Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur berättade ni att ni fått mens?

Hur berättar jag att jag har fått mens 🩸?? Hur gjorde ni när ni berättade för en förälder? Vad sa ni?

/:(

Svar:

 • För mig var det lätt men jobbigt. Mamma stod bredvid mig i badrummet för att ge mig en Ipren och då såg jag att jag fått mens. Jag visade för henne. Hon blev glad och sa att det var helt normalt. Var inte nervös! Din mamma har ju också fått sin första mens någon gång och kommer inte tycka att det är konstigt! Tips är att skicka ett sms om du tycker att det är jobbigt!❤️❤️❤️lycka till!!!❤️❤️❤️❤️🩸🩸
  /Jagblöderurunderlivetengångimånaden
 • Jag gick till mamma och pappa och sa att jag trodde jag fått min mens. Och frågade om jag skulle kunna få en binda. Ta det lugnt, du behöver inte skämmas över mens. Särskilt inte framför dina föräldrar. T.ex din mamma har ju också mens så det är inget konstigt.
  /🎉
 • Det är bara att berätta, din mamma har ju också haft det. Och föräldrar förstår och vet att du kommer få din mens nån gång! :)
  /majsmajs1
 • Jag behövde aldrig berätta haha. Jag hade ont i magen, gick hem, mamma kom hem och frågade direkt "har du fått mens?" som om hon kunde se det på mig. Men idag, nu 3 år senare är det inte alls lika tabu som det känns i början. Om jag hade fått mens idag all over again (och mamma inte hade frågat) hade jag bara gått fram och frågat om hon kan köpa hem tamponger (eller bindor) bara sådär casual liksom.
  /15 årig tjej
 • Jag sa det bara som en väldigt vardaglig sak, för det är det. Säg bara att du behöver bindor typ, gör det inte till en onödigt stor grej liksom.
  /Tjej 14
 • Jag skrev ett sms till min mamma. ”Jag har fått mens, fråga inte mig mer” hon svarade ”ok”.
  /Skåning
 • Jag sa att jag skulle gå ut med hunden, och gjorde det. Sen skickade jag ett meddelande i stil typ, "mamma jag har fått mens tror jag". Sen bad hon mej komma hem och så löste det sej ❤️
  /Anonym
 • Först ringde jag min biologiska mamma och sen sa hon det till min foster-mamma och sen sa foster mamman det till fosterpappan! Jag sa bara att jag hade fått mens sen fick jag bindor och choklad!❤️🍫 ( Fick mens i 5:an på vårterminen nu går jag i sexan!
  /Josefine
 • När jag precis hade fått det så sa jag till min mamma att hon skulle komma. Sen sa hon hur man använder binda och hur många gånger man ska byta. Hon har varit i samma stiuation som dig så hon kommer förstå!!❤❤
  /❤❤
 • Jag gick till mamma i badrummet och sa bara "jag tror jag har fått mens" och till pappa skickade jag ett SMS. I just en viss ålder tror man det är en så stor grej, men det är det inte. Det är bara lite mens.
  /Skicka SMS om det är läskigt
 • När jag fick min mens var bara pappa hemma, så jag sa till honom "pappa jag har fått mens."Ooch så var det inte så mycket mer med det. Ta det i din egna takt, du kan skriva det på sms om det känns jobbigt:)
  /anonyyym
 • Jag letade på internet hur man skulle göra, men jag hittade inget. Sen skulle jag ut och cykla för kul, och när jag kom tillbaka sa mamma att hon såg att jag hade fått mens i mina trosor, så hon sa vart bindorna fanns. ☺️ Men jag var jätte nervös över att behöva berätta 😬
  /Anonym
 • Min familj är ganska öppen med sånt. Jag satt på toa en dag och såg att det var blod i trosan ropade på mamma och sa "det är rött i mina trosor". Hon bad mig att byta trosor och sätta på mig en binda. Först så ville jag inte säga till min pappa men det blev en blodrand i toaletten ifrån mig som jag inte visste om så han bara visste att jag fått den.
  /Tjej
 • Jag sa bara till min mamma: ”kan jag få prata med dig?” Och sen sa jag att jag tror jag fått mens. Hon hjälpte mig med bindor o trosskydd och så. Börja med att berätta för din mamma, hon har ju varit i exakt samma situation när hon var liten!!
  / <33
 • Jag fick det när jag gick i sexan i skolan jag började gråta, men min lärare pratade med mig och jag bad henne ringa min mamma! Sen på kvällen berättade jag för min pappa.
  /04a
 • 👋  För mig tog det 1 dag innan jag vågade berätta det till hela min familj vid middagsbordet. Alla blev knäpptysta sen började mina 2 äldre bröder skratta och min lillasyster började skrika.

  Mina föräldrar och min storasyster sa typ "kul". Sen ville min storasyster prata med mig. Hon gav mig en jättestor necessär full med bindor, tamponger, trosskydd och en menskopp. Tips 1!! Börja med binda eller trosskydd, det är enklast.. Tips 2!! Berätta för t.ex mamma eller syrra eller kompis enskilt först.. Hej då!!🩷🩷💫👍🫶
  /Tjej 11 år
 • Jag var själv hemma så jag sms:ade bara min mamma och efter en stund kom hon hem och hjälpte mig.
  /:)
 • Först berättade jag för min bästa kompis och sen berättar jag för min mamma.
  /Djurälskaren
 • Jag gick till min skolsköterska och hon ringde hem sen när jag var hemma sa min mamma ba jag hörde att du har fått mens.
  /Anonym
 • Jag var 11 när jag fick mens. Jag berättade först till min närmsta vän genom sms före jag gick till min mamma. Kan säga att det var väldigt stelt och pinsamt, men jag började säga att jag fått blod och min mamma visste att jag menade att det var mens HAHA. Det kändes faktiskt skönt att berätta då det underlättade stämningen, men också då min mamma själv är en kvinna som också fått mens nån gång under sina tonårs år.
  /hej!
 • Jag visste inte vad som hände i min kropp för att jag visste inte hur det såg ut när den kom för första gången. Så jag bad mamma att kolla och så sa hon att jag fick min första mens.
  /Die
 • Jag sa det till min kompis som sa det till min lärare som sa det till min mamma. Och kom ihåg att det inte är konstigt att berätta.
  /☺️
 • Jag gick bara rakt fram och sa det. Jag hade varit JÄTTENERVÖS innan jag väl fått det. Men sen sa jag det liksom bara och det var en enorm lättnad ❤️ Det är liksom helt normalt ❤️ Ärlighet är alltid bäst och att berätta direkt tror jag är lättats ❤️ Hoppas det hjälper någon ❤️
  /Någon som vet ❤️
 • Jag var också orolig över hur jag skulle berätta att jag fått mens för min mamma. Men så tipsade en kompis mig om att skicka ett sms, så jag gjorde det. Sen när jag kom hem från skolan så hade hon köpt bindor och tamponger till mig. Var inte rädd för vad din mamma kommer tycka. Hon har haft eller har också mens så hon vet hur det känns och kommer förstå.
  /Tjej, 14 år
 • Jag var ute med vänner, jag ringde min mamma och sa vad som hade hänt.
  /A
 • Jag berättade inte direkt. Jag gav en massa tecken istället så det visste, för jag tycker det e pinsamt att säga.
  /Namon
 • Jag sa "mamma jag har fått min mens". Jag och min mamma hade pratat mycket om mens så det känndes inte konstig att säga det, men kan förstå om det är jobbigt. Om du inte vill säga rakt ut att du fått mens kan du skriva till en förälder och be hen köpa mensskydd. Det är naturligt med mens, föräldrar tycker inte det är konstig :)
  /Tjej 16
 • Jag satte mig bara med mamma och så va jag tyst en stund. Sen sa jag att jag fått mens redan första dagen. De är skit jobbigt ibland men de behövs egentligen inte sägas så mycket mer än att ”jag har fått mens”. Sen om du har frågor så ställ dom, din mamma eller annan kvinnlig vuxen kan svara på dina frågor. Ibland kan båda päronen sitta med och svara, de beror på vem man är trygg med.
  /Lolz
Till toppen av sidan