Panik - lämna sidan!
Fråga

Min kille vägrar låta mig göra slut

Fråga

Jag är tillsammans med en kille som inte är särskilt snäll mot mig eller mina vänner. Jag märkte inte det i början.

Han "tjatar" sig till sex med mig fast jag säger nej. Det blir alltid som han vill ändå. Han har även varit otrogen flera gånger och han kallar mig fula saker om han inte får som han vill.

Jag vill inte vara ihop längre, jag har försökt dumpa honom men han kommer alltid tillbaka. När min kompis sa till honom att jag dumpat honom och att han ska lämna mig ifred, sa han bara: "Nä hon menade inte det, vi bara bråkade lite".

Vad ska jag göra?

Svar

Du ska helt klart avsluta den här relationen. Det är jättebra att du söker hjälp hos dina vänner eftersom det som händer inte är bra för dig. Du ska inte vara kvar i en relation där du övertalas till sex eller där någon är elak mot dig.

Eftersom killen inte respekterar det du säger kan du verkligen behöva andras stöd. Det kan vara att de säger till honom, men också att du får förståelse från andra för situationen du hamnat i.

Jag tycker också att det är bra om du kan prata med någon vuxen om det som händer dig. Det kan även vara bra om en vuxen pratar med honom.

Kanske finns det någon vuxen hemma, föräldrar eller äldre syskon som kan hjälpa dig. Du kan också få hjälp och stöd av skolkuratorn eller en kurator på en ungdomsmottagning.

Med vänliga hälsningar
Anna Widell, kurator

Till toppen av sidan