Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag är homosexuell men mina kompisar är homofober

Jag har nyligen kommit fram till att jag är homosexuell. Detta är ganska jobbigt eftersom alla mina kompisar är homofober och jag tror att jag har känslor för en av mina kompisar. Jag mår jättedåligt, hur ska jag göra? Kan man vara homosexuell och homofob samtidigt?
/Måns

 

Svar:

 • Om du mår dåligt av att dina vänner är homofober kan du sluta vara med dem och skapa en ny kompiskrets. Om det är förstående kan du försöka förklara för dem om hur du känner och att det är normalt att vara homosexuell.
  /🐝sexuell
 • Ja du måns jag tror inte det är möjligt.
  /sexprinsessa
 • Då är dom inte dina vänner.
  /cum
 • Jag har en kompis med samma problem och det slutade med att de inte ville vara kompis med henne. Jag kan inte relatera till din fråga då jag är i en kompiskrets med flera homosexuella personer, men jag tror att det är bäst att lämna dem och hitta bättre vänner.
  //Bisexuell
 • Kom ihåg att man kan göra slut med vänner också.
  //dr
 • Hej. Berätta för dem. Även om det är jättejobbigt. Så får de minsann känna att en av deras vänner är gay och att de inte kan hålla på och vara äckliga homofober. Om de sedan inte vill vara vän med dig för det så är det de som förlorar på det, inte du! De är de inte värda dig. Kram
  /L
 • Ja det kan man även fast det låter konstigt. Ett exempel finns i filmen The Perks Of Being A Wallflower där en är väldigt macho och tuff i skolan bland de populära grabbarna. Men i hemlighet älskar honom och döljer deras förhållande, mest pga att hans pappa ger honom stryk för att han är gay.

  Är du säker också på att dina vänner inte skämtar homofobiskt som en grej och egentligen inte har något emot det? Låter väldigt tufft för dig och du förtjänar vänner som får dig att kunna vara dig själv. För vad är livet till för om man inte tar chansen att vara lycklig? Du kommer bara lida om du håller kvar personer som får dig att må dåligt och det kommer påverka allt annat, skolan, sömnen osv.
  /Shemllo
 • Jag har typ varit i samma situation. Jag var kär i en kompis som inte riktigt sa något homofobiskt men var vän med alla homofober i klassen. Var inte riktigt så att alla i min vänkrets var homofobiska men det var en allmänt osäker miljö. Jag kom aldrig ut eller sa något till mitt crush för jag ville inte utsättas för hatbrott.

  Jag slutade gradvis vara vän med mitt crush och känslorna försvann fast det var väldigt jobbigt i stunden men nu i efterhand så känns det som jag gjorde rätt. Men till din fråga så är det liksom möjligt att vara homofob och homosexuell samtidigt pga internaliserad homofobi men jag tycker att det är inte bästa tillfället att bygga upp en relation på.

  Han behöver i sådana fall jobba på det själv utan att du riskerar din säkerhet. Ifall om du känner att du fortfarande skulle vara säker om du kom ut och berätta att du gillar honom så gör det absolut även ifall om han inte besvarar känslorna men sätt din säkerhet först. Och med säkerhet så menar jag inte bara det fysiska utan också det mentala säkerheten som är viktig.
  /Lesbiska Love
 • Försök prata med dom om så går och få dom att förstå varför det är okej att du känner som du gör. Ifall dom vägrar förstå och börjar bete sig taskigt är dom inga vänner och är bara att dumpa.
  /Cykel
 • För det första tycker jag så sjukt synd om dig, förstår verkligen hur svårt det måste vara för dig. Tycker att du borde sluta vara vänner med dem men du väljer helt klart själv! Om du vill vara vänner med dem kan du alltid göra ett försök med att förklara varför homosexualitet är helt normalt och att det är dumt att tycka olika än det.

  Fast eftersom de är homofober kanske det blir svårt. Om du vill fortsätta vara kompis med dem och känner att du vill vara homofob och homosexuell samtidigt kan jag nog inte hjälpa dig. Men jag vill att du ska veta att jag och flera andra finns här för dig! Lycka till! ♡
  /Kye
 • Jag har kommit fram till att jag är bi. Mina kompisar är också homofober. Men min kusin stöttar verkligen mig genom allt. Jag är väldigt rädd för att komma ut, särskilt pågrund av mina kompisar. Hitta en person som stöttar dig!
  /Ellen
 • Hej Måns! Det är jättesynd att du känner så. Om dina vänner vet om din läggning så kan du försöka prata med dom och förklara. Om de inte vet så kan du välja mellan att inte berätta för dem och fortsätta som vanligt, eller så kan du gå ut med din läggning för dem och därefter berätta att du blir ledsen.

  Enligt mig bör du göra ett val som får dig att må bäst, och då du mår dåligt av detta så bör något göras. Om dina vänner gillar dig för den du är så tror jag att det inte bör vara något problem, men om de däremot inte accepterar detta så är de nog inte rätta vänner för dig då du mår väldigt dåligt av detta.

  Jag tror att man kan vara homosexuell och homofob samtidigt, vissa har svårt att acceptera sin läggning och försöker trycka bort det, det kan nog också bero på ens umgänge osv. :( Men precis som tidigare nämnts här så är det så många som finns här för dig! <3
  /pumpawille
 • Kort svar: Lämna dina vänner. Var inte vän med dom. Det är inga riktiga vänner. Skaffa nya vänner. Det är okej, vissa har inte lärt sig ännu att det är okej men homosexualitet. Var stolt över dig.
  /Människa
 • Lämna dem
  /Leave

Mer på UMO

Artikel

Hur kom du ut?

Hur berättar man om sin sexuella läggning eller könsidentitet? Eller kan man komma ut på andra sätt? Ge dina tips eller ta del av andras berättelser.

Svara varandra

Hur kan jag bemöta homofobin i klassen?

Senast igår fick jag frågan av en i min klass om jag skulle kunna ha sex med honom om jag var "normal". även fast jag inte visar det så är det extremt jobbigt att höra. vad ska jag göra?

Till toppen av sidan