Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Min kille tjatar om sex och låter mig inte göra slut

Fråga

Jag är tillsammans med en kille som inte är särskilt snäll mot mig eller mina vänner. Jag märkte inte det i början.

Han "tjatar" sig till sex med mig fast jag säger nej. Det blir alltid som han vill ändå. Han har även varit otrogen flera gånger och han kallar mig fula saker om han inte får som han vill.

Jag vill inte vara ihop längre, jag har försökt dumpa honom men han kommer alltid tillbaka. När min kompis sa till honom att jag dumpat honom och att han ska lämna mig ifred, sa han bara: "Nä, hon menade inte det, vi bara bråkade lite".

Vad ska jag göra?

Svar

Det är helt rätt att du gör slut och det måste din kille acceptera. Du ska inte behöva vara ihop med någon som beter sig dåligt mot dig.

Det är inte okej att han tjatar om sex. Han har inte rätt att ha sex med dig om du inte vill. Det är olagligt att göra något sexuellt med någon som inte vill det.

Det är bra att du pratar med dina vänner om hur du har det. Men jag tycker också att du ska prata med en vuxen. Då kan du få hjälp att prata med killen så att han förstår att ert förhållande är slut, och att det han gör inte är okej.

Du kan prata med en vuxen hemma om det känns okej. Du kan också få hjälp och stöd av skolkuratorn eller en någon på en ungdomsmottagning. De är vana att stötta unga i din situation.

Med vänliga hälsningar
Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

Mer på UMO

Egna berättelser

Jag lyckades ta mig ur ett destruktivt förhållande

Till en början var han supersnäll, trevlig, kanske lite blyg men jag fick fortsatt göra som jag ville. Cirka 7 månader in i vårt förhållande började han på olika sätt kränka mig.

Svara varandra

Pojkvännen vill filma när vi har sex

Jag har sagt nej men han fortsätter tjata och säger att han bara vill få de på film/video för att han älskar mig och vill ha nått på mig att titta på när vi inte kan ses.

Svara varandra

Han sprutade på mitt lår fast jag inte ville ha sex

Han hade alltså runkat på mig. Jag har aldrig haft sex med någon så jag vet inte hur det ska gå till. Är det normalt att känna så här?

Artikel

Att göra slut

Du kan vilja göra slut av flera anledningar. Försök att göra slut på ett schysst sätt om du kan.

Till toppen av sidan