Panik - lämna sidan!

Porr - hur slutar jag titta?

I perioder har Albin känt sig beroende av porr. Det har ofta varit när han har känt sig stressad eller mått dåligt. Då har han tittat på porr flera gånger om dagen och med tiden har porren han tittar på blivit grövre och grövre.

– Jag skäms och mår dåligt av det jag har sett. Jag skulle aldrig vilja ha sånt sex på riktigt och det känns bara fel att titta på det. Porren hart styrt mig och jag har inte haft kontroll, säger Albin.

För Harry var porren den första kontakten med sex. När han sen skulle ha sex med en annan person kunde han inte få stånd.

I det här avsnittet ger Harry, Albin och psykologen Ronja sina tips till den som vill sluta titta på porr.

Han slutade med porr och fick stånd igen

(Kortversion 5:28 min)

I det här klippet kan du höra Harry berättar hur det gick till när han slutade titta på porr.

– Jag kände mig misslyckad när jag inte fick stånd och började söka på nätet, säger Harry. Där skrev flera killar att de blivit porrimpotenta, alltså att porren gjort att de inte fick stånd när de hade sex med en partner. Då slutade jag att titta på porr och nästa gång jag hade sex funkade det. 

Psykologens tips på hur du slutar titta

(Kortversion 4.08 minuter)

I det här klippet kan du höra psykologen Ronja ge tre tips på saker du kan göra om du vill sluta titta på porr. Albin berättar vad han gör för att stå emot suget att titta på porr.

Mer på UMO

ArtikelAtt titta på porr

Det finns olika anledningar till att en del vill titta på porr. Många använder det för att onanera. Vissa tittar för att de är nyfikna, eller vill lära sig mer om sex. Men det är viktigt att komma ihåg att porren oftast inte visar hur det är när du har sex med någon.

Fråga UMOFår jag titta på porr?

Jag brukar titta på porr. Får man göra det? Ibland känns det inte bra.

Svara varandraHur pratar jag med flickvännen om att jag kollat på porr?

Hon fick reda på att jag hade kollat porr innan, (gör det inte längre). Hon övertänker och har blivit väldigt ledsen över det, vet inte vad jag kan göra.

Till toppen av sidan