Panik - lämna sidan!

Porr - hur slutar jag titta?

I perioder har Albin känt sig beroende av porr. Det har ofta varit när han har känt sig stressad eller mått dåligt. Då har han tittat på porr flera gånger om dagen och med tiden har porren han tittar på blivit grövre och grövre.

– Jag skäms och mår dåligt av det jag har sett. Jag skulle aldrig vilja ha sånt sex på riktigt och det känns bara fel att titta på det. Porren hart styrt mig och jag har inte haft kontroll, säger Albin.

För Harry var porren den första kontakten med sex. När han sen skulle ha sex med en annan person kunde han inte få stånd.

I det här avsnittet ger Harry, Albin och psykologen Ronja sina tips till den som vill sluta titta på porr.

Han slutade med porr och fick stånd igen

(Kortversion 5:28 min)

I det här klippet kan du höra Harry berättar hur det gick till när han slutade titta på porr.

– Jag kände mig misslyckad när jag inte fick stånd och började söka på nätet, säger Harry. Där skrev flera killar att de blivit porrimpotenta, alltså att porren gjort att de inte fick stånd när de hade sex med en partner. Då slutade jag att titta på porr och nästa gång jag hade sex funkade det. 

Psykologens tips på hur du slutar titta

(Kortversion 4.08 minuter)

I det här klippet kan du höra psykologen Ronja ge tre tips på saker du kan göra om du vill sluta titta på porr. Albin berättar vad han gör för att stå emot suget att titta på porr.

Till toppen av sidan