Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Fler som inte tänker på sex?

Hej, jag är en 14 årig tjej.
Jag undrar om det är normalt att inte tänka på sex? Jag är inte nyfiken på det och om jag ser det på film så känner jag typ ingenting. Jag har aldrig fantiserat om att ha sex det känns bara konstigt.

Alltså jag har försökt att onanera men jag tror typ att jag gör fel eller något för jag känner ingenting. Jag fattar inte hur man gör. Jag har funderat på om jag är asexuell. Men jag har/haft kändiscrusher och har haft en crush på en i min klass så jag vet inte. Jag har aldrig varit ihop med någon eller kysst någon. Jag har tänkt att jag skulle vilja testa att kyssa någon. Men så har jag aldrig känt med sex. Jag vet inte om man typ måste testa först innan man vet eller om det kommer senare när jag blir äldre. Jag är bara så förvirrad. Hur vet jag?
/Tjej 14

 

Svar:

 • Jag vet precis hur det känns. Jag var precis som du ett tag, sedan började jag experimentera med olika typer av sex. Jag kom då fram till att det var jag som inte hade letat på rätt kategori. Nu är jag homosexuell och har aldrig uppskattat sex som nu.
  /Gaykille 18
 • Sexuell attraktion och romantisk attraktion är inte samma sak, så du kanske är ace utan att vara aro (aromantic).
  /Ett förslag
 • Jag tänker nästan bara på sex och onanerar flera gånger varje dag och jag har redan gjort min sexdebut. Du kanske inte bara känner dig mogen för sex än , en del är väl bara lite senare med att känna sexualiteten.
  /Peter 14
 • Jag tror att det kan bero på om du utvecklas senare än andra, har haft något sexuellt trauma, eller helt enkelt är asexuell. Att vara asexuell är inte detsamma som att vara aromantisk. Du kan ha kändis crushes och riktiga crushes, känna attraktion till folk och fortfarande vara asexuell. All attraktion är inte sexuell. Du nämner att du har tänkt på att kyssas, alla känner ju attraktion olika. Sex är ju långt ifrån bara ”kuk-i-fittan” (eller andra homoflexibla alternativ). Sex är vad du gör det till.

  Det finns mycket här på umo om det faktiskt, du borde kolla runt lite på hemsidan. Du behöver inte kalla dig skälv asexuell om du är osäker, du kan lista ut dig själv utan att ge dig själv en etikett. Du behöver faktiskt inte veta, du kan bara tänka på vad du gillar och inte gillar och låta dig själv bara vara som du är utan att kalla dig själv en massa grejer.

  Jag är ”tekniskt sätt” bisexuell, men det gillar jag inte att kalla mig själv det. Oroa dig inte. Kanske kan du prata med någon vän du litar på om dina tankar. Det kan vara lite pinsamt att ta upp men det är ju möjligt att du får support och får hjälp att reda ut allt.

  Det är helt okej att vara asexuell eller att ha sånna här känslor, det är okej om du ändrar dig senare och det är okej om du tycker så här hela ditt liv. Du kommer bli älskad av dina närmaste oavsett. ❤️
  / ♀🧸
 • Hej Att vara asexuell behöver inte betyda att man inte kan bli kär. Det betyder bara att du nödvändigtvis inte känner ett behov att ha sex. Jag känner personer som har förhållanden men på ett icke sexuellt sätt. Hoppas att det här hjälpte lite : )
  /Anonym
 • Vet många av mina kompisar som fortfarande är oskulder (20 år) och tror inte heller att de fantiserar om sex på det sättet (heller inte så öppna om onanering så vet ej om de gör det). Det är olika för alla, men tror att när du väl hittat någon du tycker om/ser bra ut och du får pirrpirr-känslor, kanske du kommer vilja va nära/testa det med den. Hoppas det går bra.
  /V
 • Det som är grejen med sexual attraktion, är att det inte är samma som romantisk. Har hört att det finns typ 5 olika attraktioner. Du känner kanske enbart det en av dem. Det kan som sagt vara så att du är ace, eller så kommer det senare.

  För min del är jag demi, vilket innebär att jag inte känner någon attraktion innan jag redan format en relation med någon. Brukar inte direkt säga att jag är demi, men det kan kallas så. Sen kan det även vara svårt att känna sexuell attraktion innan man haft sex, det finns då inget att träna efter liksom. Så är det inte för alla, men så var det för mig. Nu är känslan otroligt mycket starkare, än innan jag var sexuellt aktiv.

  Jag tror att hur folk känner attraktion är så otroligt individuellt, och det finns så många som är på ace-spektrumet. Du är absolut normal. Du behöver inte definiera din sexuallitet . Själv tror jag att det finns många som är demi, men känner ingen som definierar sig själv som det.
  /:)
 • Det skulle kunna vara så att du är asexuell eller att du har sen pubertet och att det med lusten inte kommit än, jag tror att när lusten väl kommer har det något med hormonerna att göra.
  /15årig kille
 • I en så ung ålder behöver ingenting vara klart. Du skulle kunna läsa på lite om sexualiteten "Asexualitet" eller "Aromantisk". Båda dessa handlar om att inte vara attraherad romantiskt eller sexuellt till något kön. Hej svej leverpastej
  /Maskinen
 • Jag tror att det är ganska normalt. Jag är 18 år och har pojkvän och har varit tillsammans med honom i några år. Under dessa år har det varit ganska långa perioder där jag inte tänkt på sex överhuvudtaget och inte haft någon lust alls. När jag var 14 tänkte jag inte heller så mycket på sex.
  /Tjej som inte heller brukar tänka på sex
 • Kände också så i början typ när jag var 13 och alla grabb polare snackade om runka och lana rhoades röv. Men sen när man vart 15 typ så kom puberteten igång och man är kåt hela tiden. Just nu är typ sex, tjejer och runka det enda man tänker på.
  /Kille 16
 • Hej vet absolut inte hur det känns för mig är allt tvärtom. men när vi hade sexualkunskap sa det att killar tänker mycket mer på sex i puberteten än tjejer. vet inte om det va så mycket till hjälp för det lär väl alla sig i sexualkunskap. eller jag vet ju inte hur andra har det med sånt.
  /kille 13 år.
 • Ja det är normalt välkommen till klubben.
  /Ehm
 • Att vara asexuell innebär inte att du inte känner någon romantisk attraktion. Asexualitet innebär att du inte känner någon/knappt känner någon sexuell attraktion. Du skulle kunna vara asexuell, men kom ihåg att du inte måste använda några "labels" om du inte vill.
  /Cayson
 • Tror du ska vänta ett tag själv började jag inte riktigt att tänka på sex förens jag var runt 20.
  /Kille, 22

Mer på UMO

Artikel

Sexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och på andra ställen.

Frågor & svar

Varför har jag ingen sexlust?

Jag tror inte det har med min kille att göra. Vårt förhållande är jättebra. Men jag blir aldrig sugen på sex, varken när jag är själv eller med honom.

Artikel

Onani

Onani betyder att du har sex med dig själv. Du kan smeka ditt kön eller andra delar av kroppen för att det ska kännas skönt. Det är inte dåligt att onanera och du bestämmer själv om du vill göra det.

Artikel

Film: Du bestämmer över din kropp

Det är din kropp. Ingen annan bestämmer över den. I filmen kan du se vilka rättigheter du har när det gäller din kropp.

Artikel

Asexualitet

Vissa personer blir kåta, men vill inte ha sex med andra personer. Andra vill ha sex utan att vara kåta. En del blir kära men vill inte ha sex.

Till toppen av sidan