Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Han sprutade på mitt lår fast jag inte ville ha sex

Hej, jag är 16 år och är oskuld. Jag var nära på att ha sex några få gånger men har backat för jag inte har känt mig redo. Fast en händelse hände mig för ungefär en månad sedan med en kille som jag gillade ett tag.

Vi sågs hemma hos mig och jag märkte hur killen ville ha sex. Vi började kolla på film och jag känner direkt hur han ger mig hintar liksom. Vi hånglande och så och jag kände hur han ville mer, men jag ville chilla lite. Jag sa till honom ” bara så du vet vill jag inte ligga eller något ” och han var okej med det. Fast han var ändå lite för på och ville ändå ta av mig mina kläder.

Jag kände mig ganska obekväm med det men jag gjorde det ändå. Jag gillade ändå denna kille och jag ville att han skulle gilla mig tillbaks liksom. Vi höll på ett tag men när han tog sina händer innanför mina trosor tog jag bort de direkt. Och han försökte ta min hand innanför hans kalsonger, men jag tog bort handen direkt. Men han försökte ändå fortsätta även fast det var uppenbart att jag inte ville. Under tiden försöker jag komma på med ”ursäkter” som att kolla på film eller gå och äta mat, men det ville han inte.

Men sedan när det går ett tag och vi fortsätter att hångla känner jag hur blött det blir på mitt lår. Han hade alltså runkat på mig. Jag låtsats som att allt var okej och han också och sedan åkte han hem en stund efter det. Jag känner mig ganska dum och jag skäms över detta i efterhand eftersom vi aldrig har varit med varandra mer (även om vi har gemensamma vänner och jag behöver se honom i skolan oså).

Jag tänkte först att det bara var jag som var för feg för att ha sex och att jag egentligen borde ha gjort det den kvällen för att han ville det. Men det kändes verkligen inte bra den kvällen och jag mår dåligt över att jag lät det gå så långt ändå.

Jag kände mig även jätteäcklig över att det kom sperma på mitt lår och i min säng. Men jag har aldrig haft sex eller haft något intimt med någon alls så jag vet inte hur det ska gå till? Är det normalt att känna så här första gången för allt är så nytt för mig? För jag känner mig rädd att ha sex i framtiden nu om det ska ske på detta viset och jag vet inte om jag kommer våga?

Svar:

 • Hej! Jag vill börja med att säga att det var bra att du sa till och stod på dig eftersom du inte ville. Ingen har någonsin rätt att tvinga dig till sex eller pressa dig till sex. Det är bra att du inte gjorde det bara för att han ville. Det är inte heller så det ska kännas efter första gången. Vad han gjorde var att gå över gränsen. Att han runkade på dig och försökte pressa dig är dessutom en form av sexuellt övergrepp som du skulle kunna anmäla.

  Du ska aldrig ha sex om du inte vill och du har alltid rätt att säga nej. Att han inte respekterade att du inte ville är inte ditt fel. Det är han som gjort fel. Glöm aldrig det. Om man har sex med en person som respekterar en så går det inte till på det sättet. Så mitt råd till dig är att vänta med sex tills dess att du är i en situation där det känns bra och där killen respekterar dina gränser. Annars finns risken att du ångrar att du hade sex, där har jag varit själv pga en kille som pressade mig. Gör det bara när du vill och låt ingen annan pressa dig. Sex ska kännas bra, både fysiskt och mentalt. Gör det inte det så är det bäst att vänta. Och ha aldrig sex med någon som inte respekterar ett nej.
  /Tjej, 22
 • ush jag blir äcklad av killen, han är kanske snäll men detta är verkligen sexuellt ofredande, om du avbryter men han fortsätter så ska han sluta. och han ska absolut inte runka på dig utan att ha frågat för det är verkligen inte bra. jag hopppas verkligen att du ändå mår bra. osen ska du inte stressa över att ha sex, du ska ha det när du vill och känner att du är redo. men gör det med någon du litar på isåfall. och prata tydligt med den innan vad det är du vill göra och till exempel om de e något du inte vill göra lxm<3
  /Emilia
 • Det är INTE så de går till! Ingenting var ditt fel, du har dina gränser och ingen har rätt att tycka saker om de eller gå över dem. Den enda som gjorde fel var killen, som inte kan ta ett nej. Du borde varken skämmas eller vara rädd för att ha sex i framtiden, för det som killen har gjort mot dig. Sex ska vara en bra upplevelse, med respekt för varandra och förståelse. Killen som gjorde detta sexuellt ofredade dig vilket är ett brott, om du skulle vilja kan du anmäla, eller om händelsen påverkar dig mycket så kan du prata med en skolkurator eller någon annan du litar på. Men det viktigaste du ska veta är att det verkligen inte är så sex går till, om det görs på rätt sätt och med rätt person.
  /15
 • Jag är oxå en oskuld, men jag vet att ens partner inte ska bete sig sådär. Om du sagt och visat till hnm att du inte är redo så MÅSTE han respektera det. Du har din rätt att säga nej när du vill. Även om ni precis ska sätta in den. Att han runkade på dig utan ditt tillstånd eller vetan är en form av övergrepp. Och ta din tid. Du ska inte känna dig stressad över att förlora oskulden. Lyssna på din kropp och ta hand om dig!
  /Lovelu
 • Du ska inte göra något som du inte känner dig bekväm med, om du känner ens lite att det är obekvämt så borde du ändå säga nej. Han har gjort saker mot dig utan ditt samtycke. Jag tycker du borde anmäla det!
  /tjej 15 år
 • Det är helt normalt att vara nervös första gången och ofta blir det inte sexet alls bra. Man känner när man hittat rätt person. Mycket handlar om kommunikationen mellan dig och den som man vill ligga med. Det som du berättade är inte alls hur sex ska se ut. Båda ska vilja och ge tydliga tecken om att man vill. Känner man sig osäker om den andra vill ska man fråga.
  /Kille, 17
 • Du har absolut inte gjort något fel, han skulle ha slutat direkt när du sa att du inte ville, att han sedan fortsätte och tillslut sprutade på ditt lår är jävligt äckligt gjort av han, så nej sex ska inte gå till sådär, båda parterna ska känna sig redo och inte tvingad🙈🙈🙈
  /Trosbärande kille 03
 • Du ska inte gö nåt om du inte vill!!! Säg åt han. Det är du som bestämmer vad du vill gö. Det är snarare han som borde skämmas. Du känner dig redo när du är redo! Kom ihåg det! Men om han inte lyssnar sluta va med han för då är han inget att ha. Hoppas det känns bättre snart Mvh
  /Kille på 15
 • Hej! Det är inte alls så här sex ska se ut. Jag är en äldre tjej och känner verkligen med dig. Jag vill bara att du ska veta att detta inte på något sätt är okej. Han har gått över gränsen med råge eftersom han visste att du inte ville ha sex men ändå fortsatte och till och med kom på dig utan din tillåtelse.

  Sunda män och killar beter sig inte på ett sådant här sätt. De kan ta ett nej och slutar fråga gång på gång. De kan läsa av ens kroppsspråk och veta när situationen inte är ömsesidig längre. Den killen du träffade fortsatte trots att du visade både verbalt och fysiskt att du inte ville - det är inte okej och är ett sexuellt övergrepp. Polisanmälan är faktiskt ett alternativ om du vill.

  Jag kan känna igen mig i dina känslor, det du skriver om att du blir oroad inför nästa gång du kanske blir intim med någon. Jag var med en kille en gång i samma ålder som du, som trots att jag visade kroppsligen att jag inte ville, kysste mig och tryckte sig alldeles för nära mig. Jag började fundera på om det skulle kännas på det sättet - men nej. Nu har jag en pojkvän som aldrig fått mig att känna på det viset ens i närheten. Det fick mig att inse att det inte ska kännas så som du kände i ett hälsosamt förhållande.

  Du gjorde HELT RÄTT i att säga nej till att ha sex, men han lyssnade inte på dig och det är helt okej att vara orolig och rädd. Gå iväg och prata med psykolog eller kurator om det blir väldigt jobbigt eller påfrestande för dig. Kom ihåg att aldrig säga ja till något för att du är rädd för att någon ska bli arg eller gilla dig mindre osv. De killar som är värda att ha kan ta ett nej och har inga problem med det heller. Du är stark och modig som vågar be om råd <3
  /Äldre tjej
 • Hej. Det ska absolut inte vara så här. Han gjorde något mot din vilja och du visade och sa tydligt att du inte ville. Sex ska vara skönt och roligt för båda och om du inte känner dig redo, så ska du vänta tills du känner dig redo. Det som hände är inte ditt fel. Du ska inte behöva gå med på sex för att personen ska tycka om dig. Jag är så ledsen att detta skulle bli din första upplevelse av sex, för detta är inte hur bra sex med samtycke ska gå till. Det ska vara roligt och kännas skönt och bekvämt, du ska göra det för din egen njutning <3
  /16 åring tjej
 • Jag tror att det där är sexuellt övergrepp :)
  /Anonym
 • Det är väldigt normalt att känna så och om man inte känner att det känns rätt så ska man inte göra det. Det är alltid bra att vänta det kommer inte hända något om du väntar. Första gången ska du känna dig trygg och verkligen vilja. Sen när du visar att du inte vill är det inte okej av honom att fortsätta speciellt inte när han har fått ett nej.
  /sexdrottningen
 • Så här ska det absolut inte kännas! Han glömde att fråga dig och det låter som att ni inte hade samtycke. Han gjorde fel, han gjorde ett övergrepp på dig för att han försökte tvinga dig även fast det inte blev så som han ville så kan det fortfarande vara ett övergrepp. Detta tycker jag att du ska anmäla fy! Sex ska kännas tryggt och skönt och man ska bli glad av det och känna ett lugn!
  /Agnes
 • Alltså det är inte snällt gjort, han kanske är snäll, men du borde prata med honom eller någon du kan lita på. Se till att ni är två eller fler när du pratar med honom.
  /Lycka till
 • Har du träfats någon mer gång med den killen? Men det var inte ok det han har gjort mot dig. Har du sagt till dina föreldra om det här? Det skulle jag gjöra om jag var du.
  /ajerf
 • Du gjorde rätt som inte hade sex även om han ville. Lycka till i framtiden!!!!!!!
  /En som inte har haft sex men längtar ändå😊😊😊
 • Hej! Usch vad hemskt! Svar på din fråga första: Nej, det ska inte gå till så. Sex SKA bygga på samtycke. Som jag uppfattade det fanns det inget samtycke. Det där skulle jag klassa som antingen sexuellt ofredande/ övergrepp. Jag tycker att du borde polisanmäla det. (Jag förstår om du inte vill anmäla det.) Om du mår dåligt, har du någon du kan prata med? Kanske kompisar, föräldrar? Kurator? ( Dock är jag osäker huruvida kuratorn har anmälningsplikt i en sådan situation. Du kan ju kolla upp hur det är med sekretess för kuratorer i sådana fall om du inte vill anmäla.) Svar på fråga 2: Det ska som sagt inte vara på det viset. Om du i framtiden känner dig osäker när det väl kommer till kritan, säg ifrån. Slutar inte människan, gå därifrån eller ring 112. Men du är ung! Tillåt dig själv känna dig redo i din egen takt - det är ingen stress. Jag hoppas att du träffar en omtänksam kille nästa gång. Kram!
  /Sofedofen96
 • Det var bra att du sa till och han skulle ha slutat för det är inte så sex går till, ni ska båda vara med på det och det märktes tydligt att du inte var det så jag tror det räknas som sexuella övergrepp?
  /K.H 18
 • Hej vännen! Det är vanligt att hångel, smekningar och vetskapen om att man är ensamma leder till sex, så har jag och min kille gjort många gånger. Men du har ingen skyldighet att ha sex med nån bara för att du tror att den personen vill det. Din bekvämlighet går före alla andras sexlust.

  Om du känner att du vill så berätta för honom att du ogillade sättet han pushade dig på när du var tydlig med att du inte ville ha sex. Och att du inte uppskattade hans sperma på dig och i din säng. Det är bra om ni har en konversation om det och du säger som det är, att du vill ta det lugnt och att du inte haft sex med en annan person ännu. Han kanske inte heller har det och då får ni försöka så gott ni kan så länge ni båda gör saker som känns bra för båda. Man lär sig med tiden :) Puss o kram!
  /21-årig storasyster

Mer på UMO

Regler och lagar om sex

Innehåll om regler och lagar om sex.

Artikel

Sex och samtycke

Du måste vara säker på att den du har sex med vill. Det måste finnas samtycke. Men hur vet man om någon vill?

Artikel

Våldtäkt, sexuella övergrepp och andra sexualbrott

Att göra något sexuellt med någon som inte vill kan vara olagligt. Det är aldrig ditt fel om du utsätts och du har rätt att få stöd.

Egna berättelser

Flickvännen tjatade om sex fast jag inte ville

Jag ville ju inte se henne ledsen så det slutade med att jag gick med på att ha sex även fast jag inte ville. Efter det så var hon hur glad som helst.

Till toppen av sidan