Panik - lämna sidan!

Textversion av UMO-podden: Wilmas tankar "Jag inbillade mig att jag gillade hårt sex"

Den här sidan finns för dig som har nedsatt hörsel eller av någon annan anledning föredrar att läsa istället för att lyssna på UMO-podden. Du kan också läsa samtidigt som du lyssnar.

Musik startar och fortsätter i bakgrunden

Wilma:

– Klockan är halv sex på eftermiddagen. Jag sitter på golvet i mitt rum och har precis ätit middag. Jag ska prata om hur jag kom på att jag inte gillar hårt sex. Hur jag i så många år trodde att jag gillade det, eller inbillade mig själv att jag gillade det, eftersom jag trodde att det var det som förväntades av mig.

Jag tror att många ungdomar söker sig till porr för att få veta mer om sin sexualitet och få veta mer om hur sex går till. Problemet tror jag är att porr inte är avsett för att ge ut ett så sanningsenligt, eller korrekt bild av sex.

Ofta när man kollar på porr ser man att, om det är en kille och en tjej som har sex med varandra, så är killen ofta väldigt hårdhänt med tjejen. Och tjejen visar väldigt tydligt att hon tycker om det.

Och då tror jag att om kollar på det som en ung kille så förväntar man sig att det är det tjejen vill ha. och om man kollar på det som en ung tjej så tror jag det är lätt att tro att det är det killar förväntar sig av en.

Och detta följde även med mig när jag började ha sex. Så jag bad mina sexpartners att smiska mig, dra mig i håret, kalla mig saker, i vissa fall även spotta på mig och i vissa fall och andra förnedrande saker.  

Och jag vill också förtydliga att det är helt okej att gilla såna saker. Man får gilla precis vad man vill. Men det tog många år innan jag insåg att jag inte gillar hårt sex. Och jag trodde att detta betydde att jag var tråkig. Men det är något som är skevt när man kallas för "vanilla" för att man inte gillar att bli spottade på eller dragen i håret. 

Men efter det började jag ha sex på det sättet som jag tyckte om. Känna efter vad som kändes skönt och vad som kändes bra. Jag gillar att bli smekt långsamt och sensuellt. Jag gillar att kolla varandra i ögonen. 

Jag kommer aldrig mer säga ja till nånting eller göra nåt i sängen som jag inte är bekväm med eller som jag vet att jag inte gillar. 

Musikjingel

Killröst:

– Du har lyssnat på en podd från UMO. Där kan du som är mellan 13 och 25 år få svar på dina frågor om sex, hälsa och relationer.

Mer på UMO

ArtikelHur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och något som både du och den eller de du har sex med njuter av. Du kan behöva prova dig fram för att upptäcka hur du kan göra för att ni ska njuta. Till exempel var på kroppen beröring eller smekningar känns skönt och vad ni kan göra.

ArtikelFunkar sex som i porren?

Det är lätt att tro att sex ska vara som i porren, särskilt om du ser porr innan du har sex med någon första gången. Men porr är inte till för att visa hur sex går till. Den är gjord för att vara upphetsande för den som tittar och för att de som tillverkar porren ska tjäna pengar.

ArtikelNär porr blir problem

Många har åsikter, tankar och känslor om porr. Både de som tittar och de som inte tittar. En del kanske tittar trots att de inte vill. En del kanske skäms för att de tittar. Här är några exempel på saker som kan kännas jobbiga med porr, och tips på hur du kan göra.

Till toppen av sidan