Panik - lämna sidan!
Fråga

Min kille slår mig när han är full, hur gör jag slut?

Fråga

Min kille har på senaste tiden börjat dricka väldigt mycket och när han är full så kan han helt plötsligt börja skrika och slå mig.

Det händer inte alla gånger han är full, men oftast. När han är nykter är han jättesnäll, och det är svårt att tro att han blir som ett svin när han dricker.

Det är inte många som vet om det här. Mina kompisar tror inte på mig och det gör det jättejobbigt för mig. Jag har verkligen tröttnat på honom men vågar inte göra slut.

Han tror att det är okej att han beter sig som han gör, jag har fått honom att tro att han äger mig på något sätt. Kan ni ge mig förslag på hur jag ska göra slut? Det går inte att prata med mina kompisar, det har jag försökt.

Svar

Du tänker helt rätt. Du ska inte vara tillsammans med någon som slår dig. Din kille behöver hjälp med sitt drickande och sin aggressivitet. Att han slår dig är ett brott som du kan polisanmäla.

Du skriver att du inte vågar göra slut. Men du vet att du behöver göra det, eftersom du frågar hur du ska göra. Det tycker jag låter bra, även om jag förstår att det kan vara svårt att göra slut.

Jag tycker att du ska berätta för honom att du inte vill vara tillsammans med honom och varför. Gör det när han är nykter. Känns det svårt att göra slut när du är ensam med honom så ta med dig någon som stöd. Du kan också skriva till hon och göra slut.

Mitt råd är att du inte har någon kontakt med honom efter att du har gjort slut. Han kanske försöker kontakta dig, men som läget är nu tycker jag inte att ni ska ha kontakt. Kanske ni kan vara kompisar i framtiden om han får hjälp, men inte nu.

Jag tycker att du ska kontakta en ungdomsmottagning om du känner att du behöver stöd i att göra slut. Där kan du få stöd av en kurator eller en psykolog. Du kan också ta hjälp av någon vuxen hemma.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Till toppen av sidan