Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur vet jag om jag är bisexuell?

Fråga

Jag är en tjej på 15 år som undrar hur jag vet om jag är bisexuell? Är det om jag vill ha sex med både killar och tjejer? Eller är det om jag blir kär? Eller är det om jag inte tycker att det spelar någon roll vem jag är kär i?

Svar

Att kalla sig bisexuell brukar betyda att man blir kär i eller sexuellt attraherad av personer oavsett vilket kön de har. Om det stämmer in på dig skulle du kunna kalla dig bisexuell om du vill.

För många känns det bra att ha ett ord som beskriver ens sexuella läggning. Du bestämmer själv om du vill kalla dig bisexuell eller om du överhuvudtaget vill kalla dig för något som har med sexuell läggning att göra.

Om du känner dig osäker kan det vara bra att prova dig fram till vad som känns bäst. Det viktigaste är att det känns bra för dig och att du är nöjd och trivs med den du är.

Ibland kan det vara skönt att prata med någon om sina funderingar. Kanske finns det någon bra kompis eller vuxen i din närhet som du kan prata med om det här?

Du kan också prata med någon på en ungdomsmottagning eller med kuratorn på din skola. De är vana att prata med unga om såna här saker.

Med vänliga hälsningar
Sara André, kurator

Mer på UMO

Egna berättelser

Jag tror jag är bisexuell

När jag är med mina kompisar kan vi skämta om homosexualitet och jag spelar med och skrattar för att inte verka konstig.

UMO-podden

Är jag lesbisk och hur kommer jag ut?

02. "Hjärtat bultar, tick tack. Man har inte sagt det men man vet att man ska säga det. Sen säger man det och väntar tills man får en reaktion. Då bara phuuu."

Till toppen av sidan