Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Kristen + muslim, föräldrarna accepterar inte vår kärlek

Jag är kristen och är kär i en muslim. Mina föräldrar skulle aldrig acceptera detta om de visste. Jag är så förälskad och skulle aldrig vilja lämna det vi idag har. Men jag vill inte förlora mina föräldrar heller. Vad gör jag?

/NH

Svar:

 • Hej! Vilken jobbig situation. Jag tycker att om dina föräldrar vill ditt bästa så skulle de inte stoppa dig från dina val och ditt liv. Gå din egen väg! Låt dem inte stoppa dig! <3 Försök prata med de om det, om det går. Annars kan du ta upp det när ni är på något möte i skolan, så får du hjälp av lärarna. (Om du går i skolan). Förstår att det är jobbigt! Tänker på dig! Men som sagt, det är ditt liv inte deras.
  /Kristen kille, 15 år
 • Jag och min kille får inte träffas för han är svart och jag är vit och hans pappa slår han om han blir ihop med mig.
  /ossi
 • Hej. Först, gratis! Det är trevligt att du har träffat någon som du verkligen tycker om. Och för det andra, strunt i dina föräldrar. Det är ditt liv och inte deras, det är inte deras sak med vem du är ihop med. Med Vänliga Hälsningar
  /Ian.
 • Det är ditt liv och dina val. Låt inte dina föräldrar styra dig på det sättet, det blir nog jobbigt först mellan dig och dina föräldrar, men jag tror att det löser sig med tiden.
  /Kräftan
 • Berätta för dem hur viktigt hon är för dig och förstå att kärlek är kärlek.
  /LeMonAdE
 • Det låter som något ingen vill vara med om. Men, mitt tips är att just nu så är du väldigt kär och vill vara med hen. Men det är en väldigt liten chans att du är ihop tills ni blir vuxna. Förstör inte relationen med dina föräldrar om det visar sig bara vara en crush
  /Lesbian tjej🐅
 • Du kan antingen berätt för dina föräldrar och strunta i om dom inte accepterar det. Och då fortsätta vara med den du är kär i. För då har du iallafall försökt och det är ditt liv och dom har inte rätt att hindra dig. Eller så berättar du inte för dom. Det kanse blir svårt att smyga med det men det kan vara bättre än att vara osams med dina föräldrar om vem du är med. 
  /15 åring tjej, vill va till hjälp
 • Det finns jätte många killar i världen men du har bara 2 föräldrar, utnyttja tiden med dom när dom lever. jag är en muslim tjej och jag va kär i en kristen kille så jag förstår hur det känns. Killar kommer och går de är inte värt att förstöra ditt förhållande med dina föräldrar för en kille.
  /16 åring tjej
 • Hej, ganska jobbig situation! Det är så här att en av mina vänner vill gifta sig med en muslimsk kille men hon själv är kristen. Jag vet att deras föräldrar är emot detta eftersom att de tänker på vad som kommer hända sen om de får barn. Att traditioner krockar, ska barnet äta gris, ska de fira jul, var ska de gifta sig, vilken religion ska barnet ha osv.

  Men det spelar ingen roll egentligen, för att det är du som ska vara med honom och inte dina föräldrar!. Om han gör dig lycklig så tror jag säkert att dina föräldrar förstår, de vill ju att du ska ha det bra och vara lycklig.
  /colaaa

Mer på UMO

Artikel

Vad är hedersrelaterat våld och förtryck?

I vissa familjer och släkter är det viktigt att det inte går något dåligt rykte om familjen. Det kan finnas regler, som att du inte får umgås med vem du vill eller ha sex förrän du har gift dig. Det här kallas heder. Om det gör att du blir dåligt behandlad kallas det hedersrelaterat våld och förtryck. Att utsätta någon för det kan vara brottsligt. Du kan få hjälp om du är utsatt.

Frågor & svar

Jag får inte onanera eller ha sex för mamma

Min mamma har sagt att jag som tjej inte får ha sex innan jag gifter mig. Hon har också sagt att jag inte får onanera. Har föräldrar rätt att bestämma om det här?

Frågor & svar

Jag får inte göra det jag vill på fritiden

Alla andra får sova över, vara ute sent och gå på fest, men det får jag absolut inte göra. Det känns så orättvist. Vad ska jag göra?

Till toppen av sidan