Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur blir jag hård när det väl gäller?

Idag var andra gången jag hade problem med mitt stånd. Den blir inte hårdare halvhård, eller ”softish”. Det har varit riktigt pinsamt båda gångerna. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Hur blir jag hård när de väl gäller?
/”Softish”

Svar:

 • Om min kille inte blir helt hård när vi ska ligga så brukar jag suga av honom lite, bara så att han blir ordentligt hård typ, så om tjejen du ska ligga med kan göra det så borde det hjälpa :)
  /Tjej 15
 •  D ädi , försök bara fokusera på vad händer i stunden o tänk inte på ngt, bara va där.
  /D löser sig
 • Du kan inte alltid göra så att den blir hård. Det kommer om det kommer.
  /Anonym
 • Runka! Ta båda händerna och jucka mot dem. Det gör alltid mig hård.
  /Reesa, 14 år.
 • Antingen så kan du runka av den och försöka tänka på något som gör dig kåt eller så kan du be en tjej suga den om du har en tjej.
  /IIII]:)
 • Så först så hoppas jag att du inte kollar på porr för ofta. Om du gör det, sluta med det ett tag och testa sen. Men i vanliga fall kan du ge lite kontroll till din partner. Hon kanske kan strippa framför dig utan att du får nudda henne, eller röra din kuk då och då men alldrig runka av dig på riktigt, smeka dig runtom kroppen förutom kuken, eller så kan hon klämma lite på dina bollar, kanske även säga sexiga saker till dig som "Du kommer komma". Annars finns det inte mycket att göra. Glöm inte att vara avslappnad och använd skydd!
  /Kille 15
 • Jag är en kille på 13år. Och första gångerna när jag skulle ha sex med flickvännen så fick inte jag heller så hårt stånd. Var nervös och för snabb tror jag 😁 Att visa mig naken vad hon skulle tycka för jag har ganska liten snopp än. Men vi prövade att ta det lugnare, vi smekte mycket längre med kläderna på. Också längre när vi tagit av kläderna så då fick jag värsta ståndet 😉 Och kunde ha sex.
  /Stånd nu
 • Jag tänker att det finns två troliga anledningar till att det kan vara så. Det ena är att du kan vara porrskadad (det är jättevanligt och inget att skämmas för).

  Du kan läsa på en sida som heter yourbrainonporn tex för att lära dig mer om hur porr påverkar hjärnan och kroppen. Om du kollar mycket porr rekommenderar jag verkligen att du försöker kolla mindre innan du utvecklar ett beroende vilket inte heller är helt ovanligt.

  Min andra tanke är att du kanske har prestationsångest. Det blir ju ännu jobbigare att bli hård när du känner press för att du måste bli det. Om du brukar ha sex med samma partner tycker jag du borde försöka prata öppet med dem om det och förklara. Pressen kanske släpper lite om den du har sex med har mer förståelse. Lycka till!
  /Överdrivet påläst
 • Stress, mediciner, nervositet och allmänt mående är saker som kan påverka utan att man alltid ens vet av det. Testa slappna av och ”släppa stressen”. Kanske genom att läsa en bok, ta ett bad eller gå ut och gå lite. Bara för att släppa stressen. Ibland kan det hjälpa om man har lite svårt att få upp den att smeka/massera på undersidan av ollonet, vid strängen typ. Man blir nästan hård som av reflex och kan rekommendera glidmedel eller saliv så det känns bättre.
  /Kille 17
 • Idk man. Jag har hört att kolla på porr kan göra så att man undermedvetet höjer standarden av vad man blir hård till. Så om du slutar kolla (om du gör det) eller kanske byter ut det till litterär porr så borde det bli bättre efter ett tag. Och när jag säger ett tag gissar jag typ en månad. 
  /Outbildad temporär sexpsykolog
 • Runka inte för mycket dagarna innan du ska ha sex och försök slappna av.
  /Kille 18
 • Själv när jag har svårt att få stånd brukar jag tänka på något som gör mig upphetsad eller så brukar jag ta av mig naken och jucka mot något.
  /Kille 16 år
 • Du kanske oroar dig för att den inte ska bli hård eller känner dig osäker och obekväm. Ett sätt kan ju va att be tjejen eller killen smeka och leka med tungan på ollonet och kukskaftet, eller ge komlimanger. De finns ju vissa ställen på kroppen som är känsliga för beröring som kan göra att man blir riktigt upphetsad och får stånd. För mig är det grymt upphetsande om någon rör mig i nacken eller örsnibbarna och insidan av låret. Då blir min stenhård. 😛
  /Peter 15

Mer på UMO

Artikel

Svårt att få orgasm

Många tycker att det är skönt att onanera eller ha sex utan att få orgasm. Men en del tycker det kännas jobbigt att inte få det. Det kan finnas olika anledningar till att du inte får orgasm. Och det finns saker du kan göra för att lättare få orgasm.

Artikel

Ont i pungen

Det finns många olika anledningar till att man har ont i pungen. Om det onda inte går över snabbt eller blir värre ska du ta det på allvar och kolla upp vad det beror på.

Artikel

Att prata om penisen och sex på en ungdomsmottagning

Här kan du se en film om att prata om penisen, sex och rädsla att inte få stånd med någon på ungdomsmottagningen.

Artikel

Foton på penisen och pungen

Här kan du se foton av en penis med de olika delarna utmärkta.

Artikel

Ont i slidöppningen | Provocerad vulvodyni

Har du ont i slidöppningen ofta? Då kan du ha provocerad vulvodyni, det som tidigare kallades för vestibulit. Då är det viktigt att du undviker att ha slidsamlag eller annat som gör ont och att du kontaktar vården så att du kan få hjälp att bli bra.

Artikel

Träna på att fördröja utlösningen

Det går inte att säga vad som är tidig utlösning eftersom det inte finns några regler för hur länge man ska ha sex. Men du kan träna på att fördröja utlösningen om du brukar få utlösning tidigt och tycker att det är ett problem.

Artikel

Svårt att få stånd

Nästan alla har svårt att få stånd någon gång. Det beror oftast på att du är nervös eller stressad. Det är sällan något fysiskt fel. Oavsett vad det beror på, finns hjälp att få. Ofta kan samtal eller psykoterapi hjälpa. Ibland kan en läkare skriva ut läkemedel på recept.

Artikel

Tidig utlösning

Nästan alla får tidig utlösning någon gång. Ibland beror det på att det är så skönt att det är svårt att veta hur man ska hålla tillbaka utlösningen. Men det kan bero på annat också. Du kan träna på att fördröja utlösningen, om du tycker att det är ett problem.

Artikel

Morgonstånd

Att vakna med stånd kallas för morgonstånd. Svällkropparna i blygdläpparna, klitoris eller penisen slappnar av när du sover, vilket gör att de fylls med blod och sväller. Det har oftast inte med sexdrömmar eller kåthet att göra.

Artikel

Omskärelse av penis

Omskärelse kan göras av medicinska skäl eller av kulturella och religiösa skäl. Vid en omskärelse tas hela eller delar av förhuden bort.

Till toppen av sidan