Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Väntade med att ta hjälp efter övergreppet

Som 11/12 åring var jag med om ett övergrepp (trauma) och sen dess har det mesta i mitt liv strulat. Först efter ett halvår vågade jag berätta för någon och hade jag gjort det tidigare hade det kanske inte blivit så illa…

Jag började i alla fall då gå till en psykolog, men det kändes inte helt rätt och i samband med covid slutade jag. Sen dess har jag både mått psykiskt och fysiskt dåligt och jag önskar att jag försökt en gång till direkt. Den stress och rädsla jag kände var otroligt stark och gjorde att jag bland annat fått problem med magen (vilket jag nu äter två mediciner för) och sömnproblem.

Mer än 2 år efter övergreppet (i våras) rann allt över och jag kunde diagnosernas med depression, panikångest och PTSD. Och då vågade jag söka hjälp igen. Jag gick och pratade med tre olika personer innan jag hittade rätt. Och trots att det är långt ifrån bra så kan jag ibland se ljus igen.

Med det sagt vill jag verkligen ge er råden att:
1. Våga berätta direkt! (Även om ni tänker att det kanske inte är ”så farligt”, för det kan bli det med tiden)
2. Våga söka och be om hjälp, från skolan, familj, vänner, vården och liknande. Du förtjänar ett lika bra liv som alla andra.
3. Det är aldrig ditt fel och det kan bli bättre igen!!

/***ge aldrig upp***

Aktuella artiklar

Artikel

Må dåligt efter allvarliga händelser

Det är vanligt att känna sig rädd eller orolig efter att ha varit med om något otäckt. Många mår bättre efter några dagar eller veckor. Men andra kan känna sig rädda länge efteråt. Du kan behöva hjälp att känna dig trygg igen om du inte mår bättre efter ett tag.

Artikel

Nedstämdhet och depression

Nedstämdhet går ofta över efter ett tag. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre och du kan få hjälp om du behöver.

Sexualbrott och sexuella trakasserier

Innehåll om sexualbrott och sexuella trakasserier.

Stöd om du är utsatt

Innehåll om skyddade personuppgifter/skyddad identitet och att inte kunna bo kvar hemma.

Till toppen av sidan