Panik - lämna sidan!
Att ta hjälp

Andra du kan få hjälp av

Här hittar du information om andra du kan få hjälp av.

Aktuella artiklar

Vårdcentral

En vårdcentral är en mottagning som du kan kontakta för allt som handlar om hälsa och sjukdomar. Mottagningen kan kallas olika saker på olika ställen i landet, till exempel hälsocentral, husläkarmottagning eller distriktsläkarmottagning.

Studenthälsan

Du kan få hjälp med flera olika saker på studenthälsan. Du kan till exempel få råd och stöd om du är stressad eller har svårt att hänga med i studierna. Alla som pluggar på högskola eller universitet kan kontakta studenthälsan där de pluggar.

Bup, barn- och ungdomspsykiatrin

Bup är till för dig som mår psykiskt dåligt. De som jobbar där kan hjälpa dig att att må och funka bättre.

Hud- och könsmottagning

På en hud- och könsmottagning kan du få hjälp med sånt som handlar om underlivet, könssjukdomar eller graviditet. Mottagningarna kan kallas för olika saker på olika ställen. De kan till exempel heta Sesam, Hud- och venereologmottagning, STI-mottagning eller STD-mottagning.

Socialtjänsten

Du ska få hjälp av socialtjänsten om du behöver det. Du kan till exempel få hjälp om du inte kan känna dig trygg hemma eller har problem med droger.

Tjejjour

Har du varit med om något jobbigt, eller behöver du bara få prata med någon? Då kan du höra av dig till en tjejjour. Tjejjourer jobbar med att stötta och stärka tjejer. De flesta kan du kontakta via chatt, mejl och telefon.

Om du inte kan bo kvar hemma

Alla ska kunna känna sig trygga i sitt hem. Du kan behöva bo någon annanstans om det inte funkar att bo hemma. Din kommun är skyldig att hitta en säker plats för dig att bo på.

Till toppen av sidan