Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Tips till dig som mår dåligt eller kämpar

Mina värsta dagar, då när jag inte kan se nått annat än mörker, brukar jag försöka gå till kyrkan. Eller iallafall så sätter jag mig upp i sängen (det beror hur tung den dagen är helt enkelt), och så tänder jag ett ljus.

Jag tänker att det är ett ljus av hopp och ett ljus med livsgnistan i. Vi alla har våra ljus inom oss. Vissas ljus verkar vara oändligt tjocka medans andras brinner ut på bara några timmar. Det är orättvist, men om man har ett ljus som lätt brinner upp, då blir man väldigt bra på att tända nya ljus.

vi måste säga till nån om ljuset får syrebrist

När ljusen brinner upp, då måste vi tända ett nytt. Då måste vi be om hjälp om vi inte klarar att tända ljuset själva. Och vi måste säga till nån om ljuset får syrebrist, för det är då det först kan börja brinna klarare igen.

vi är många som kämpar

När mitt ljus får syrebrist eller håller på att slockna så tänder jag bokstavligen ett nytt ljus. Och så ser jag framför mig hur stadigt ljuset brinner. Våga be om hjälp om ditt ljus får syrebrist, håller på att slockna eller slocknat. Du är inte ensam, vi är många som kämpar <33

/✞ ✰ ♥

Mer på UMO

ArtikelNedstämdhet

Nedstämdhet går ofta över efter ett tag. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre och du kan få hjälp om du behöver.

ArtikelAtt sluta skada sig själv

Det går att sluta skada sig själv. Du kan hitta andra sätt att klara av jobbiga saker. Du kan också behöva professionell hjälp för att lära dig att hantera livet på ett annat sätt, och få en chans att må bättre.

ArtikelVad hjälper mot ångest?

Ångest är jobbigt och obehagligt, men det finns saker som hjälper.

ArtikelFå hjälp med ätstörningar

Det går att bli av med ätstörningar, och må mycket bättre. De flesta behöver hjälp för att bli bra.

ArtikelFilm: Därför mår du bra av att träna och röra på dig

Här kan du se en film om varför du blir gladare, lugnare och mer koncentrerad när du tränar och rör på dig.

Till toppen av sidan