Panik - lämna sidan!
Sexuell läggning och könsidentitet

Tack för ditt svar!

Det kan ta ett tag innan ditt svar publiceras.

En person med glasögon som ler. Illustration.

Aktuella artiklar

Fråga UMOHar ni några tips på hur jag ska komma ut?

Jag är homosexuell och vill vara öppen med det. Jag är dock rädd för hur mina vänner ska betrakta mig efter att jag gjort det officiellt.

ArtikelSexuell läggning

Sexuell läggning handlar om vilket kön de personer har, som du blir kär i och attraherad av. Du har rätt att älska och vara tillsammans med vem du vill. I Sverige står det i lagen.

ArtikelQueer - att slippa definiera

Queer kan vara ett ord för att beskriva dig själv när det till exempel handlar om ditt kön eller din sexualitet. Det kan också vara ett sätt att visa att du tycker att det ska finnas plats för andra normer än heterosexualitet i samhället. Eller att du inte måste vara på ett visst sätt bara för att du är ett visst kön.

Egna berättelserAtt komma ut är det bästa jag gjort!

Jag var livrädd för att berätta. Jag skadade mig hellre på många olika sätt. Vad skulle dom tycka? Vad skulle dom säga? Skulle dom fortfarande älska mig? Låta mig få komma hem?

ArtikelHetero överallt

Olika läggningar har alltid funnits. Ändå handlar väldigt många serier, filmer och låttexter om kärlek mellan en kille och en tjej. Nästan som om det bara fanns heterosexuella i världen. Och vissa tycker fortfarande att det är konstigt när någon visar öppet att hen inte är hetero.

ArtikelTrans och cis

Det går att fundera mycket på om man är kille, tjej eller något annat. Och om man vill kalla sig trans, cis eller något annat.

Till toppen av sidan