Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Min kompis skickade dickpic till mig!

Min killkompis skickade dickpics och visade sitt könsorgan för mig på Facetime efter en utekväll. Han var märkbart väldigt påverkad, och jag var lite nyktrare så jag vågade inte säga till honom. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det nu. Känner mig ganska obekväm runt honom nu, medan jag samtidigt tror att han inte ens minns allt. Vad ska jag göra? Ska jag ta upp det med honom? Vad borde jag ha gjort i situationen?
/Tjej på 19 år

Svar:

 • Du borde prata med han om det och säga att de inte kändes bra. Tror det är viktigt att han vet vad han gjorde även om han var onykter. Hoppas det löser sig! Kram 🌟
  /V
 • Det han gjorde var helt och hållet fel: du bör säga till honom och prata om din obekvämhet, samt möjligtvis polisamäla honom. DET ÄR OLAGLIGT!
  /Mark
 • Prata med honom och berätta att han ger dig obehag, och om de känns för obehagligt runt honom bryt kontakten med honom.
  /tjej
 • Jag skulle nog försöka att ta upp det med honom för det är ganska allvarlig situation.
  //DIN MAMMA
 • Jag tycker att det är bäst om du frågar honom och se vad han säger. Men jag tror inte att han gjorde det med flit eftersom ni har varit ute och kanske drack. Men FRÅGA honom är mitt tips ...
  ///fråga..
 • Hej! Jag skulle absolut prata med honom, det kanske känns stelt men om man är bra vänner borde man kunna prata om sånt. Du kan också ta upp det att du känner dig obekväm, han kommer nog fatta
  ///20 åring tjej
 • Du borde prata med honom så han vet om vad han gjort. Minns han inte så var det inte meningen att skicka det, var i såna fall alkoholen. Lycka till!
  /👍
 • Du ska helt klart ta upp det med någon, vare sig det är honom eller någon annan. Trots allt kan det vara så att han, som du sade, inte minns vad han gjorde och troligen skulle inte ha gjort det om han inte var påverkad. Alkohol gör konstiga saker.

  Jag kan inte veta om han ångrar sig, men om du pratar med honom kan han få en chans att åt minstone få be om ursäkt. 
  /Nykter🗿
 • Det spelar ingen roll om han minns eller inte eller hur full han var. Det han gjorde var inte okej nånstans, det går mot din gräns, ditt samtycke och din trygghet och den rättigheten har inte han att kontrollera. Jag förstår verkligen att du känner dig obekväm, det skulle jag också känna och det är så ledsamt och frustrerande att oönskade nakna bilder är så vanligt förekommande..

  Man borde ju kunna bete sig och man har en skyldighet också när det handlar om lagen om vad man får och inte får. Du borde inte förlåta honom. lyssna på honom om han försöker komma med argument eller fortsätta va hans vän tycker jag. Du får faktiskt polisanmäla om du vill , dock så blir det svårt för polisen att göra nåt när det inte finns tydliga bevis på vad han gjorde men man kan ändå försöka.

  Du borde inte ha gjort nånting, du har inget ansvar i vad som hände , det enda du borde göra nu är dock att göra det som känns bäst för DIG oavsett hur killen påverkas av ditt beslut för det handlar om din hälsa, ditt liv och din säkerhet.
  /Guacamole
 • Som kille kan jag säga att det var dumt gjort av din kompis och att du har all rätt att känna dig kränkt. Men är man riktigt full har hämningarna helt släppt och han kanske hade blackout och inte minns något men det är svårt att säga. Förmodligen mår han också skit över detta, om han ens kommer ihåg något.

  Du borde prata med honom om vad han gjorde och framförallt hur det fick dig att känna. Om han är din vän kommer han lyssna på dig och respektera ditt svar och val. Om du känner dig obekväm, var inte med honom då varken online eller på riktigt. Vad du borde gjort är omöjligt att säga. Finns inget facit för sådant här. Men du har inte gjort något fel, det är han som gjort det.
  /Kille
 • Hej, jag tycker du borde prata med honom och fråga om han minns det eller ifall han gjorde det bara pga han var onyckter och kanske inte visste om det. Sen berätta att du inte var bekväm med det eller honom just nu.
  /Anonym
 • Hej! Klistrar in detta som jag hittade: "Enligt 6 kap i Brottsbalken begår den som blottar sig för annan på ett sätt som är ägnat att väcka obehag eller genom annat handlande ofredar en person på ett sätt som kränker dennes sexuella integritet brottet sexuellt ofredande."

  Det kan vara svårt i en sådan situation att få en uppfattning om vad som precis skett och väldigt vanligt att hamna i chock. Ibland behöver man samla sina tankar, vilket är helt okej. Dina känslor är valida och om det känns tryggt för dig, får du gärna ta upp det, förklara att du inte uppskattade det och att han inte får göra om det. Han kan inte ta ifrån dig dina känslor eller din upplevelse, och vare sig han håller med eller minns eller inte så har du all rätt att ryta ifrån när något inte känns rätt. Med värme Fiori.
  /Fiori
 • Polisanmäl
  /Anonym
 • Allt beror såklart vad ni har för relation. Men om ni är tillräckligt bra vänner borde du verkligen prata med han, säg som du känner och att du tycker de va jobbigt och fel gjort av han (om du nu känner så). Om de va en mindre bra kompis eller att han inte respekterar din åsikt borde du bara säga upp kontakten eller i värsta fall polisanmäla. Ta hand om dig!
  /Amanda

Aktuella artiklar

Svara varandra

Blir kallad "hora" av en hel stad - vad ska jag göra?

Jag blir kallad hora och är hatad av alla, känns som att det inte finns någon utväg ur det här.

Egna berättelser

Utpressad efter jag skickade nakenbilder

Här är min berättelse om när jag bytte nakenbilder med en random person som utgav sig för att vara en tjej på snap och blev utpressad på pengar.

Svara varandra

Hur länge ska man ha skärmtid som ung?

Min pappa säger att en tonåring inte borde ha mer än 4 timmar skärmtid men det håller inte jag med om.

Svara varandra

Vad gillar tjejer att prata om?

Vad gillar tjejer att prata om i telefon, asså efter man frågat ”hur mår du” ”hur har din dag vart” o sånna saker?

Artikel

Köpa och sälja sex – vad säger lagen?

Att köpa sex är olagligt. Det spelar ingen roll om ersättningen är pengar, alkohol, ett jobb eller något annat. Här kan du läsa mer om vad lagen säger om att köpa och sälja sex.

Svara varandra

Onormalt att inte vilja festa eller dricka?

Jag har tyvärr tappat många av mina kompisar då jag hellre tränar och fokuserar på att lära mig saker som kommer ge nytta i framtiden. Min fråga är ifall det är onormalt att inte gilla varken att festa eller dricka?

Svara varandra

Hur får jag riktiga vänner på min skola?

Jag är en 14 årig tjej som är relativt ny i min skola (gått i ca 7 månader) och har försökt få nya vänner, men det är svårt. Jag brukar säga hej till många och gå fram till en vängrupp i en annan klass på raster.

Svara varandra

Ska jag sluta på fotbollen?

Jag har börjat stressat över fotbollen då jag tycker att det är jobbigt att gå på träningar och har helt enkelt tappat gnistan lite. När jag väl spelar så tycker jag ofta att det är roligt men har ganska mycket ångest över fotbollen i vardagen.

Svara varandra

Hon hotade att sprida nakenbilden om jag inte betalade - vad hade ni gjort?

Efter att jag skickat min första bild så slutade hon att svara och sedan skickade hon en hotelse samt nudebilden på mig. 

Svara varandra

Min bästa vän har en ny vän - jag känner mig utanför

Sen kom det en ny tjej till klassen. Vi började hänga med henne och hon och jag blev väldigt tajta. Sen började hon bete sig elakt mot mig och jag slutade vara med henne och var bara med min bästa vän.

Till toppen av sidan