svartsjuk på min tjejs förra pojkvän

Jag hittade foton på min tjejs förra pojkvän. Nu jämför jag mig med honom hela tiden. Jag vill verkligen inte bli påmind om hennes liv innan hon träffade mig.

Artikel

Att vara kär

Att vara kär kan vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

Frågor & svar

Han är så svartsjuk

Han blir till exempel sur så fort jag säger hej till en annan kille. Vad ska jag göra? Jag mår så dåligt av det här.

Till toppen av sidan