Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Är jag lesbisk och hur kommer jag ut?

Vi tipsar om hur man kan tänka om man är osäker på sin sexuella läggning. Varken Mikaela eller Amin är heterosexuella men de har valt olika sätt när det kommer till att definiera sin sexuella läggning och att komma ut.

Amin 19 år är homosexuell och den första han kom ut för var en bisexuell tjejkompis.

– Hon pratade helt naturligt om att hon var bisexuell. Först tänkte jag men oj, det kan du ju inte bara säga så där. Men det hon sa gjorde att jag också vågade berätta om min sexuella läggning. Hon reagerade bra. Det var väldigt skönt när jag sagt det, säger Amin .

Mikaela 18 år har hittills bara varit ihop med tjejer men vill inte definiera sig som lesbisk eller bisexuell.

– Jag är bara mig själv och behöver ingen etikett. Hittills har jag bara varit ihop med tjejer, men vem vet, kanske jag blir kär i en kille nån gång. Om jag ska komma ut tycker jag att alla heterosexuella också ska komma ut. Många retar sig på att jag inte säger att jag är bi eller lesbisk, men det skiter jag i.

Tillsammans med UMO:s barnmorska Therese pratar de om vad det kan betyda att fantisera om någon med samma kön. De ger också tips på filmer och tv-serier som kan vara bra om man funderar på sin läggning.

Mer på UMO

Frågor & svar

Har ni några tips på hur jag ska komma ut?

Jag är homosexuell och vill vara öppen med det. Men jag är rädd för hur mina vänner ska se på mig efter att jag gjort det officiellt.

Artikel

Vad är hbtqi?

Hbtqi är en förkortning som handlar om flera olika grupper. Ibland används inte alla bokstäver. Ibland används fler bokstäver.

Till toppen av sidan