Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur påverkar mens sex?

Hej, jag ska ha sex för första gången och är lite nervös. Min flickvän sa att vi kunde vänta om vi ville, men vi kan köra nu. Vi skulle vänta på grund av mens. Min fråga är hur påverkar mens sex?
/17-åring

Svar:

 • Rekomenderar handduk då de blir rätt blodigt. Annars funkar det för övrigt bra för mig och tycker även de är skönt eftersom mensen blir som ett extra glid! Lycka till ;)
  /18-årig tjej
 • Jag skulle rekommendera att har en handduk eller liknande under. Sen efter kanske duscha. När ni gör det är det viktigt att du fråga henne om vad du får göra och jag rekommenderar göra det långsamt och tar den tid ni behöver för att göra det en fin upplevelse och tänk inte så mycket över allt som kan hända :)
  /17-årig tjej
 • asså ha sex när man har mens är inget ja rekommenderar, de blir kladdigt o blod i hela sängen o på killen, är du inte känslig så kör med handduk under eller i duschen men annars vänta tills den e klar
 • Mens påverkar egentligen inte själva sexet och hur det känns. Blodet kan bli som ett extra glidmedel vilket gör att vissa tjejer tycker det blir skönare då, medan andra (som jag själv) tycker det är skönare utan. Det man måste vara beredd på är att det blir ganska kladdigt. Men om man bara har en handduk under och tänker på att inte flytta sig utanför den så funkar det jättebra att ha sex när man har mens.
  /Tjej, 22
 • Ha en handduk under så mensblodet inte kommer i sängen, mensen påverkar inte så mycket mer än att det kan bli lite blodigt och att det också hjälper till med lite extra glid
  /Tjej, 16
 • Jag skulle nog vänta. Det kan bli en aning messy. Första gången är det mycket nytt hur som helst och man kanske vill slippa tänka på att undvika blodfläckar. I övrigt behöver inte mens påverka särskilt mycket men varierar en del eftersom mens inte betyder samma sak för alla. Min sambo brukar känna sig obekväm och brukar inte vilja ha sex i början av hennes mens så vi brukar ta en paus.
  /Kille, 22
 • Själva sexet är samma. Men det kan komma rätt så mycket blod, framförallt på dig och på lakanen.
  /Tjej 15
 • Inte konstigt, det händer alla.
  /wSdwasdwa
 • Mens påverkar inte sex på något annat sätt än att det blir lite blodigt, eller mycket vad vet jag? Hon kanske tycker att det är pinsamt och ofräscht (vilket det inte är såklart). Respektera hennes beslut men (om du vill) kan du ju säga att du inte har något problem med att hon har mens (om du inte har det då). Jag själv skulle uppskatta om en kille sa det till mig.
  //14 årig tjej
 • Hej! Själva mensen påverkas inte om det är det är det du menar. Men other than that, ingenting konstigt. Blöder hon rikligt är handduk som föregående ”talare” sagt att rekommendera. Kram!
  /Sofia
 • Ja de blir rött och kladdigt. Riktigt najs🤟🏿
  /Neg
 • Du kan ha sex med mens. De gör ingen skillnad förutom att de är lite blod inblandat. Gör som ni vill. Ni har bara sex med ett obefruktat ägg.
  /N.W
 • Jag rekommenderar att lägga en handduk i sängen. För egen del så tycker jag att det hjälper mot min mensvärk.
  /EM

Mer på UMO

UMO-podden

Hur blir sex första gången bra?

04. "När jag hade sex första gången upptäckte jag att könet inte alls såg ut som jag trott, då blev jag jättechockad."

Egna berättelser

Första gången blev inte som jag hade förväntat mig

Jag hade precis fyllt 15 och skulle träffa en kille på ett "one night stand". När han skulle köra in kuken så tog det stopp ganska direkt. Jag skämdes så mycket för det kändes så pinsamt att det var just min kropp som det var fel på.

Kondomer och andra skydd mot könssjukdomar

Innehåll om kondomer och andra skydd mot könssjukdomar.

Skydd mot graviditet

Innehåll om skydd mot graviditet.

Till toppen av sidan