Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur kan jag må bättre trots finnar?

Hej, jag är en tjej som länge haft problem med akne i ansiktet och det vill liksom inte försvinna. Har haft flera olika mediciner men ändå så försvinner det inte.

Jag mår oerhört dåligt över det och skäms för mitt utseende. Är det någon som har ett tips på vad jag ska göra, som kanske gått igenom något liknande? Eller som har ett tips på hur jag kan må bättre över mitt utseende?
/En tjej på 18 år

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Försök fokusera på vad du gillar med din kropp! Gillar du dina ben, höfter, hals? När och hur känner din kropp njutning?
  /Någon
 • Du är jättefin som du är! Man ska aldrig jämföra sig med andra. Du behöver inte ändra något.
  /Annonym
 • Asså jag kanske inte är jättebra på det här men jag tycker att när jag inte mår bra över mitt utseende så brukar jag andas och säga att jag är så jävla snygg och ibland brukar jag faktiskt skriva det i min dagbok 📓 Lycka till!
  /BELLA BUS✨❤️
 • Jag är kille som är 19 år och har haft akne väldigt länge sedan 8an ungefär och går nu i gymnasiet. Det var värre innan både hur det såg ut och hur mycket jag tänkte på det. Innan kunde jag undvika att gå ut och träffa folk för jag kände mig ful t.ex. Nu har det blivit bättre med tiden och jag tänker inte på det lika ofta. Medicinen kan hjälpa vissa men andra inte för att aknen kanske bara är p.g.a hormoner vilket det verkar vara för mig så förhoppningsvis går det över av sig själv :) Innan kände jag mig ful och att folk stirrade fett mycket men nu har jag själv insett hur lite det betyder och när jag ser andra med akne tycker jag inte att det är fult eller något det är bara normalt. Det kanske låter jobbigt men jag tror du kan må bättre om du försöker att inte tänka så mycket på det.
  /Moltisanti
 • Alla ser olika ut, jag själv kan ingenting om akne så jag har full respekt för dig! Men jag skulle ändå säga att du borde vara stolt över hur du ser ut. Om någon typ kollar på dig för att du har akne så ge de bara fingret och sen skit i dom. Varför ska du skämmas. Det är isåfall de som du tror kommer tänka något om dig som borde skämmas över att de de inte har något liv. Om man typ typ kollar konstigt på någon annan för att de ser lite annorlunda ut så har man ingen förståelse i hur världen fungerar. Vi alla ser olika ut och det är jävligt tur ändå!

  Lev ditt liv fullt ut och om någon har en åsikt om ditt utseende så ska du tyckta synd om dem för att dom inte har något bättre för dig än att trycka ner andra. Hoppas att din akne försvinner men tills dess så tycker jag att du inte borde bry dig ett skit. Liksom om någon går förbi dig med till exempel gigantiska öron så kanske du reagerar på det, men sen liksom. De flesta har tillräckligt att tänka på i sitt liv att de inte bryr sig om du har akne eller inte. Och om någon bryr sig så skit bara i den personen, har den inget roligare för sig så har personen inget liv. All kärlek till dig och din akne❤️
  /13 år
 • Ingen i den här värden är mer perfekt än den andra. Finnar är inget fult. Nej det är tvärtom, alla har saker som passar dom jag är säker på att du ser skitfin ut även fast du har finnar. Dom är inte dåliga, jag lovar dig. Du är fin som du är. Jämför inte dig själv med andra. Det finns vissa som ser fina ut men kan va dåliga inombords. Tänk på dig själv, tänk alltid positivt, tänk att du är en av de finaste i värden. Låt aldrig andras åsikter ta över dig, va stark, du är vacker som du är.
  /14år
 • Bry dig inte, du är finn som du är.
  /miana
 • Jag har själv haft detta problem. 3:dje medicinen gilt så fungerade det, så ge aldrig upp! Testa testa testa! Kom också ihåg att du tänker mer på din akne än vad andra gör. Och jag vet många som till och med tycker det är attraktivt med akne. Du kommer klara detta.
  /Lina
 • Jag har också finnar, mest i ansiktet. Men försök att inte bry dig om finnarna, du är fin som du är, låt inget eller ingen stoppa dig. 
  /Maja

Aktuella artiklar

Svara varandraHur kan jag få ett bra sommarlov?

Har svårt att komma på en meningsfull rutin och mår ofta sämre på sommarloven.

Frågor och svarKan fillers och skönhetsoperationer ge bättre självkänsla?

Hur stor är risken att man blir som beroende och vill ändra fler och fler saker med sin kropp? Jag har alltid varit missnöjd med min kropp. Jag är ful och mina kroppskomplex gör att jag har väldigt låg självkänsla.

Egna berättelserJag har liten penis och ser fördelarna

Om du håller på med sport eller dylikt så kan det vara smidigare med en kuk som är lite mer kompakt.

Egna berättelserTog bort TikTok och mår bättre

Jag tipsar om att bara låta TikTok vara i typ en vecka. Efter en vecka tänkte inte jag ens på det lägre.

Svara varandraAtt få tandställning - hur var det för er?

Jag är rädd för hur jag kommer se ut och det känns som om jag kommer bli mobbad för det.

Svara varandraHur berättar jag för mamma att jag blivit intresserad av smink?

Jag är 14 år och vill börja sminka mig lite. Jag har tidigare blivit ledsen när mina kompisar förändrades på detta sätt, och detta sa jag till mamma. Jag blev tröstad av att hon sa att jag inte behövde smink. På något sätt har detta ämne blivit så jobbigt för mig att prata om hemma.

Svara varandraMår dåligt av att vara min kompis "kurator", vad ska jag göra?

Själv så är jag en väldigt känslig person och detta blir alldeles för mycket för mig att ta in varje gång, det känns som att våran vänskap är byggd på att jag är som en sorts kurator för henne och jag blir ledsen av detta.

Egna berättelserÄlskar mina små bröst

Jag är 23 år och jag har alltid haft bröst modell mindre. Vi snackar A-kupa, absolut inte B. Och jag har alltid älskat mina små bröst! Jag ville dela med mig om varför,

Svara varandraJag mår dåligt, hur kan jag få hjälp?

Jag vill söka hjälp för mitt mående men jag kan inte prata med mina föräldrar om det och jag litar inte riktigt på psykologer.

Egna berättelserBörjade skriva poesi när jag mådde dåligt

På svenska lektionen hade vi börjat skriva poesi. Jag visste inte själv att jag gilla poesi så mycket men det kändes rätt när jag skrev.

Till toppen av sidan