Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur kan jag må bättre trots finnar?

Hej, jag är en tjej som länge haft problem med akne i ansiktet och det vill liksom inte försvinna. Har haft flera olika mediciner men ändå så försvinner det inte.

Jag mår oerhört dåligt över det och skäms för mitt utseende. Är det någon som har ett tips på vad jag ska göra, som kanske gått igenom något liknande? Eller som har ett tips på hur jag kan må bättre över mitt utseende?
/En tjej på 18 år

 

Svar:

 • Du ska inte skämmas! Egentligen så tänker man inte på om en person man går förbi har acne, jag bryr mig inte om det och tror inte andra gör det heller! Du tänker förmycket på vad andra ska tycka om dig, du är du och fin som du är! Tänk på det😊
  /Tjej 15
 • Förstår precis vad du menar! Har själv haft stora problem med akne. Jag fick en medicin som hjälpte för mig men ärren syns fortfarande på mina kinder. Jag mådde länge dåligt över mitt utseende speciellt under högstadiet innan jag fick en medicin men kände mig länge osäker i början av gymnasiet då jag hade ärr.

  Men efter några år blev ärren lite bättre och jag har lärt mig leva med dom.  Jag får fortfarande massa finnar (även om det inte är innåtgående längre) speciellt runt näsan som dyker upp lite då och då. Tips om hur du kan känna dig finare är att testa nya looks t.ex färga håret, testa ny frisyr, experimentera med smink och kläder. Det hjälpte mig då jag som hittade mig själv (hur klyschigt det än låter) och min look vilket gör att jag känner mig självsäker och glad idag. Jag började som tänka att ärren är en del av mig och min historia.
  /Tjej 19 år
 • Jag har inte några finnar alls nästan. Men kan förstå att det är jobbigt. Det är bra att du har prövat dig fram. Jag tror dock att det bara är att acceptera sitt utseende. Du är nog säkert finare än vad du tror. För att täcka med produkter ger huden mer fett och skapar då mer finnar av fettet. Jag har svårt att acceptera mig själv också ibland pga min ansiktsform men har börjar acceptera det.
  /Tjej
 • Försök fokusera på vad du gillar med din kropp! Gillar du dina ben, höfter, hals? När och hur känner din kropp njutning?
  /Någon
 • Du är jättefin som du är! Man ska aldrig jämföra sig med andra. Du behöver inte ändra något.
  /Annonym
 • Asså jag kanske inte är jättebra på det här men när jag inte mår bra över mitt utseende så brukar jag andas och säga att jag är så jävla snygg och ibland brukar jag faktiskt skriva det i min dagbok 📓 Lycka till!
  /BELLA BUS✨❤️
 • Jag är kille som är 19 år och har haft akne väldigt länge, sedan 8an ungefär och går nu i gymnasiet. Det var värre innan både hur det såg ut och hur mycket jag tänkte på det. Innan kunde jag undvika att gå ut och träffa folk för jag kände mig ful t.ex. Nu har det blivit bättre med tiden och jag tänker inte på det lika ofta.

  Medicinen kan hjälpa vissa men andra inte för att aknen kanske bara är p.g.a hormoner vilket det verkar vara för mig så förhoppningsvis går det över av sig själv :) Innan kände jag mig ful och att folk stirrade fett mycket men nu har jag själv insett hur lite det betyder och när jag ser andra med akne tycker jag inte att det är fult eller något, det är bara normalt. Det kanske låter jobbigt men jag tror du kan må bättre om du försöker att inte tänka så mycket på det.
  /Moltisanti
 • Alla ser olika ut, jag själv kan ingenting om akne så jag har full respekt för dig! Men jag skulle ändå säga att du borde vara stolt över hur du ser ut. Om någon typ kollar på dig för att du har akne så ge de bara fingret och sen skit i dom. Varför ska du skämmas. Det är isåfall de som du tror kommer tänka något om dig som borde skämmas över att de de inte har något liv. Om man typ typ kollar konstigt på någon annan för att de ser lite annorlunda ut så har man ingen förståelse i hur världen fungerar. Vi alla ser olika ut och det är jävligt tur ändå!

  Lev ditt liv fullt ut och om någon har en åsikt om ditt utseende så ska du tyckta synd om dem för att dom inte har något bättre för dig än att trycka ner andra. Hoppas att din akne försvinner men tills dess så tycker jag att du inte borde bry dig ett skit. Liksom om någon går förbi dig med till exempel gigantiska öron så kanske du reagerar på det, men sen liksom. De flesta har tillräckligt att tänka på i sitt liv att de inte bryr sig om du har akne eller inte. Och om någon bryr sig så skit bara i den personen, har den inget roligare för sig så har personen inget liv. All kärlek till dig och din akne❤️
  /13 år
 • Ingen i den här värden är mer perfekt än den andra. Finnar är inget fult. Nej det är tvärtom, alla har saker som passar dom jag är säker på att du ser skitfin ut även fast du har finnar. Dom är inte dåliga, jag lovar dig. Du är fin som du är. Jämför inte dig själv med andra. Det finns vissa som ser fina ut men kan va dåliga inombords. Tänk på dig själv, tänk alltid positivt, tänk att du är en av de finaste i värden. Låt aldrig andras åsikter ta över dig, va stark, du är vacker som du är.
  /14år
 • Bry dig inte, du är finn som du är.
  /miana
 • Jag har själv haft detta problem. 3:dje medicinen gilt så fungerade det, så ge aldrig upp! Testa testa testa! Kom också ihåg att du tänker mer på din akne än vad andra gör. Och jag vet många som till och med tycker det är attraktivt med akne. Du kommer klara detta.
  /Lina
 • Jag har också finnar, mest i ansiktet. Men försök att inte bry dig om finnarna, du är fin som du är, låt inget eller ingen stoppa dig. 
  /Maja
 • Hej! Jag går igenom exakt samma sak! Jag kämpar med mycket akne och finnar samt porer i mitt ansikte. Detta påverkar också mitt självförtroende och gör att jag varje dag sminkar för aknen, vilket bara försämrar hela situationen. Så mina tips till dig är: att inte sminka dig för ofta (eller alls) och att tvätta ansiktet med produkter som funkar för din hudtyp varje kväll samt morgon. Och det kommer att gå över till slut, det brukar inte pågå under en alldeles för lång period:).
  //En tjej med akne
 • Gud jag tycker akne är ASSNYGGT ärligt talat! Måste väl finnas folk som håller med mig eller?! Om du bara mår dåligt över utseendet tycker jag du ska sluta med det! Asså jag menar det, akne är assnyggt!
  /Tjej
 • Sätt ditt mindset som om du är en bossbitch och din akne är bevis på d. Slay
  /Bög 15 som har haft skitsvårt med akne
 • Hej jag är en tjej i 16 års åldern som också har väldigt mycket finnar och jag är faktiskt den enda i min vängrupp som har det så jag fattar att det kan vara jobbigt. Det jag skulle rekommendera är att om dom mediciner du använt it funkar så kan du alltid testa nya det finns alltid något som är gjort precis exakt för din hud. Och om det är väldigt jobbigt så finns det alternativet smink. Ett tips försök hitta veganska smink eller o parfymerade smink. Jag får finnar mycket på grund av vad jag äter eftersom min hud är fettigt så brukar det it vara så bra för mig att äta saker som innehåller mycket fett som t.ex majonnäs och nu säger jag it att du ska sluta äta allt du gillar som innehåller fett utan ba minska på de. Och kom ihåg skäms it över dina finnar dom gör dig it mindre snygg du är exakt lika vacker med eller utan. Finnar är en sak som många lider av så du är it ensam och jag kan svära att folk it tycker dom är äckliga eller fula det är något naturligt som alla nån gång har fått. Jag kan personligen säga att när jag ser nån med finnar så är min första tanke personen är så himla vacker.
  /Paulina ❤️

Aktuella artiklar

Egna berättelser

Hur jag lärde mig omfamna mina ärr som en del av mig själv

Det finns dagar när jag känner mig som ett trasigt skal av den flicka jag en gång var. Jag har överlevt det ofattbara, och jag har lärt mig att omfamna mina ärr som en del av mig själv.

Svara varandra

Duschar ni efter idrotten?

Duschar ni efter idrotten i skolan? Om inte varför?

Egna berättelser

Mina diagnoser räddade mitt liv

Jag spenderade en stor del av min barndom orolig, ledsen och isolerad. Duktiga tjejer går ofta odiagnostiserade, men snälla sök hjälp om du tror att det behövs.

Svara varandra

Jag är rädd för krig - är det fler som känner samma?

Jag gick in på TikTok idag och fick upp flera videor om att det kan bli krig i Sverige. Detta gör mig orolig och lite rädd över vad som ska hända.

Svara varandra

Min förälder är allvarligt sjuk - ge mig hopp!

Just nu känns allt jobbigt och jag känner mig aldrig helt glad. Jag skulle verkligen behöva höra av andra som varit med om samma sak och att det har slutat bra för dem.

Artikel

Stötta någon som mår dåligt

Du behöver inte vara expert för att stötta någon som mår dåligt. Du kan vara ett stöd bara genom att finnas där. Att lyssna, prata, hitta på saker eller bara vara tillsammans kan kännas hjälpsamt för den som mår dåligt.

Svara varandra

Hur kontaktar jag skolkuratorn?

Det känns konstigt och nästan lite pinsamt att skriva till skolkuratorn för att jag har typ aldrig pratat med någon om mina problem förut.

Svara varandra

Orolig inför döden, vad tror ni händer?

På senaste har jag tänkt mycket på vad som händer efter döden och får riktig panik på när jag tänker att allt kanske bara försvinner. Har aldrig vågat varken prata eller skriva om det.

Svara varandra

Osäker på min snippa - hur ser era ut?

Jag är väldigt osäker på min vagina då den har en helt annan färg och är nästan svart vid blygdläpparna, är detta bara jag?

Till toppen av sidan