Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Första mensen - trodde jag kissat på mig

Jo jag tänkte berätta om min första mens!!

Jo allt började med att jag vaknade på morgonen efter en ganska deppig och ledsen dag. Hade bråkat och fått ett utbrott som jag inte kände igen, som många i puberteten kände jag inte alls igen mitt humör. Sedan kvällen innan när jag gick och la mig låg jag och tänkte jättemycket på mens, mest var det nog för att min bestie hade fått sin första en vecka innan mig. Så jag ljög om det, vilket jag nog egentligen inte behövde (:

Vaknar på morgonen och känner mig blöt i trosan, då tror jag att jag hade kissat mig (hade gråa trosor så jag såg inte helt). Precis när jag ska lägga trosorna i tvättkorgen kommer mamma och undrar vad som hänt, varpå jag svarar att mina flytningar har blivit helt galna. Så mamma kollar först på trosorna sedan ler hon bara, och där står jag och fattar inte någonting. Då sa hon det: Jag tror du har fått mens! Men det tror inte jag först på och sätter mig på toaletten, och när jag torkar mig: Stockholms Blodbad i toaletten. Så jag ropar på mamma som hämtar bindor mellan tårarna (:

Går till skolan och är lite ovan vid att ha binda. Så nu till alla som är deppiga för att ni inte fått mensen och kanske som jag dragit en vit lögn. Var inte oroliga, skulle den behöva hjälp ut finns det bra hjälp att hämta.

Mer på UMO

Artikel

Frågor och svar om mens

Kan jag bada när jag har mens? Kan en tampong försvinna? Kan jag ha mens om jag är gravid och kan jag bli gravid under mensen? Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna om mens.

Frågor & svar

Jag är 15 år och har inte fått mens

Alla mina kompisar har fått sin, till och med min lillasyster och hon är två år yngre än mig! Är det konstigt att inte ha fått sin första mens när man är 15?

Frågor & svar

Varför får jag en brun flytning när jag har mens?

När jag har mens får jag en brun flytning. Vad är det för något?

Svara varandra

Använder ni mensskydd när ni tror att mensen ska komma??

Hur gör ni de dagar ni kanske ska få mens? Känns ju onödigt att ha trosskydd eller binda. Jobbigt att undra hela dagen om man kommer få mens och om det kommer blöda igenom.

Frågor & svar

Jag fick min första mens, men ingen mer?

Jag fick min första mens för två månader sedan, men har inte haft det sen dess. Vad kan det bero på, och bör jag vara orolig?

Till toppen av sidan