Fråga

Hur vet jag om jag är bisexuell?

Fråga

Jag är en tjej på 15 år som undrar hur jag vet om jag är bisexuell? Är det om jag vill ha sex med både killar och tjejer? Eller är det om jag blir kär? Eller är det om jag inte tycker att det spelar någon roll vem jag är kär i?

Svar

Att kalla sig bisexuell brukar betyda att man blir kär i eller sexuellt attraherad av personer oavsett vilket kön de har. Om det stämmer in på dig skulle du kunna kalla dig bisexuell om du vill.

Du bestämmer själv om du vill kalla dig bisexuell eller inte eller om du överhuvudtaget vill kalla dig för något som har med sexuell läggning att göra. För många känns det bra att definiera sin sexuella läggning. För en del kan det också vara skönt att berätta för andra. Men det finns också de som inte vill definiera sin sexuella läggning.

Om du känner dig osäker kan det vara bra att prova dig fram till vad som känns bäst. Det viktigaste är att det känns bra för dig och att du är nöjd och trivs med den du är.

Ibland kan det vara skönt att prata med någon om sina funderingar. Kanske finns det någon bra kompis eller vuxen i din närhet som du kan prata med om dina tankar?

Du kan också prata med någon på en ungdomsmottagning eller med kuratorn på din skola. De är vana att prata med unga om liknande frågor.

Med vänliga hälsningar
Sara André, kurator

Till toppen av sidan